reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A rota to sa chyba 2 dawki a meningo szczepi sie pozniej i sa 3 dawki? Ja mam caly czas dylemat jakimi szczepic:/ a idziemy na pierwsze szczepienir 4 pazdziernika.
Rota sa 3 dawki i wszytskie do przyjecia przed ukonczeniem 7m.z.
Meningokoki sa dwa szczepy:B i C, jednymi szczepi sie szybko, drugimi mozna kiedykolwiek.
Ja rota bardzo polecam. U nas skojarzone sa refundowane.

A rota to sa chyba 2 dawki a meningo szczepi sie pozniej i sa 3 dawki? Ja mam caly czas dylemat jakimi szczepic:/ a idziemy na pierwsze szczepienir 4 pazdziernika.
No ja powoli zgłębiać temat ... A i też mu się wydaje że rota bylo dwie dawki i to chyba do picia- jak dobrze polozna sluchalam;) czyli skojarzone to te 5w1 czy 6w1 i te są płatne a te darmowe to co kilka wkuc na raz?

Rota dwie dawki, pneumokoki wziełam jakieś lepsze i skojarzone zaplaciłam 800zl. Na meningokoki nie szczepie. Jestesmy już po drugiej dawce szczepień kolejne w listopadzie już bez rota zapłace 500 zł.

Dziękuje dziewczyny każdej z Was, muszę w glowie poukładać.. różnych rzeczy sie boje ale widze ze nie jestem sama i to tez budujące :) @shaggy nie myślałam zupełnie, wiem tylko ze nie będę oszczędna jeśli chodzi o ta 6w1 i kupie bo żal mi kilka razy kłuć dziecka. Ja liczę na to ze w szpitalu/przychodni dostanę jakaś rozpiskę co i kiedy... czy może macie jakaś listę co i kiedy i które warto, Hm No właśnie wszystkie warto?
U nas wyglądało to tak, że położna wspomniała cos o szczepieniach.
Potem jak Zosia się urodziła to mieliśmy wizytę patronazowa pediatry w domu i wtedy nam powiedziała wszystko na temat szczepień.

reklama
Do góry