reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mamo Tomeczka - a ile cm masz od materaca do krawędzi łóżeczka? Chodzi mi odległość do góry :)

Kinia - jak dobrze że zmieniliscie pediatrę. Mam nadzieje że dziewczynki na prostą wyjdą.

Cyntia - fajnie że z pupą jest ok a

Mychunia - czemu zdecydowałaś się na inna firmę

reklama
agniecha gratulacje :-D

Hej :happy:
Wróciłam do żywych, a raczej ślubny wrócił z 4-dniowego wyjazdu z laptopem :happy: dziś na szybko, bo jutro mam szkolenie i muszę się do niego choć trochę przygotować... :-p

Dziewczyny jeśli chodzi o wit. D, to PL jest zaliczana do krajów Europy północnej - jak Skandynawia - i z tego powodu wit. D powinno się suplementować przez cały rok!!! W każdym wieku!!! Żeby suplementacja nie była konieczna, trzeba by było codziennie przez minimum 20min wystawiać na słońce ręce lub nogi, co w naszym klimacie nie jest możliwe :happy2:

Pochwalę się, że my nadal na oszukanym cycu, czyli laktatorze :-p Grześ przez ostatnie 2tyg nie pił mm :-D ściągam równo plus minus 750ml, za 1,5tyg idziemy na szczepienie, to porozmawiam o rozszerzaniu diety, bo pewnie jeszcze trochę i to 750ml będzie mało...:sorry2: jakoś szkoda mi się rozstać z laktacją :sorry2: no i nadal brak @ :-D:szok:

Buziole dla wszystkich :*

Cyntia w domu jeszcze nie wszystko, ale zamówione na necie już wszystko :-D

iwo nie było tych wózków to raz, a dwa cenowo też duża różnica, a trzy ten nam się najbardziej spodobał :tak:

a my po odwiedzinach moich rodziców. Oj ale fajnie, jak moja mama przyjechała, jejku jak ja żałuję, że ona nie mieszka tutaj gdzieś blisko:( jeszcze jedno oparcie bym miała - i to takie mamine, chyba najfajniejsze:) W Zosi się zakochali, mama nawiozła jej ubranek, że hoho:)

Mychunia, super, że zakupy udane:)

Cyntia, dobrze, że sprawa pupy opanowana:) i że pierwszy spacer udany:) My też na kąpiel nie możemy małej dobudzić i kończy się to kąpielą na śpiocha:) - wiem, że to drastyczne, ale cóż trudna ją inaczej ogarnąć.

a nasza mała sobie chyba do serca wzięła, że za mało przybiera na wadze i dziś jadła co 1,5 godziny:) teraz od 18 śpi:) budziłam ją jeszcze co by pokazała się dziadkom na odjazd, ale małe ciałko tylko pokrzyczało i śpi dalej - dziś dzień kąpieli, więc zobaczymy do której będzie spać. O 21 byśmy chcieli ją najpóźniej wykąpać:)

Kinia no nas też cena trochę odrzucała od zakupu, ale Zosia dostała całkiem sporą "wyprawkę finansową od dziadków" i sobie pozwoliliśmy zaszaleć:) Gratuluję decyzji o zmianie lekarza:) oby ten poprowadził wszystko tak, że nie będziesz musiała go zbyt często odwiedzać:)

MamoTomeczka a z tym kiślem to mnie zaskoczyłaś, że jako pierwsze w diecie.

e Benefica to niezłą ilość ściągasz. Ciekawe ile ja bym ściągała, ile ten mój mały żarłoczek zajada dziennie:)

W ogóle dziś się dowiedziałam, że moja mama będzie miała operację na mięśniaki macicy w listopadzie. Nic mi nie mówili przed porodem - teraz chce mi się w ogóle płakać, że już pojechali i że mama będzie operowana.

a i AGNIESZKA GRATULUJĘ:) Kawał baby z Twojej córeczki:)

Benfica - 750 ml dziennie? Szok! Tyle nasze cycki są w stanie wyprodukować? U mnie laktator ręczny nic nie wyciąga. Za to mój ciumkacz-glonojad wyssie co się da, aż się flaczki robią ;)
Super, że dajecie radę :)

Ludzik - moja ciocia miała usuwanego miesniaka 10 cm, a moja mama unikała operacji latami i tak jej się mięśniaki rozrosły, że musieli wyciąć jej macicę.
A będą cieli Twoją mamę czy przez pochwę? Pamiętam, że ciocia miała niewielką bliznę. Mama na pewno szybko dojdzie do siebie i odczuje ulgę po operacji, bo teraz pewno się męczy. Będzie dobrze :*

Cyntia dziś tematem była Zosia, nawet się nie pytałam, bo mnie zaskoczyła. Już od miesiąca o tym wiedzą, a mi dopiero dziś powiedzieli.

Zośka wisi na cycu od 30 minut. wykąpana, ani myśli puścić.

A za ścianą sąsiedzi zaczynają Wojnę domową. wrzeszczą tak, że czasem mamy ochotę na policję zadzwonić. Tylko z odgłosów to bym podejrzewała, że ona jego leje ( oni wynajmują mieszkanie i czasem też do właściciela bym zadzwoniła).

cyntia to nie jest aż tak dużo ;-) normalna laktacja to 750-1050ml/dobę, więc jestem w dolnej granicy :sorry2: na forum KPI mamy wyciągały nawet po 1,5l :szok::szok::szok: mnie się marzy ok. 850-900ml, ale chyba to co teraz wyciągam to max, bo ostatnio nawet zwiększyłam liczbę odciągnięć i nic... może jakbym między głównymi odciąganiami zrobiła jeszcze kilka krótkich, to by coś dało, ale nie mam kiedy... :nerd: więcej mleka odciągam jak się wyluzuję :-p

reklama
Dziewczyny a my mielismy dzisiaj sesje, ale Lenka slicznie pozowala, najlepsze foty na spiocha. Ma tez zdjecia z nami i z Hubertem, moim bratankiem. Czekam teraz na efekty:)

Ide spac bo jestem padnieta, jutro wszystkim odpisze.

Do góry