reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak dobrze jak "ktoś " tylko lepiej by ten ktoś był lekarzem . Ja jestem zdania ze warto szczepic na wszystko ( a jeżeli trzeba z czegoś zrezygnować z powodów finansowanych z Pediatra o tym porozmawiać)
Tu finsnsowo łatwiej to ogarnąć
Bo
6w1 refundowane
Pneumokski refundowane
Meningokoki C refundowane
Meeningokoki B 100€ x3
Rotawirus 80€ x3
Z ciekawości zobaczyła bym ta liste położnej- wstawisz ?
A w Hiszpani sa te stare pojedyncze szczepionki ktore u nas sa za free? Czy tylko skojarzone?

reklama
A u mnie spacer to jedyna szansa na sen Hubciaswoimi przez dzuen. Oczywiście bez butli ani rusz wiwc wieczor lub w nocy jak spi to odcoagam. Jak jestrsmy w domu to tak placze zw szok:( najgorzej ze u na nie ma gdzie chodzic, jest tylko jesna trasa i to wszystko bo nie usmiecha mi sie glowna droga isc gdzie jedzie autodo za autem-uroki mieszkania na zadupiu
A nie wystarczy go w wózku wystawić na taras?

A ja jaka noc mialam. nie mogłam zasnąć bo jakoś ułożyć sie nie dało. wiercilam sie to i mały nie spał. brzuch pobolewalo jak na okres a do tego wydaje mi sie ze mały w kanal rodny sie pcha bo to tak dziwnie czulam. rano patrzę a tu plamienie... na to wygląda ze mi się szyjka skraca.... mały sie rusza wiec czekam na rozwój wydarzeń. Ambitniejszych skorczy brak. ehhh....

Tak dobrze jak "ktoś " tylko lepiej by ten ktoś był lekarzem . Ja jestem zdania ze warto szczepic na wszystko ( a jeżeli trzeba z czegoś zrezygnować z powodów finansowanych z Pediatra o tym porozmawiać)
Tu finsnsowo łatwiej to ogarnąć
Bo
6w1 refundowane
Pneumokoki refundowane
Meningokoki C refundowane
Meeningokoki B 100€ x3
Rotawirus 80€ x3
Z ciekawości zobaczyła bym ta liste położnej- wstawisz ?
Z tego co tu wypisalas to u nas tylko pneumokoki sa refundowane a tak to zwykle. jak chcesz skojarzona czyli te 6w 1 to płacisz:D a Twoja zle przeszła meningo? dobrze pamietam ?

A ja jaka noc mialam. nie mogłam zasnąć bo jakoś ułożyć sie nie dało. wiercilam sie to i mały nie spał. brzuch pobolewalo jak na okres a do tego wydaje mi sie ze mały w kanal rodny sie pcha bo to tak dziwnie czulam. rano patrzę a tu plamienie... na to wygląda ze mi się szyjka skraca.... mały sie rusza wiec czekam na rozwój wydarzeń. Ambitniejszych skorczy brak. ehhh....
Skurcze możesz miec tylko ich jeszxzw nie rozpoznajesz albo nie czujesz. Ja w piatej mialsm cc a w czwartek po 22 ktg i polozns sie mnie pyta czy chce urodzić wczesniej bo skurcze sa. Ja w szoku bo nic nie czuje-mie wiedziałam ze to skurcze a cc mialam praktycznue w tp a nie 2 tygodnie wcześniej jak zazwyczaj. Ale jak juz sie w nocy zaczęły regularne skurcze to juz wiedzialam czym.to pachnie. Chcialsm wziac telefon i liczyc ich czestotliwosc bo jak cos yo ciecie byloby wczesniej ale sie oczywiście rozładowal. O 8 mialam regularne skurcze co 7 minut a o 9.32 Hubcio sie urodzil-oczywiscie przez cc. Tak ze moze sie już coś dziac a ty nie wiesz ze to to ale jak pojawia sie regularne to bedziesz wiedziec. Najgorsze ze bylysmy na sali 3 i.co skurcz to mi sie sikac chcislo i musialam.do kibelka:)

Mams mogla na spokojnie zjesc obiad i wypic kawe:)
Najlepsze ze przed porodem mialam plan ze jak Hubek sie urodzi to se jeszcze pozaprawiam bo przeciez dziecko takie tylko je, zalatwia sie i spi:laugh2:
Jestesmy oboje z mezem i jak uda nam.sie o 11 umyc, ubrac sie i zjesc sniadanie to jest dobrze bo srednio od 7 juz jest "wojna" w donu bo maly tak płacze

Załączniki

• 201809101457441000.jpg
    201809101457441000.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 108
Mams mogla na spokojnie zjesc obiad i wypic kawe:)
Najlepsze ze przed porodem mialam plan ze jak Hubek sie urodzi to se jeszcze pozaprawiam bo przeciez dziecko takie tylko je, zalatwia sie i spi:laugh2:
Jestesmy oboje z mezem i jak uda nam.sie o 11 umyc, ubrac sie i zjesc sniadanie to jest dobrze bo srednio od 7 juz jest "wojna" w donu bo maly tak płacze
Jak słodko śpi:) Sliczny jest :)

reklama
A u mnie spacer to jedyna szansa na sen Hubciaswoimi przez dzuen. Oczywiście bez butli ani rusz wiwc wieczor lub w nocy jak spi to odcoagam. Jak jestrsmy w domu to tak placze zw szok:( najgorzej ze u na nie ma gdzie chodzic, jest tylko jesna trasa i to wszystko bo nie usmiecha mi sie glowna droga isc gdzie jedzie autodo za autem-uroki mieszkania na zadupiu

A nie ma Mały problemu np.z brzuszkiem? U nas kilka dni były wzdęcia i przez to gorzej spał. Trochę sie z nimi uporalismy i jest duzo lepiej.

Do góry