reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
ludzik ja od początku nie szalałam z dietą, oczywiście unikałam kapusty itp., a tak to szło wszystko - surowe warzywa, czekolada, owoce, mleko, jaka, miód... Grześ miał w pewnym momencie trochę kolek, ale myślę, ze nawet jakbym nic nie jadła, to też by miał... :sorry2: teraz jest ok, choć bigosu jeszcze nie próbowałam, ale fasolę, kalafiora już tak i to w sporych ilościach :happy2: więc jedz w miarę normalnie i obserwuj, bo chyba tak jest lepiej niż od razu się głodzić :*

kinia oj ja bym się na wpadę nie pogniewała :-p a jakie mleczko teraz dajesz?

Cześć :)
My dziś mamy 6 rocznicę ślubu :-p ja od rana byłam na szkoleniu, a później całą ekipą pojechaliśmy w ramach obiadu do naleśnikarni :happy2: potem mały spacer, wpadli moi rodzice i dzień minął... :sorry2:

Benfica - gratulacje! 6 lat to już ładny staż :)

Ludzik - ja planuję przez pierwszy miesiąc się ograniczać dla małego, a później stopniowo wrócić do normalnego jedzenia. Choć i dla mnie nie zaszkodzi (22 kg przytyłam :-p).

Szlag mnie zaraz trafi z pieluszkami.
Pampersy młodego uczuliły/odparzyły, więc przeszliśmy na Dadę. No a ta Dada to, przynajmniej u nas, szit. Co i rusz przecieka (i drapie na brzuszku). Dziś już 3 raz młodego przebieram, a dzień się nie skończył. Pampersy są przynajmniej szczelne i chłonne. No, ale jak mały ma mieć w nich odparzony tyłeczek?
Nie wiem co jest nie tak: za małe czy za duże są - nie wiem.
Polecacie jakieś inne pieluszki?
(A, i zmieniam chyba dość często - 10 razy na dobę minimum).
Młody jest drobny - nosi rozmiar 50 i małe 56 póki co, ale sprawdzimy Happy rozmiar 2, bo może przez fajfuska są za małe jednak.

cyntia no my na dadach, przy Gabrysiu też ich używaliśmy i nam się super sprawdzają... parę razy przez noc trochę przeleciało, ale to jak Grześ wyrastał z rozmiaru i były na styk... choć wydaje mi się, że 3 lata temu były trochę bardziej chłonne... happy dawali w szpitalu i jakoś mi nie przypasowały, ale może Wam akurat? :*

edit................
wiesz co, przy Gabrysiu przez trochę używaliśmy lidlowych toujours i też były ok :)

Ludzik - dietę sobie samemu trzeba wypracować i uważać na dobre rady bo oszaleć można :-), najwięcej zależy chyba od modelu małego - jakie się trafi, ja przy córce jadłam wszystko od początku ale ona nie miała żadnych problemów z brzuchem

P. kupił Happy rozm. 2, ale ni chu chu. Za wielkie są na tę małą dupke. Znowu Dada przeciekla, ale troszkę - do rana wytrzyma ;)

MamaTomeczka - Aduś to już duży chłop - skończył pierwszy tydzień ;)
Ania to niezła panna, skoro już 74 za małe :D Wklej nam focie :)

Kurczę, mam durne sny, w sumie co noc. Wybudza mnie, że zapomniałam przenieść dziecia po karmieniu do łóżeczka i mam go pod kołdrą. Brrrrrrr.

hej dziewczynki
nocka spokojna ale wędrówki do toalety co 1,5 h to lekkie przegięcie:baffled: grunt że nic nie bolało. Jeszcze chwila i ja po nockach będę z Wami pisać

Mama Tomeczka - to ja żyję w głębokiej nieswiadomości że 74cm to rozmiar na pół roku :szok: cieszę się że u Tomisia OK moze na te ryby to trzeba mu jakieś kalesony zakładać bo od ziemi ciągnie

Benfica - najlepsze życzenia rocznicowe

Cyntia - ty z tel piszesz? U mnie na tel jak nie klikne w zaawansowaną edycję to nie pokaże wam suwaczków.

Iwo - z aplikacji na Androida. Ja jeszcze nie ustawialam nowego suwaczka. Szkoda, że w aplikacji nie widać wcale suwaczkow. Może kiedyś to ustawią....

reklama
Mama Tomeczka - no tak sobie pogrzebałam w pamięci i córka tez bardzo szybko wskoczyła w 74 i pieluchy numer 3 ile teraz wazy Ania?

Do góry