reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja mama mówiła, że ja byłam tragiczna😂. Ciągle gębę darłam 😂. No i co mam ci powiedzieć, powodzenia z Weroniczką 😜
O pięknie teraz wiadomo po kim Kajtuś taki energiczny🤭żarcik oczywiście 😉
Ja z wyboru nie mam Babci blisko, bo uważam, że każdy musi sobie sam radzić ale zrobiłam sobie specjalny budżet na nianię i zamierzam wychodzić z mężem, a dziecko zostawiać pod opieką niani. Nie wyobrażam sobie nie wyjść tylko z mężem przez 5 lat 🙈 Zwłaszcza, że uwielbiam spędzać z nim czas sam na sam 😁
Ja tam też uważam że jak się chce to się da zorganizować chociaż nie powiem od kiedy mam dziecko częsciej potrafię zrezygnować ze swoich przyjemności.

reklama
no i nic nie czuje ze tam się zmieniło 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ty już tylko na skurcze parte czekaj 😁
Ja bym powiedziała, ze 99% dziewczyn z porodówki ci zazdrości 😁

O pięknie teraz wiadomo po kim Kajtuś taki energiczny🤭żarcik oczywiście 😉

Ja tam też uważam że jak się chce to się da zorganizować chociaż nie powiem od kiedy mam dziecko częsciej potrafię zrezygnować ze swoich przyjemności.

Przy kp sie nie da niestety. U mnie dwójka dzieci bezsmoczkowa, bezbutelkowa (żadne z nich nie wypiło odciąganego mleka, nie i już), wiec od ponad 3 lat nie mieliśmy z mężem wyjścia na dluzej niz 3h, co w przypadku duzego miasta oznacza max 1.5h na mieście. A i takich wyjść bylo tylko kilka, bo wcześniej pandemia i dziadki nie przyjeżdżali, potem nasze wykańczanie nowego domu i przeprowadzka, wiec jak wyjścia to do sklepu z ceramiką lub inne takie, a teraz jak sie gdzieś razem urwiemy to głównie do sklepu ogrodniczego 😂 no ale jak skończę karmic Bartka to sobie odbijemy 😁

Rozumiem ale dzieci w sobotę idą spać, niania czuwa, a Wy na randkę 😉 Zawsze można coś wymyślić, żeby był wilk syty i owca cała 😉
Teoretycznie mogłoby tak być, ale nie jest wszystko takie proste. Niania powinna być na tyle często aby dzieci ja znały. Oczywiście mogę wyjść na kolację ale i tak musimy do domu wrócić. Ewentualnie jakiś hotel na godziny 🤣🤣🤣 to chyba najlepsze rozwiązanie.
Super było jak moja mama została na 5 dni, głowa spokojna, a my mieliśmy bardzo dużo czasu na siebie. Myślę że dla babci to nie powinien być jakiś wysiłek ani obowiązek ale przyjemność. Mój syn do dziś wspomina różne sytuacje z babcią, jest dla niego kimś naprawdę ważnym. Niestety ostatnio mama choruje, nie mogę już liczyć na pomoc, nawet o to nie proszę.

Przy kp sie nie da niestety. U mnie dwójka dzieci bezsmoczkowa, bezbutelkowa (żadne z nich nie wypiło odciąganego mleka, nie i już), wiec od ponad 3 lat nie mieliśmy z mężem wyjścia na dluzej niz 3h, co w przypadku duzego miasta oznacza max 1.5h na mieście. A i takich wyjść bylo tylko kilka, bo wcześniej pandemia i dziadki nie przyjeżdżali, potem nasze wykańczanie nowego domu i przeprowadzka, wiec jak wyjścia to do sklepu z ceramiką lub inne takie, a teraz jak sie gdzieś razem urwiemy to głównie do sklepu ogrodniczego 😂 no ale jak skończę karmic Bartka to sobie odbijemy 😁
hahahaha na ktg te skurcze jakieś takie nijakie a oni mi jeszcze proponuja mojego lekarza w środę tylko czy ja wytrzymam 🤣🤣🤣

A my z mężem targany córkę po tych wszystkich sklepach. Doszło do tego że córka pyta "do jakiego sklepu dziś jedziemy"🤭 najbardziej lubi oglądać lampy.

reklama
Do góry