reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mamo Tomeczka - a ile cm masz od materaca do krawędzi łóżeczka? Chodzi mi odległość do góry :)

Kinia - jak dobrze że zmieniliscie pediatrę. Mam nadzieje że dziewczynki na prostą wyjdą.

Cyntia - fajnie że z pupą jest ok a

Mychunia - czemu zdecydowałaś się na inna firmę

reklama
agniecha gratulacje :-D

Hej :happy:
Wróciłam do żywych, a raczej ślubny wrócił z 4-dniowego wyjazdu z laptopem :happy: dziś na szybko, bo jutro mam szkolenie i muszę się do niego choć trochę przygotować... :-p

Dziewczyny jeśli chodzi o wit. D, to PL jest zaliczana do krajów Europy północnej - jak Skandynawia - i z tego powodu wit. D powinno się suplementować przez cały rok!!! W każdym wieku!!! Żeby suplementacja nie była konieczna, trzeba by było codziennie przez minimum 20min wystawiać na słońce ręce lub nogi, co w naszym klimacie nie jest możliwe :happy2:

Pochwalę się, że my nadal na oszukanym cycu, czyli laktatorze :-p Grześ przez ostatnie 2tyg nie pił mm :-D ściągam równo plus minus 750ml, za 1,5tyg idziemy na szczepienie, to porozmawiam o rozszerzaniu diety, bo pewnie jeszcze trochę i to 750ml będzie mało...:sorry2: jakoś szkoda mi się rozstać z laktacją :sorry2: no i nadal brak @ :-D:szok:

Buziole dla wszystkich :*

Cyntia w domu jeszcze nie wszystko, ale zamówione na necie już wszystko :-D

iwo nie było tych wózków to raz, a dwa cenowo też duża różnica, a trzy ten nam się najbardziej spodobał :tak:

a my po odwiedzinach moich rodziców. Oj ale fajnie, jak moja mama przyjechała, jejku jak ja żałuję, że ona nie mieszka tutaj gdzieś blisko:( jeszcze jedno oparcie bym miała - i to takie mamine, chyba najfajniejsze:) W Zosi się zakochali, mama nawiozła jej ubranek, że hoho:)

Mychunia, super, że zakupy udane:)

Cyntia, dobrze, że sprawa pupy opanowana:) i że pierwszy spacer udany:) My też na kąpiel nie możemy małej dobudzić i kończy się to kąpielą na śpiocha:) - wiem, że to drastyczne, ale cóż trudna ją inaczej ogarnąć.

a nasza mała sobie chyba do serca wzięła, że za mało przybiera na wadze i dziś jadła co 1,5 godziny:) teraz od 18 śpi:) budziłam ją jeszcze co by pokazała się dziadkom na odjazd, ale małe ciałko tylko pokrzyczało i śpi dalej - dziś dzień kąpieli, więc zobaczymy do której będzie spać. O 21 byśmy chcieli ją najpóźniej wykąpać:)

Kinia no nas też cena trochę odrzucała od zakupu, ale Zosia dostała całkiem sporą "wyprawkę finansową od dziadków" i sobie pozwoliliśmy zaszaleć:) Gratuluję decyzji o zmianie lekarza:) oby ten poprowadził wszystko tak, że nie będziesz musiała go zbyt często odwiedzać:)

MamoTomeczka a z tym kiślem to mnie zaskoczyłaś, że jako pierwsze w diecie.

e Benefica to niezłą ilość ściągasz. Ciekawe ile ja bym ściągała, ile ten mój mały żarłoczek zajada dziennie:)

W ogóle dziś się dowiedziałam, że moja mama będzie miała operację na mięśniaki macicy w listopadzie. Nic mi nie mówili przed porodem - teraz chce mi się w ogóle płakać, że już pojechali i że mama będzie operowana.

a i AGNIESZKA GRATULUJĘ:) Kawał baby z Twojej córeczki:)

Benfica - 750 ml dziennie? Szok! Tyle nasze cycki są w stanie wyprodukować? U mnie laktator ręczny nic nie wyciąga. Za to mój ciumkacz-glonojad wyssie co się da, aż się flaczki robią ;)
Super, że dajecie radę :)

Ludzik - moja ciocia miała usuwanego miesniaka 10 cm, a moja mama unikała operacji latami i tak jej się mięśniaki rozrosły, że musieli wyciąć jej macicę.
A będą cieli Twoją mamę czy przez pochwę? Pamiętam, że ciocia miała niewielką bliznę. Mama na pewno szybko dojdzie do siebie i odczuje ulgę po operacji, bo teraz pewno się męczy. Będzie dobrze :*

Cyntia dziś tematem była Zosia, nawet się nie pytałam, bo mnie zaskoczyła. Już od miesiąca o tym wiedzą, a mi dopiero dziś powiedzieli.

Zośka wisi na cycu od 30 minut. wykąpana, ani myśli puścić.

A za ścianą sąsiedzi zaczynają Wojnę domową. wrzeszczą tak, że czasem mamy ochotę na policję zadzwonić. Tylko z odgłosów to bym podejrzewała, że ona jego leje ( oni wynajmują mieszkanie i czasem też do właściciela bym zadzwoniła).

cyntia to nie jest aż tak dużo ;-) normalna laktacja to 750-1050ml/dobę, więc jestem w dolnej granicy :sorry2: na forum KPI mamy wyciągały nawet po 1,5l :szok::szok::szok: mnie się marzy ok. 850-900ml, ale chyba to co teraz wyciągam to max, bo ostatnio nawet zwiększyłam liczbę odciągnięć i nic... może jakbym między głównymi odciąganiami zrobiła jeszcze kilka krótkich, to by coś dało, ale nie mam kiedy... :nerd: więcej mleka odciągam jak się wyluzuję :-p

reklama
Dziewczyny a my mielismy dzisiaj sesje, ale Lenka slicznie pozowala, najlepsze foty na spiocha. Ma tez zdjecia z nami i z Hubertem, moim bratankiem. Czekam teraz na efekty:)

Ide spac bo jestem padnieta, jutro wszystkim odpisze.

Do góry