reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cześć Dziewczynki! Dawno mnie nie było, bo byłam na urlopie na Fuertawenturze przez tydzien, a potem w pracy duzo jeździłam po Polsce w biegu, wiec nie było na nic czasu. Podalam na pyszczek jak trup wieczorami. Ale wakacje były suuuuper! Az sie chce jeszcze!

Gratuluje wszysrkim nowym MAMUSIOM i tatusiom pociech na świecie. Zycze duzo zdrôwka, radości, mało kolki, placzów i depresji:)) piekne macie te Dzieciaczki! Ech!

Sciskam Was wszystkie, postaram sie co nieco doczytać.

reklama
Iwo - właśnie samo bolenie/spinanie nie zrobiło na mnie wrażenie tylko to że był dokładnie co 5 min :baffled: przez ok 2 godz. dlatego wzięłam nospe żeby się upewnić ze to nie rodzenie, tak miała z córka ze niby się cos spinało niby pobolewało ale jak dotarła na porodówkę to po 2 godz. była młoda... no ale to był 40tc skończony teraz jeszcze trochę za wcześnie.
USG miałam w pon. moja waga bez zmian i to jakoś od sierpnia - mały 28.07 ok 1kg, teraz ok 2,5kg

Ostatnia edycja:
no to po wizycie położnej. Mamy małą wybudzać, bo niby przybiera mało ( 200g przez tydzień - czyli w moim pojęciu w normie), ale będę ją wybudzać. NIE MAM SZWÓW:tak::tak::tak::tak::tak: w końcu:)

Grzanka oto chodzi, że ją jest problem wybudzić, więc może będę robić tak, że będę odciągać i butla i wtedy lepiej załapie. No będziemy próbować.

Agawa zazdroszczę wakacji:)

Iwo nie przejmuj się komentarzami jaki brzuch, każda ma inną budowę i jedno noszą maluchy bardziej w sobie, a inni na zewnątrz, a czasami brzuch wyskakuje w ciągu jednej nocy:)

Przyszedł leżaczek dla Zosi - prezent od dziadków - będzie rósł z nią bo potem będzie to krzesełko do karmienia:) podoba mi się, bo jeden mebel na długo dla niej:) Chicco Krzesełko POLLY MAGIC

Hej!
Obaj synowie śpią - jeden bo chce, drugi bo chory. Dostał antybiotyk bo gardło zaczerwienione no i kaszle jak gruźlik. Oby tylko Błażeja oszczędziło.
Zmęczona jestem przeokrutnie :baffled:
To tyle na dzisiaj ode mnie

Malusiu ja nie wiem jak w obecnych czasach można tak się świadomie zaniedbywać, no i dzieci. Kąpiel raz na kilka dni? Owszem moja Nadia nie siedzi codziennie w wodzie, ale prysznic codziennie bierze, nawet jak jest chora czy śpiąca to jej nie daruję chociaż szybkiego mycia pod prysznicem. Nie wyobrażam sobie, żeby myć dzieci/siebie co kilka dni tylko ;/

Mychunia co do pampersów jeśli mogę coś doradzić to nie kupuj od razu dużej ilości, bo niektóre dzieci dostają uczuleń od niektórych pampersów. U nas próba biedronkowych spaliła na panewce i młoda toleruje tylko pampers, a Nadia z kolei mogła tylko Huggis. Kupuj sobie najlepiej małe paczuszki i zobaczysz czy wszystko jest okej :)

MamaTomiAni bardzo szybko rozszerzasz dietę w takim razie. A zaczynałaś od warzyw czy od kisielku od razu? Sama tak szybko zaczęłaś jej podawać nowe rzeczy, czy pediatra zlecił?

Ludzik z tym wybudzaniem to co lekarz/położna to inna opinia. Ponoć na początku powinno się, bo takie małe dziecko musi jeść często, ale z drugiej strony zależy też ile je, bo jak zjada dużo to i się najada chyba, nie?

