misis188
Fanka BB :)
Jest tez szczepienie wzw b i chyba jeszcze cośW szpitalu nie było żadnych szczepień?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jest tez szczepienie wzw b i chyba jeszcze cośW szpitalu nie było żadnych szczepień?
Dziwne troche, ze polozna sie wypowiada na temat tego ze jakas szczepionke warto, a innej nie...Mam gdzieś rozpiskę i notatki od położnej co warto brać, czego nie itd, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam :-) wiem, że niektóre są liczone w setkach a nawet właśnie tysiącach trzeba dobrze przemyśleć. Dzisiaj mam tragedie, chyba takiej zgagi nie miałam nigdy :-(
Hi hi hi może wózek jej sie nie podoba moze chciała różowyW kwestii spacerów bez zmian. W dzien drzemki po 30 minut czyli też bez zmian ,Marchewke jadla dwa razy doiero zaczynamy nasza przygodę. Jest etap „ o jeny jakie mam pyszne stopy”! No i pije z niekapka. Zdobywa nowe umiejętności ale umiejętność jeżdzę wózkiem i nie płacze nadal daleko haha
U nas też był etap jeżdżę i płaczę, ale odkąd jesteśmy w Polsce wszystko się zmieniło. Podejrzewam, że chodzi tutaj o zmianę otoczenia. Wszystko jest dla niej nowe i rozgląda się zaciekawiona. Może u Was też wystarczy zmiana miejsca chodzenia na spacery. No chyba, że to też już wypróbowałaś.W kwestii spacerów bez zmian. W dzien drzemki po 30 minut czyli też bez zmian ,Marchewke jadla dwa razy doiero zaczynamy nasza przygodę. Jest etap „ o jeny jakie mam pyszne stopy”! No i pije z niekapka. Zdobywa nowe umiejętności ale umiejętność jeżdzę wózkiem i nie płacze nadal daleko haha
Ej ma różową rączkęHi hi hi może wózek jej sie nie podoba moze chciała różowy
Moja opanowała wstawanie na nóżki i ze w nocy spi sie 12 h nie krócej
Byliśmy 4 dni nad morzem owszem bardzo mało płakała ale zasypiała nadal na rekach bo w wózku płacz i zwiedza też na rękach. Jedyne na co teraz licze, że będzie siedzieć i może wtedy będzie ok.U nas też był etap jeżdżę i płaczę, ale odkąd jesteśmy w Polsce wszystko się zmieniło. Podejrzewam, że chodzi tutaj o zmianę otoczenia. Wszystko jest dla niej nowe i rozgląda się zaciekawiona. Może u Was też wystarczy zmiana miejsca chodzenia na spacery. No chyba, że to też już wypróbowałaś.
Polecam super sprawa mniej stresu miedzy wizytami a i ukojenie dla uszu ten piekny dzwiekja chyba chcę ten detektor, aktualne? luteina mi nie potrzebna
Dziwne troche, ze polozna sie wypowiada na temat tego ze jakas szczepionke warto, a innej nie...
Ale fakt - trzeba temat przemyslec, bo w PL niestety to bardzo duzo kosztuje.
Tak dobrze jak "ktoś " tylko lepiej by ten ktoś był lekarzem . Ja jestem zdania ze warto szczepic na wszystko ( a jeżeli trzeba z czegoś zrezygnować z powodów finansowanych z Pediatra o tym porozmawiać)A ja uważam, że dobrze gdy ktoś podpowie coś rozsądnie, szczególnie że to pierwsze dziecko. Nie każdego stać, by wydać tyle tysięcy szczególnie po in vitro i kupieniu całej wyprawki dla Maluszka. Nasza to bardzo mądrze dzieliła, czy wybieramy się do żłobka itd itd.