reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja z wyboru nie mam Babci blisko, bo uważam, że każdy musi sobie sam radzić ale zrobiłam sobie specjalny budżet na nianię i zamierzam wychodzić z mężem, a dziecko zostawiać pod opieką niani. Nie wyobrażam sobie nie wyjść tylko z mężem przez 5 lat 🙈 Zwłaszcza, że uwielbiam spędzać z nim czas sam na sam 😁
a co do radzenia sobie samodzielnie to hmm… od 5 lat jestem sama, od 2 z dwojka wiec tak tez uwazsm, ze trzeba sobie radzic samemu. Ale sprobuj tego na dluzszs mete, wtedy pogadamy 😉

reklama
Ja z wyboru nie mam Babci blisko, bo uważam, że każdy musi sobie sam radzić ale zrobiłam sobie specjalny budżet na nianię i zamierzam wychodzić z mężem, a dziecko zostawiać pod opieką niani. Nie wyobrażam sobie nie wyjść tylko z mężem przez 5 lat 🙈 Zwłaszcza, że uwielbiam spędzać z nim czas sam na sam 😁
Mnie stać na nianię, ale po 7-8 godzinach córki w żłobku nie mam serca zostawić jej z kolejną opiekunką. Zaangażowana babcia to skarb, nikt raczej nie oczekuje ciągłej opieki , okazjonalnej i owszem. Raz w roku trzy dni, ale bym się z mężem wyszalała😜

Dziewczyny, ja pytanie mam z innej beczki. Dziś skończyliśmy 19tc, aktualnie jestem dalej na luteinie 3x1 lutinus ( prog w pt 63.92) od kilku dni przy wkładaniu tabletek ledwo wyczuwam szyjkę... do tej pory po włożeniu palca była do ogarniecia i wyczuwalna od razy... teraz jakby się schowała głębiej. Zaczynam panikować że może się skraca?! Czy w 2 trymestrze może tak być że jest wysoko położona?

Internety mówią że we wczesnej ciazy jest wysoko położona... ale to już 2 trymestr.

no ale na wyjścia można założyć i o takie mi chodzi. Chłopca aż tak nie wystoisz mimo ze próbowałam kupic mu koszulobodziaki…. To nie to samo
Sukienki dla dziewczynek potrafią być bardzo okazałe wiadomo że falbany, falbaneczki i kolory ale ja tam stroje swojego synusia ile się da i można 😉więc koszulobody albo body z krawatem , marynareczki eleganckie sweterki uwielbiam😍

przy dwojce i wieczorem nianka to jakies 180-200€ wiec ze tak powiem mam lepsze pomysly na wydanie takiej kasy. Poza tym hmm zostawienie swiaodnych dzieci z niania zwlaszcza wieczorem nie jedt takie proste. W moich planach wygladalo to inaczej, zycie zweryfikowalo.
Moje dzieci sa dla mnie priorytetm i z pewnych rzeczy na pewien czas trzeba zrezygnowac. Kiedys sobie odbije, mam nadzieje.
No to kwestia priorytetów, dla mnie jest nim inwestowanie w swoje małżeństwo, szczęśliwi rodzice, szczęśliwe dzieci, myślę, że dla dzieci to też jest ważne.

No to kwestia priorytetów, dla mnie jest nim inwestowanie w swoje małżeństwo, szczęśliwi rodzice, szczęśliwe dzieci, myślę, że dla dzieci to też jest ważne.
zgadza sie - kwestia priorytetow. Oboje pracujemy, dzieci sa po 8h w placowkach. Wystrczajaco w mojej ocenie.
Decydujac sie na dzieci, wiedzialam ze zwiazane to bedzie z wyrzeczeniami i mialam jasnosc ze dzieci da najwazniejsze.

Mnie stać na nianię, ale po 7-8 godzinach córki w żłobku nie mam serca zostawić jej z kolejną opiekunką. Zaangażowana babcia to skarb, nikt raczej nie oczekuje ciągłej opieki , okazjonalnej i owszem. Raz w roku trzy dni, ale bym się z mężem wyszalała😜
Rozumiem ale dzieci w sobotę idą spać, niania czuwa, a Wy na randkę 😉 Zawsze można coś wymyślić, żeby był wilk syty i owca cała 😉

Rozumiem ale dzieci w sobotę idą spać, niania czuwa, a Wy na randkę 😉 Zawsze można coś wymyślić, żeby był wilk syty i owca cała 😉
życzę Wam byście mieli sile na takie sobotnie wyjścia wieczorem. U nas aktualnie jak przychodzi sobota 21 kiedy Wiktor już śpi marze tylko żeby walnąc sie na kanapie i obejrzeć w spokoju film i wypić drinka. Bo weekendy koncza sie szybko i znowu tydzień biegania między opiekunka praca i domem.

reklama
Do góry