@Barburka I @RedHotChiliPepper28 myślałaś o szczepieniach ? bo jak mi polozna mówiła to skojarzone plus rota i meningo to co 6 tygodni koszt po 1000 zl
reklama
chlopkers
Fanka BB :)
O kurcze, nie sadzilam, ze to az takie drogie [emoji54]@Barburka I @RedHotChiliPepper28 myślałaś o szczepieniach ? bo jak mi polozna mówiła to skojarzone plus rota i meningo to co 6 tygodni koszt po 1000 zl
misis188
A rota to sa chyba 2 dawki a meningo szczepi sie pozniej i sa 3 dawki? Ja mam caly czas dylemat jakimi szczepic:/ a idziemy na pierwsze szczepienir 4 pazdziernika.@Barburka I @RedHotChiliPepper28 myślałaś o szczepieniach ? bo jak mi polozna mówiła to skojarzone plus rota i meningo to co 6 tygodni koszt po 1000 zl
nieagatka
Rota sa 3 dawki i wszytskie do przyjecia przed ukonczeniem 7m.z.A rota to sa chyba 2 dawki a meningo szczepi sie pozniej i sa 3 dawki? Ja mam caly czas dylemat jakimi szczepic:/ a idziemy na pierwsze szczepienir 4 pazdziernika.
Meningokoki sa dwa szczepy:B i C, jednymi szczepi sie szybko, drugimi mozna kiedykolwiek.
Ja rota bardzo polecam. U nas skojarzone sa refundowane.
My się zdecydowaliśmy na odpłatne 6w1, reszta na NFZ
No ja powoli zgłębiać temat ... A i też mu się wydaje że rota bylo dwie dawki i to chyba do picia- jak dobrze polozna sluchalam czyli skojarzone to te 5w1 czy 6w1 i te są płatne a te darmowe to co kilka wkuc na raz?A rota to sa chyba 2 dawki a meningo szczepi sie pozniej i sa 3 dawki? Ja mam caly czas dylemat jakimi szczepic:/ a idziemy na pierwsze szczepienir 4 pazdziernika.
6w1 są na pewno platneNo ja powoli zgłębiać temat ... A i też mu się wydaje że rota bylo dwie dawki i to chyba do picia- jak dobrze polozna sluchalam czyli skojarzone to te 5w1 czy 6w1 i te są płatne a te darmowe to co kilka wkuc na raz?
5w1 chyba też
U nas wyglądało to tak, że położna wspomniała cos o szczepieniach.Dziękuje dziewczyny każdej z Was, muszę w glowie poukładać.. różnych rzeczy sie boje ale widze ze nie jestem sama i to tez budujące @shaggy nie myślałam zupełnie, wiem tylko ze nie będę oszczędna jeśli chodzi o ta 6w1 i kupie bo żal mi kilka razy kłuć dziecka. Ja liczę na to ze w szpitalu/przychodni dostanę jakaś rozpiskę co i kiedy... czy może macie jakaś listę co i kiedy i które warto, Hm No właśnie wszystkie warto?
Potem jak Zosia się urodziła to mieliśmy wizytę patronazowa pediatry w domu i wtedy nam powiedziała wszystko na temat szczepień.
reklama
misis188
Rotawirusa biore na bankRota sa 3 dawki i wszytskie do przyjecia przed ukonczeniem 7m.z.
Meningokoki sa dwa szczepy:B i C, jednymi szczepi sie szybko, drugimi mozna kiedykolwiek.
Ja rota bardzo polecam. U nas skojarzone sa refundowane.