reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja mama mówiła, że ja byłam tragiczna😂. Ciągle gębę darłam 😂. No i co mam ci powiedzieć, powodzenia z Weroniczką 😜
O pięknie teraz wiadomo po kim Kajtuś taki energiczny🤭żarcik oczywiście 😉
Ja z wyboru nie mam Babci blisko, bo uważam, że każdy musi sobie sam radzić ale zrobiłam sobie specjalny budżet na nianię i zamierzam wychodzić z mężem, a dziecko zostawiać pod opieką niani. Nie wyobrażam sobie nie wyjść tylko z mężem przez 5 lat 🙈 Zwłaszcza, że uwielbiam spędzać z nim czas sam na sam 😁
Ja tam też uważam że jak się chce to się da zorganizować chociaż nie powiem od kiedy mam dziecko częsciej potrafię zrezygnować ze swoich przyjemności.

reklama
no i nic nie czuje ze tam się zmieniło 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ty już tylko na skurcze parte czekaj 😁
Ja bym powiedziała, ze 99% dziewczyn z porodówki ci zazdrości 😁

O pięknie teraz wiadomo po kim Kajtuś taki energiczny🤭żarcik oczywiście 😉

Ja tam też uważam że jak się chce to się da zorganizować chociaż nie powiem od kiedy mam dziecko częsciej potrafię zrezygnować ze swoich przyjemności.

Przy kp sie nie da niestety. U mnie dwójka dzieci bezsmoczkowa, bezbutelkowa (żadne z nich nie wypiło odciąganego mleka, nie i już), wiec od ponad 3 lat nie mieliśmy z mężem wyjścia na dluzej niz 3h, co w przypadku duzego miasta oznacza max 1.5h na mieście. A i takich wyjść bylo tylko kilka, bo wcześniej pandemia i dziadki nie przyjeżdżali, potem nasze wykańczanie nowego domu i przeprowadzka, wiec jak wyjścia to do sklepu z ceramiką lub inne takie, a teraz jak sie gdzieś razem urwiemy to głównie do sklepu ogrodniczego 😂 no ale jak skończę karmic Bartka to sobie odbijemy 😁

Rozumiem ale dzieci w sobotę idą spać, niania czuwa, a Wy na randkę 😉 Zawsze można coś wymyślić, żeby był wilk syty i owca cała 😉
Teoretycznie mogłoby tak być, ale nie jest wszystko takie proste. Niania powinna być na tyle często aby dzieci ja znały. Oczywiście mogę wyjść na kolację ale i tak musimy do domu wrócić. Ewentualnie jakiś hotel na godziny 🤣🤣🤣 to chyba najlepsze rozwiązanie.
Super było jak moja mama została na 5 dni, głowa spokojna, a my mieliśmy bardzo dużo czasu na siebie. Myślę że dla babci to nie powinien być jakiś wysiłek ani obowiązek ale przyjemność. Mój syn do dziś wspomina różne sytuacje z babcią, jest dla niego kimś naprawdę ważnym. Niestety ostatnio mama choruje, nie mogę już liczyć na pomoc, nawet o to nie proszę.

Przy kp sie nie da niestety. U mnie dwójka dzieci bezsmoczkowa, bezbutelkowa (żadne z nich nie wypiło odciąganego mleka, nie i już), wiec od ponad 3 lat nie mieliśmy z mężem wyjścia na dluzej niz 3h, co w przypadku duzego miasta oznacza max 1.5h na mieście. A i takich wyjść bylo tylko kilka, bo wcześniej pandemia i dziadki nie przyjeżdżali, potem nasze wykańczanie nowego domu i przeprowadzka, wiec jak wyjścia to do sklepu z ceramiką lub inne takie, a teraz jak sie gdzieś razem urwiemy to głównie do sklepu ogrodniczego 😂 no ale jak skończę karmic Bartka to sobie odbijemy 😁
hahahaha na ktg te skurcze jakieś takie nijakie a oni mi jeszcze proponuja mojego lekarza w środę tylko czy ja wytrzymam 🤣🤣🤣

A my z mężem targany córkę po tych wszystkich sklepach. Doszło do tego że córka pyta "do jakiego sklepu dziś jedziemy"🤭 najbardziej lubi oglądać lampy.

reklama
Do góry