Malusiu ja nie wiem jak w obecnych czasach można tak się świadomie zaniedbywać, no i dzieci. Kąpiel raz na kilka dni? Owszem moja Nadia nie siedzi codziennie w wodzie, ale prysznic codziennie bierze, nawet jak jest chora czy śpiąca to jej nie daruję chociaż szybkiego mycia pod prysznicem. Nie wyobrażam sobie, żeby myć dzieci/siebie co kilka dni tylko ;/
Mychunia co do pampersów jeśli mogę coś doradzić to nie kupuj od razu dużej ilości, bo niektóre dzieci dostają uczuleń od niektórych pampersów. U nas próba biedronkowych spaliła na panewce i młoda toleruje tylko pampers, a Nadia z kolei mogła tylko Huggis. Kupuj sobie najlepiej małe paczuszki i zobaczysz czy wszystko jest okej
MamaTomiAni bardzo szybko rozszerzasz dietę w takim razie. A zaczynałaś od warzyw czy od kisielku od razu? Sama tak szybko zaczęłaś jej podawać nowe rzeczy, czy pediatra zlecił?
Ludzik z tym wybudzaniem to co lekarz/położna to inna opinia. Ponoć na początku powinno się, bo takie małe dziecko musi jeść często, ale z drugiej strony zależy też ile je, bo jak zjada dużo to i się najada chyba, nie?
AsiaSzw może jak nie prośbą ani groźbą to olej na zasadzie- nie chodzisz do szkoły, nic nie robisz w domu to rób koło siebie. Chłop 15 lat jak taki hojrak to niech sam sobie pierze, jedzonko szykuje itp, skoro taki z niego Pan Dorosły?
Suselku u nas była długo ciąża młodsza o ok 2 tyg później tydz i na początku tak jest, że ciąża rozwija się różnie, a z usg wydaje mi się, że bąbelek super i wszystko ok z nim. U nas "ludzik" był w 10 tyg skończonym dopiero
Ewka po prostu zmieniłam pediatrę
Suselku tak to jest z tymi smakami
Ale powiem Ci, że w smaku fajny, bo nie za słodki, jako krem robiłam serek mascarpone ze śmietanką 30% i wyszło super i nie słodkie. Aha dodałam tylko 1 cukier wanilinowy do tego i było rewelka - na górę owoce i super.
Mychunia fajny ten wózek
Ludzik super jest to krzesełko, chciałam kupić, ale cena mnie przeraziła trochę. Ostatecznie wybraliśmy taki:
MARKOWE KRZESEŁKO DLA DZIECI TAPICERKA MATERIAŁ (4489731508) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i wygląda fajnie, mamy zielony. Jeszcze go nie używamy, ale niedługo można zacząć, bo jest rozkładany na wpół leżąco..
Agamemnon u nas zapalenie oskrzeli u Nadii i też się o Majkę boję ;/
Agniecha GRATULACJE
Kochane, ja dzisiaj odpisuję do Was od godziny 11 i to nie żart
Piszę i piszę i ciągle coś dopisuję w końcu wiadomość zakończyłam. Byłam z dziewczynami u innego pediatry - po prostu zmieniłam przychodnię i ... Nadia ma zapalenie oskrzeli, pani dr od razu poznała jak tylko przyłożyła słuchawkę od stetoskopu, mówiła wszystko dokładnie jakie leki na co itp i pytała nawet czy może dać mniej smaczny antybiotyk czy Młoda wypije. Szok - pozytywnie zaskoczyła mnie. Maja ma katar, ale alergiczny, jak powiedziałam co się dzieje z tym mlekiem i jak reaguje i co powiedział pediatra, że się przyzwyczai to pokiwała głową i przepisała Nutramigen AA mieszkankę aminokwasową stosowaną przy ostrej alergii u dzieci. Młoda wyżłopała 150 ml tego
, a wcześniej jak wypiła ok 100 ml tamtego to skakaliśmy do góry jak wariaci z radości, że coś zjada, a tutaj taki szok. Najadła się i śpi smacznie. Sama pani dr powiedziała, że jak jedne krople na kolkę nie pomogły to i 10 nie pomogą, więc bezsens lekarzy, którzy przepisywali, żelazo jak powiedziałam jakie dostawała to się za głowę złapała, że tego się absolutnie nie podaje i koniec kropka. Super, bardzo zadowolona jestem, w poniedziałek biegnę zabrać dokumenty z przychodni wcześniejszej.