reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

dziewczyny wyprawka ogarnięta bardzo szybko, bo zrobiłam sobie listę podczytując Wasze zakupy, poszperałam na necie co mi się może przydać, co bym chciała i skonsultowałam z siostrą czego ona używała
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
zakupy robiłam z listą wykreślając po kolei wszystko co mam
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
mąż bardzo zadowolony, bo widziałam lekką panikę w oczach jak weszliśmy do sklepu ze wszystkim dla dziecka
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
jak ktoś chce mogę ją wkleić
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

reklama
MamaTom to fajny weekend się Wam zapowiada :)

Mychunia fajne, my łóżeczko mamy klupś safari i jestem bardzo zadowolona, bo już przy drugim nam służy, grunt to mieć coś co Ci przypasuje :) Wózek też mamy wielofunkcyjny, tylko 2w1, bo fotelik dostaliśmy osobno to nie kupowaliśmy 3w1, bo bez sensu trochę.

Iwo też mam taką nadzieję, ale póki co jestem zadowolona :)

Benefica to u nas 750 to prawie na 2 dni by było, bo jak Majka zje 450-500 to jest dobrze. Choć po zmianie mleka wczoraj zjadła łącznie w ciągu doby 600 ml!!! pozytywny szok. Ale pewnie jak tak dalej będziesz ściągać to więcej poleci, a poza tym już niebawem będziecie mogli się rozszerzać :) Haha brak @ to plus karmienia piersią :) tylko uważaj, bo to nie zawsze oznacza brak owulki, to może 3 być w drodze, któregoś razu :D

MamaTom póki co zwiększył się wczoraj apetyt i ani razu nie ulała. Kupa dzisiaj też normalna bez nitek śluzu. Pytałam o ten kisiel, bo czytałam, że niby powinno się zaczynać od warzyw, bo nie są słodkie, a jak zaczynasz od owoców to potem może być problem z warzywami. Przy Nadii owoce były wprowadzone szybko i teraz nie jada warzyw wogóle i się zastanawiam czy to nie miało wpływu przypadkiem.

Ludzik ja mam nadzieję, że teraz tylko po recepty na mleko będziemy chodzić :) To fajnych dziadków Zosia ma :) super, że tak się udało.

Kinia super, że zmiana mleka poskutkowała i jest już lepiej.

Mychunia dobra organizacja to zawsze polowa sukcesu:) ja też miałam listę tylko ja na raty kupowałam, co by M się nie przeraził rachunkami:) - a mój M też był zawsze w każdym sklepie przerażony ilością tych rzeczy i co wybrać:)

moja mała się posłuchała położnej i sama się dziś wybudzała co mniej więcej trzy godziny:)

hej dziewczynki ja znowu bez siły :-( coś porobię i zaraz trzeba odpocząć. Co gorsza siedzieć tez nie bardzo bo wpycha się pod żebra, łazić tez nie bo naciska na krok i siku latam co godzina. Ech najlepiej leżeć tylko ile to można :baffled:
Buziaki weekendowe :-****

Iwo - a mi smyra chyba ręka w podbrzuszu normalnie aż nie przyjemne tak falami... hmmm może to jakieś skurczyli jednak bo normalnie jakby zaraz miał wyjść.. albo rękę wsadził do pęcherza , tez mi się nic nie chce.

Robiliśmy z mężem naleśniki po meksykańsku... to znaczy ja mówiłam co ma robić a on wykonywał, wersja z tortilla z paczki z tesko, będzie na 3 dni ;-)

ja byłam dziś w tesco 24 i kupiłam sobie suszarkę na pranie z viledy za 84 zł przecena z 200 coś :-D jedną już mam prawie 3 lata i powiem Wam, że jestem mega zadowolona :tak:

Mychunia ja też raz kupiłam z viledy w Tesco i okazał się szmelc. Straszny. A mam taką zwykłą po babci jeszcze, ms z 7 lat jak nic i nadal nic się z nią nie dzieje

Mychunia pierz pierz:) ja też ciągle piorę - chociaż szafa niby pełna ubranek:) Zośka załatwia w takim tempie ubranka, że nie nadążam, w szczególności, że rozmiarówki 56 mam najmniej;) najlepiej się sika na przewijaku, kiedy rodzice zdejmą już mi pieluszkę, a nie zdążą założyć nowej:)

Po spacerku, gotujemy obiad - łosoś z kolbami kukurydzy:) - powiem Wam,że z różnych źródeł staram się ogarnąć dietę, która nie zaszkodzi Zośce i dochodzę do wniosku, że prawie wszystkie strony wykluczają jedna drugą i idzie oszaleć. Jem prawie normalnie w związku z tym obserwując Zośkę.

Ja też mam suszarkę taką najtańszą i świetnie się sprawdza, ale przymierzałam się do zakupu nowej tylko ta Viledy mnie właśnie cenowo rozwalała. Mamy co prawda deskę do prasowania viledy i sprawdza się super, a cena też nie była najmniejsza.

reklama
Do góry