AsiaSzw może jak nie prośbą ani groźbą to olej na zasadzie- nie chodzisz do szkoły, nic nie robisz w domu to rób koło siebie. Chłop 15 lat jak taki hojrak to niech sam sobie pierze, jedzonko szykuje itp, skoro taki z niego Pan Dorosły?

Suselku u nas była długo ciąża młodsza o ok 2 tyg później tydz i na początku tak jest, że ciąża rozwija się różnie, a z usg wydaje mi się, że bąbelek super i wszystko ok z nim. U nas "ludzik" był w 10 tyg skończonym dopiero :)

Ewka po prostu zmieniłam pediatrę :)

Suselku tak to jest z tymi smakami :) Ale powiem Ci, że w smaku fajny, bo nie za słodki, jako krem robiłam serek mascarpone ze śmietanką 30% i wyszło super i nie słodkie. Aha dodałam tylko 1 cukier wanilinowy do tego i było rewelka - na górę owoce i super.

Mychunia fajny ten wózek :)

Ludzik super jest to krzesełko, chciałam kupić, ale cena mnie przeraziła trochę. Ostatecznie wybraliśmy taki: MARKOWE KRZESEŁKO DLA DZIECI TAPICERKA MATERIAŁ (4489731508) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i wygląda fajnie, mamy zielony. Jeszcze go nie używamy, ale niedługo można zacząć, bo jest rozkładany na wpół leżąco..

Agamemnon u nas zapalenie oskrzeli u Nadii i też się o Majkę boję ;/

Agniecha GRATULACJE

Kochane, ja dzisiaj odpisuję do Was od godziny 11 i to nie żart :p Piszę i piszę i ciągle coś dopisuję w końcu wiadomość zakończyłam. Byłam z dziewczynami u innego pediatry - po prostu zmieniłam przychodnię i ... Nadia ma zapalenie oskrzeli, pani dr od razu poznała jak tylko przyłożyła słuchawkę od stetoskopu, mówiła wszystko dokładnie jakie leki na co itp i pytała nawet czy może dać mniej smaczny antybiotyk czy Młoda wypije. Szok - pozytywnie zaskoczyła mnie. Maja ma katar, ale alergiczny, jak powiedziałam co się dzieje z tym mlekiem i jak reaguje i co powiedział pediatra, że się przyzwyczai to pokiwała głową i przepisała Nutramigen AA mieszkankę aminokwasową stosowaną przy ostrej alergii u dzieci. Młoda wyżłopała 150 ml tego :o, a wcześniej jak wypiła ok 100 ml tamtego to skakaliśmy do góry jak wariaci z radości, że coś zjada, a tutaj taki szok. Najadła się i śpi smacznie. Sama pani dr powiedziała, że jak jedne krople na kolkę nie pomogły to i 10 nie pomogą, więc bezsens lekarzy, którzy przepisywali, żelazo jak powiedziałam jakie dostawała to się za głowę złapała, że tego się absolutnie nie podaje i koniec kropka. Super, bardzo zadowolona jestem, w poniedziałek biegnę zabrać dokumenty z przychodni wcześniejszej.

juhu wszystko co chciałam dostałam
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

a wózek mam taki i takie łóżeczko
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

iwo dziś mam nie mierzyć dopiero od jutra :tak:

Aga gratulacje :tak:

reklama
Mychunia - to w domu radość :) Wszystko już macie?

Dziś byliśmy na pierwszym spacerku :) Pupa w o niebo lepszym stanie (użyłam kremu Emolium na odparzenia).

Młody drugi dzień daje czadu. To samo, co wczoraj. Od 11:30. Robi krótkie drzemki i drze się, bo siusiu, kupka, raz jelitka (prezyl się póki kupka nie poszła), no i jedzenie. Wyciumkal obie piersi aż mam śmieszne flaczki, poulewal - nic dziwnego przy takiej ilości. A później nie będę mogła dobudzić go na kąpiel :/ Wczoraj po takich akcjach spał od 17:30 do 23. Za to noce są spokojne (tfu tfu). Śpi w swoim łóżeczku i budzi się ok. 2, 4 i później 7 na jedzenie i pieluszkę.

Do góry