reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

W końcu matka wzięła sie za lekturę:)
a664da6c95a61e20e5f7da12369c2d4b.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj tak ja też na końcu ciąży cieszylam się że to zima a nie lato
Moja jedna bratowa rodziła w koniec lipca a druga bratowa początek sierpnia wyglądały strasznie w te upały... Całe spuchniete i mokre cały czas

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Proszę nas nie straszyć [emoji14]
Ale za to imprezy urodzinowe bedziemy mogły dzieciakom robić na podwórkach z trampolinami i watą cukrową [emoji23]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale fajna pamiątka :-) super!
Dziewczyny a czy czytacie dzieciaczkom w brzuchu lub śpiewacue??;-)

Ostatnio na szkole rodzenia dowiedziałam się, że warto codziennie od 28 tc czytać tę samą bajkę lub puszczać tę samą piosenkę dla Maluszka w brzuszku, bo po narodzinach jak bedzie płakać i nic nie będzie pomagać, to warto tę bajkę przeczytać lub piosenkę, podobno działa:)

Kochana przysługuję każdemu jest to jednorazowa wypłata od naszego kochanego Państwa :) Moi znajomi otrzymali normalnie a zarobki mieli duże u nas też są duże praca męza ale nie jest potrzebne kompetnie nic zadych dochodów meża tylko moje bo zmieniłam pracę i ja muszę dostarczyć dokumenty a w papierach co wypelniałam nie było nuc kompletnie, pojde teraz w tyg złożyć
Moja siostra nie dostała, bo mieli za wysokie dochody

A mój mówi że kosmetyczki też muszą z czegoś żyć i abym poszła [emoji14]

Ja właśnie dzisiaj idę bo już na prawdę trudno się schylać a myśle, ze nie mam tragicznie wielkiego brzucha jeszcze [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn, które rodziły za granicą. Jak to jest z załatwianiem formalności w Polsce? Trzeba jakoś od razu przez np ambasadę czy wtedy jak przyjadę do Polski? @hope322 może Ty mi podpowiesz? Jakie dokumenty z Danii potrzebowałaś do rejestracji dziecka w PL?

Porrzebujesz przetlumaczony akt urodzenia dziecka. Idzies do usc i po prostu zglaszasz dziecko. Paszport tymczasowy mozesz wyrobic wczesniej w ambasadzie jesli chcesz. Zeby wyrobic ten wlasciwy to dziecko musi byc zgloszonw w polskim usc i chyba musi to zrobic osobiscie jedno z rodzicow.

Do góry