reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No ja powoli zgłębiać temat ... A i też mu się wydaje że rota bylo dwie dawki i to chyba do picia- jak dobrze polozna sluchalam;) czyli skojarzone to te 5w1 czy 6w1 i te są płatne a te darmowe to co kilka wkuc na raz?
Rota sie pije. Platne sa 6w1 a te pojedyncze sa refundowane i to jest kilka wkluc

reklama
Dziękuje dziewczyny każdej z Was, muszę w glowie poukładać.. różnych rzeczy sie boje ale widze ze nie jestem sama i to tez budujące :) @shaggy nie myślałam zupełnie, wiem tylko ze nie będę oszczędna jeśli chodzi o ta 6w1 i kupie bo żal mi kilka razy kłuć dziecka. Ja liczę na to ze w szpitalu/przychodni dostanę jakaś rozpiskę co i kiedy... czy może macie jakaś listę co i kiedy i które warto, Hm No właśnie wszystkie warto?
W ksiazeczce zdrowia dziecka jest rozpiska dotyczaca szczepien kiedy co

@Barburka I @RedHotChiliPepper28 myślałaś o szczepieniach ? bo jak mi polozna mówiła to skojarzone plus rota i meningo to co 6 tygodni koszt po 1000 zl :o

Mam gdzieś rozpiskę i notatki od położnej co warto brać, czego nie itd, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam :-) wiem, że niektóre są liczone w setkach a nawet właśnie tysiącach :p trzeba dobrze przemyśleć. Dzisiaj mam tragedie, chyba takiej zgagi nie miałam nigdy :-(

No ja powoli zgłębiać temat ... A i też mu się wydaje że rota bylo dwie dawki i to chyba do picia- jak dobrze polozna sluchalam;) czyli skojarzone to te 5w1 czy 6w1 i te są płatne a te darmowe to co kilka wkuc na raz?
Rota sa 2 dawki lub bardziej rozszerzone 3 dawki . Marcelina brała 3 .tak sa do pici i chyba dobre ( Marcelina wciagała 1 tchem)

Dziękuje dziewczyny każdej z Was, muszę w glowie poukładać.. różnych rzeczy sie boje ale widze ze nie jestem sama i to tez budujące :) @shaggy nie myślałam zupełnie, wiem tylko ze nie będę oszczędna jeśli chodzi o ta 6w1 i kupie bo żal mi kilka razy kłuć dziecka. Ja liczę na to ze w szpitalu/przychodni dostanę jakaś rozpiskę co i kiedy... czy może macie jakaś listę co i kiedy i które warto, Hm No właśnie wszystkie warto?
Te szczepionki nie różnią sie tylko liczbą wkluc ale i składem . W Hiszpani te "stare" juz od dawna sa wycofane refundowane sa 6w1
Do tego masz meningokoki C i meningokoki B ( te na przykład sa bardzo rzadką chorobą ale śmiertelna) i jeszcze pnuemokoki.
Marcelinka jest szczepiona na wszystko.

Rota dwie dawki, pneumokoki wziełam jakieś lepsze i skojarzone zaplaciłam 800zl. Na meningokoki nie szczepie. Jestesmy już po drugiej dawce szczepień kolejne w listopadzie już bez rota zapłace 500 zł.
A jak tam Marcelina ?
Spacery zaczęły byc fajne? Śpi cis w dzień czy wciąż chce do mamy :D
A Marchewkę już jje?

reklama
A jak tam Marcelina ?
Spacery zaczęły byc fajne? Śpi cis w dzień czy wciąż chce do mamy :D
A Marchewkę już jje?
W kwestii spacerów bez zmian. W dzien drzemki po 30 minut czyli też bez zmian :p,Marchewke jadla dwa razy doiero zaczynamy nasza przygodę. Jest etap „ o jeny jakie mam pyszne stopy”! No i pije z niekapka. Zdobywa nowe umiejętności ale umiejętność jeżdzę wózkiem i nie płacze nadal daleko haha

Do góry