reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Iwo, ale przez to moje wstrzymywanie często coś w moczu wychodzi, co generalnie nie wiadomo do czego przypiąć:) bo w ciąży co chwila coś było, a i wcześniej tez się zdarzało, ale ja nie mam żadnych dolegliwości ze strony układu moczowego to się nie przejmuję, ale generalnie jak chodziłam do pracy to 6h bez toalety ( ja wpadałam na chwilkę w różne miejsca:)) i wtedy było okej:) w ciąży to tak do 4 dociągałam:)

Mała znowu dała pospać, od 22 do 2, a potem od 4 do 8. M ja przebiera, a ja zaraz nakarmię. Gdyby nie ta 2 godzinna przerwa w nocy byłoby super.

Dziewczyny, a jak podchodzicie do wybudzania maluchów, bo ja w sumie teraz o 8 ja wybudziłam delikatnie, co by już opróżniła mi pierś, bo mnie boli, wczoraj wieczorem po 5h snu też ją wybudzałam i generalnie nie wiem czy dawać jej spać czy budzić, bo opinie różne.

reklama
iwo:) - a u nas też młodzi ludzie i były/są też 3 osoby od których normalnie śmierdziało pacha, to była dopiero jazda bo nikt koło śmierdziela nie chce siedzieć i jeszcze jak to był chłopak to pół biedy rozmowa z innym wtajemniczonym krótka i na temat, ale była tez dziewczyna :-)... no ale jakoś odpukać udało się smrodek wyeliminować, chodź do dziś reszta wie kto śmierdział

Wczoraj u mnie obyło się bez spinania brzucha i skurczyków wiec obserwuje dalej.

Agniecha - kciuki!!!!

Gosia - u mnie za to lipa, musiałam no spę łyknąć w nocy. Czemu mnie w nocy łapie skoro powinnam byc wypoczęta?:baffled:

Ludziku - 5 h spania to długo ja bym wybudzała, no chyba że wolisz trochę odciągnać

Ludzik ja wybudzalam Małą na jedzenie bo ona np. w dzien ciagle spala i by nic nie jadla. Polozna po wizycie powiedziala ze malo przybiera i zeby ja wybudzac na karmienie. Ja tez tak delikatnie, podnosilam ją i do cyca albo do butl, bo na poczatku sciagalam, i ona zalapywala o co chodzi i jadla. Ale zawsze mi bylo szkoda ją budzic bo tak slodko spala:)

Iwo, słoiczki masz od 4 msc. Lekarze mówią, że jak tylko pierś to do 6 msc nic nie trzeba, a jak mm to od 4/5 msc. Ja moim dawalam 3,5 msc. Owszem nie za dużo, bo po 2/3 lyzeczki, ale jak powiedziałam lekarzowi powiedziała babka, że dobrze.

Gosia, od mojej szwagierki i jej męża śmierdzi potem. Na początku tylko od niego, ale w pewnym momencie też zaczęła ona smierdziec. któregos dnia teściowa do kasi aby Marcin zaczął o siebie dbać, bo czuć i to mocno. Rozmowa trochę dała, bo trochę mniej śmierdzi, ale nadal smród. Nawet kupili sobie kulki pod pache na potliwosc i nic. Ale tak to jest jak się człowiek myje raz na tydzień. Wiem, bo jak u teściów jesteśmy to widać, kto się myje. I tak samo dzieci myte/kapane raz w tygodniu. Później w szkole będą się dzieci śmiać. Przez kogo? Przez rodziców. Jak na parę dni dzieci same są u dziadków, to kąpiel codziennie musi być.

zakupy internetowe zrobione :tak: wszystkie rzeczy do porodu dla siebie mam zamówione i kosmetyki oraz środki higieniczne dla małego :tak: oprócz chusteczek nawilźanych do pupy i pieluch, bo to w biedronce kupię :-D

a dziś jedziemy po kocyki, beciki, wózek + wszystkie akcesoria do niego oraz łóżeczko + wszystkie akcesoria do niego :-D

Mychunia - fajny dzień ci się szykuje :-D pochwal się jaki wózek wybrałaś?

Ja w przychodni spotkałam kumpele z pracy 39tc i brzucho ogromne :szok: no i ona znowu że u mnie nie widać by to była końcówka. Jak przeglądam się w lustrze to nawet boczków już nie mam..........

Ludziku - no ja moja miałam na cycku i nie wybudzałam, potrafiła 5-6 godzin przespać po 2 tyg. ......a na 3 tyg. życia ważyła już 5kg(startowa 3,5kg) wiec musisz sama do tego dojść jak będzie przybierać.

Malusiolka -
no dużo dzieci z domu potem wynoszą....

iwo - powiem CI tak wagę na + mamy książkowa, małe w brzuchu orientacyjnie ważą tyle ile powinny na tym etapie, to czym się martwic? że 2 tyg. po porodzie będziemy jak przed lub chudsze:-), ja to jak widzę kobiety w ciąży wydaje mi się że są bardziej niż ja a w sumie za chwile to ciężko będzie znaleźć kogoś bardziej niż ja ... no chyba ze na porodówce
Ważę teraz 66,6kg startowa 56/58kg - i jest mi z tym bardzo dobrze

reklama
Gosia tak jak pisałam na listopadówkach widac po mnie że Ala zbiera tłuszczyk ze mnie :-D ale póki na kolejnym usg się nie upewnie (ja miałam m-c temu) to będą obawy. Może po porodzie wreszcie ujrze 5 z przodu :-) chyba z 6 lat jej nie widziałam:sorry2:
Widziałaś że pisałam dziś o nocnych bolach podbrzusza? Z ciekawości torchę je poobserwowałam i też mają jakąś regularność bo falami przychodzą.

Mychunia - jakbyście trafili taki kolor to GIT wszyscy się oglądać będą :tak::tak:Jak tam twoje cukry?

pisze smska do Agniechy :rofl2:

Do góry