reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja z wyboru nie mam Babci blisko, bo uważam, że każdy musi sobie sam radzić ale zrobiłam sobie specjalny budżet na nianię i zamierzam wychodzić z mężem, a dziecko zostawiać pod opieką niani. Nie wyobrażam sobie nie wyjść tylko z mężem przez 5 lat 🙈 Zwłaszcza, że uwielbiam spędzać z nim czas sam na sam 😁
a co do radzenia sobie samodzielnie to hmm… od 5 lat jestem sama, od 2 z dwojka wiec tak tez uwazsm, ze trzeba sobie radzic samemu. Ale sprobuj tego na dluzszs mete, wtedy pogadamy 😉

reklama
Ja z wyboru nie mam Babci blisko, bo uważam, że każdy musi sobie sam radzić ale zrobiłam sobie specjalny budżet na nianię i zamierzam wychodzić z mężem, a dziecko zostawiać pod opieką niani. Nie wyobrażam sobie nie wyjść tylko z mężem przez 5 lat 🙈 Zwłaszcza, że uwielbiam spędzać z nim czas sam na sam 😁
Mnie stać na nianię, ale po 7-8 godzinach córki w żłobku nie mam serca zostawić jej z kolejną opiekunką. Zaangażowana babcia to skarb, nikt raczej nie oczekuje ciągłej opieki , okazjonalnej i owszem. Raz w roku trzy dni, ale bym się z mężem wyszalała😜

Dziewczyny, ja pytanie mam z innej beczki. Dziś skończyliśmy 19tc, aktualnie jestem dalej na luteinie 3x1 lutinus ( prog w pt 63.92) od kilku dni przy wkładaniu tabletek ledwo wyczuwam szyjkę... do tej pory po włożeniu palca była do ogarniecia i wyczuwalna od razy... teraz jakby się schowała głębiej. Zaczynam panikować że może się skraca?! Czy w 2 trymestrze może tak być że jest wysoko położona?

Internety mówią że we wczesnej ciazy jest wysoko położona... ale to już 2 trymestr.

no ale na wyjścia można założyć i o takie mi chodzi. Chłopca aż tak nie wystoisz mimo ze próbowałam kupic mu koszulobodziaki…. To nie to samo
Sukienki dla dziewczynek potrafią być bardzo okazałe wiadomo że falbany, falbaneczki i kolory ale ja tam stroje swojego synusia ile się da i można 😉więc koszulobody albo body z krawatem , marynareczki eleganckie sweterki uwielbiam😍

przy dwojce i wieczorem nianka to jakies 180-200€ wiec ze tak powiem mam lepsze pomysly na wydanie takiej kasy. Poza tym hmm zostawienie swiaodnych dzieci z niania zwlaszcza wieczorem nie jedt takie proste. W moich planach wygladalo to inaczej, zycie zweryfikowalo.
Moje dzieci sa dla mnie priorytetm i z pewnych rzeczy na pewien czas trzeba zrezygnowac. Kiedys sobie odbije, mam nadzieje.
No to kwestia priorytetów, dla mnie jest nim inwestowanie w swoje małżeństwo, szczęśliwi rodzice, szczęśliwe dzieci, myślę, że dla dzieci to też jest ważne.

No to kwestia priorytetów, dla mnie jest nim inwestowanie w swoje małżeństwo, szczęśliwi rodzice, szczęśliwe dzieci, myślę, że dla dzieci to też jest ważne.
zgadza sie - kwestia priorytetow. Oboje pracujemy, dzieci sa po 8h w placowkach. Wystrczajaco w mojej ocenie.
Decydujac sie na dzieci, wiedzialam ze zwiazane to bedzie z wyrzeczeniami i mialam jasnosc ze dzieci da najwazniejsze.

Mnie stać na nianię, ale po 7-8 godzinach córki w żłobku nie mam serca zostawić jej z kolejną opiekunką. Zaangażowana babcia to skarb, nikt raczej nie oczekuje ciągłej opieki , okazjonalnej i owszem. Raz w roku trzy dni, ale bym się z mężem wyszalała😜
Rozumiem ale dzieci w sobotę idą spać, niania czuwa, a Wy na randkę 😉 Zawsze można coś wymyślić, żeby był wilk syty i owca cała 😉

Rozumiem ale dzieci w sobotę idą spać, niania czuwa, a Wy na randkę 😉 Zawsze można coś wymyślić, żeby był wilk syty i owca cała 😉
życzę Wam byście mieli sile na takie sobotnie wyjścia wieczorem. U nas aktualnie jak przychodzi sobota 21 kiedy Wiktor już śpi marze tylko żeby walnąc sie na kanapie i obejrzeć w spokoju film i wypić drinka. Bo weekendy koncza sie szybko i znowu tydzień biegania między opiekunka praca i domem.

reklama
Do góry