reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mam gdzieś rozpiskę i notatki od położnej co warto brać, czego nie itd, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam :-) wiem, że niektóre są liczone w setkach a nawet właśnie tysiącach :p trzeba dobrze przemyśleć. Dzisiaj mam tragedie, chyba takiej zgagi nie miałam nigdy :-(
Dziwne troche, ze polozna sie wypowiada na temat tego ze jakas szczepionke warto, a innej nie...
Ale fakt - trzeba temat przemyslec, bo w PL niestety to bardzo duzo kosztuje.

W kwestii spacerów bez zmian. W dzien drzemki po 30 minut czyli też bez zmian :p,Marchewke jadla dwa razy doiero zaczynamy nasza przygodę. Jest etap „ o jeny jakie mam pyszne stopy”! No i pije z niekapka. Zdobywa nowe umiejętności ale umiejętność jeżdzę wózkiem i nie płacze nadal daleko haha
Hi hi hi może wózek jej sie nie podoba :laugh2:moze chciała różowy :laugh2::laugh2:
Moja opanowała wstawanie na nóżki i ze w nocy spi sie 12 h :laugh2::-p:laugh2:nie krócej :D

W kwestii spacerów bez zmian. W dzien drzemki po 30 minut czyli też bez zmian :p,Marchewke jadla dwa razy doiero zaczynamy nasza przygodę. Jest etap „ o jeny jakie mam pyszne stopy”! No i pije z niekapka. Zdobywa nowe umiejętności ale umiejętność jeżdzę wózkiem i nie płacze nadal daleko haha
U nas też był etap jeżdżę i płaczę, ale odkąd jesteśmy w Polsce wszystko się zmieniło. Podejrzewam, że chodzi tutaj o zmianę otoczenia. Wszystko jest dla niej nowe i rozgląda się zaciekawiona. Może u Was też wystarczy zmiana miejsca chodzenia na spacery. No chyba, że to też już wypróbowałaś.

U nas też był etap jeżdżę i płaczę, ale odkąd jesteśmy w Polsce wszystko się zmieniło. Podejrzewam, że chodzi tutaj o zmianę otoczenia. Wszystko jest dla niej nowe i rozgląda się zaciekawiona. Może u Was też wystarczy zmiana miejsca chodzenia na spacery. No chyba, że to też już wypróbowałaś.
Byliśmy 4 dni nad morzem owszem bardzo mało płakała ale zasypiała nadal na rekach bo w wózku płacz i zwiedza też na rękach. Jedyne na co teraz licze, że będzie siedzieć i może wtedy będzie ok.

Dziwne troche, ze polozna sie wypowiada na temat tego ze jakas szczepionke warto, a innej nie...
Ale fakt - trzeba temat przemyslec, bo w PL niestety to bardzo duzo kosztuje.

A ja uważam, że dobrze gdy ktoś podpowie coś rozsądnie, szczególnie że to pierwsze dziecko. Nie każdego stać, by wydać tyle tysięcy szczególnie po in vitro i kupieniu całej wyprawki dla Maluszka. Nasza to bardzo mądrze dzieliła, czy wybieramy się do żłobka itd itd.

A ja uważam, że dobrze gdy ktoś podpowie coś rozsądnie, szczególnie że to pierwsze dziecko. Nie każdego stać, by wydać tyle tysięcy szczególnie po in vitro i kupieniu całej wyprawki dla Maluszka. Nasza to bardzo mądrze dzieliła, czy wybieramy się do żłobka itd itd.
Tak dobrze jak "ktoś " tylko lepiej by ten ktoś był lekarzem . Ja jestem zdania ze warto szczepic na wszystko ( a jeżeli trzeba z czegoś zrezygnować z powodów finansowanych z Pediatra o tym porozmawiać)
Tu finsnsowo łatwiej to ogarnąć
Bo
6w1 refundowane
Pneumokoki refundowane
Meningokoki C refundowane
Meeningokoki B 100€ x3
Rotawirus 80€ x3
Z ciekawości zobaczyła bym ta liste położnej- wstawisz ?

Ostatnia edycja:
reklama
A u mnie spacer to jedyna szansa na sen Hubciaswoimi przez dzuen. Oczywiście bez butli ani rusz wiwc wieczor lub w nocy jak spi to odcoagam. Jak jestrsmy w domu to tak placze zw szok:( najgorzej ze u na nie ma gdzie chodzic, jest tylko jesna trasa i to wszystko bo nie usmiecha mi sie glowna droga isc gdzie jedzie autodo za autem-uroki mieszkania na zadupiu

Do góry