reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

W końcu matka wzięła sie za lekturę:)
a664da6c95a61e20e5f7da12369c2d4b.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj tak ja też na końcu ciąży cieszylam się że to zima a nie lato
Moja jedna bratowa rodziła w koniec lipca a druga bratowa początek sierpnia wyglądały strasznie w te upały... Całe spuchniete i mokre cały czas

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Proszę nas nie straszyć [emoji14]
Ale za to imprezy urodzinowe bedziemy mogły dzieciakom robić na podwórkach z trampolinami i watą cukrową [emoji23]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale fajna pamiątka :-) super!
Dziewczyny a czy czytacie dzieciaczkom w brzuchu lub śpiewacue??;-)

Ostatnio na szkole rodzenia dowiedziałam się, że warto codziennie od 28 tc czytać tę samą bajkę lub puszczać tę samą piosenkę dla Maluszka w brzuszku, bo po narodzinach jak bedzie płakać i nic nie będzie pomagać, to warto tę bajkę przeczytać lub piosenkę, podobno działa:)

Kochana przysługuję każdemu jest to jednorazowa wypłata od naszego kochanego Państwa :) Moi znajomi otrzymali normalnie a zarobki mieli duże u nas też są duże praca męza ale nie jest potrzebne kompetnie nic zadych dochodów meża tylko moje bo zmieniłam pracę i ja muszę dostarczyć dokumenty a w papierach co wypelniałam nie było nuc kompletnie, pojde teraz w tyg złożyć
Moja siostra nie dostała, bo mieli za wysokie dochody

A mój mówi że kosmetyczki też muszą z czegoś żyć i abym poszła [emoji14]

Ja właśnie dzisiaj idę bo już na prawdę trudno się schylać a myśle, ze nie mam tragicznie wielkiego brzucha jeszcze [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn, które rodziły za granicą. Jak to jest z załatwianiem formalności w Polsce? Trzeba jakoś od razu przez np ambasadę czy wtedy jak przyjadę do Polski? @hope322 może Ty mi podpowiesz? Jakie dokumenty z Danii potrzebowałaś do rejestracji dziecka w PL?

Porrzebujesz przetlumaczony akt urodzenia dziecka. Idzies do usc i po prostu zglaszasz dziecko. Paszport tymczasowy mozesz wyrobic wczesniej w ambasadzie jesli chcesz. Zeby wyrobic ten wlasciwy to dziecko musi byc zgloszonw w polskim usc i chyba musi to zrobic osobiscie jedno z rodzicow.

Do góry