reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziękuję, dziewczyny [emoji8] Niestety jak na razie mnie wszystko boli na dole że ledwo się ruszam i ciężko dbać o malutke [emoji52]

Witajcie, ciocie [emoji7] [emoji214]
925b200d0d87586839344e725d7f16a2.jpg
Witaj księżniczko [emoji7]
Dzielna mamo szybkiego powrotu do zdrowia.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zaświadczenie że byłaś pod opieką lekarza do 10 tyg ciąży , mi moją polozna wystawiła zaświadczenie nie musiałam iść do gina swojego położna może wystawić takie zaswiadczenie na postawie karty ciąży.

I od tego roku zmieniły się zasady wypłacania becikowego, brane są pod uwagę zarobki czyli nie każdemu przysługuje.

I od tego roku zmieniły się zasady wypłacania becikowego, brane są pod uwagę zarobki czyli nie każdemu przysługuje.
Kochana przysługuję każdemu jest to jednorazowa wypłata od naszego kochanego Państwa :) Moi znajomi otrzymali normalnie a zarobki mieli duże u nas też są duże praca męza ale nie jest potrzebne kompetnie nic zadych dochodów meża tylko moje bo zmieniłam pracę i ja muszę dostarczyć dokumenty a w papierach co wypelniałam nie było nuc kompletnie, pojde teraz w tyg złożyć

Kochana przysługuję każdemu jest to jednorazowa wypłata od naszego kochanego Państwa :) Moi znajomi otrzymali normalnie a zarobki mieli duże u nas też są duże praca męza ale nie jest potrzebne kompetnie nic zadych dochodów meża tylko moje bo zmieniłam pracę i ja muszę dostarczyć dokumenty a w papierach co wypelniałam nie było nuc kompletnie, pojde teraz w tyg złożyć
O nie, dochód nie może przekroczyć 1922 na osobę luczysz z dzieckiem.
Jaki warunki trzeba spełnić, aby w 2018 r. dostać becikowe?
Na poczatku becikowe przysługiwało wszystkim rodzicom. Na mocy Ustawy z dn. 12 października 2012 roku o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych to się zmieniło. Od tego czasu becikowe mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.

Drugim warunkiem jest posiadanie zaświadczenia lekarskiego, że przyszła mama pozostawała pod opieką medyczną od 10 tygodnia ciąży.

Ostatnia edycja:
O nie, dochód nie może przekroczyć 1922 na osobę luczysz z dzieckiem.
Jaki warunki trzeba spełnić, aby w 2018 r. dostać becikowe?
Na poczatku becikowe przysługiwało wszystkim rodzicom. Na mocy Ustawy z dn. 12 października 2012 roku o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych to się zmieniło. Od tego czasu becikowe mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.

Drugim warunkiem jest posiadanie zaświadczenia lekarskiego, że przyszła mama pozostawała pod opieką medyczną od 10 tygodnia ciąży.
To wiem ze dochód nie może przekroczyć itd. Wszystko wiem :) okaże się jak zaniosę

reklama
Do góry