reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Domka Gratuluję pięknej bety :) Kiedy wizyta?
Kinia 100zł na miesiąc to nie dużo. Ale jak Malusiolka pisała musicie brać pod uwagę to że w ostatnim trymestrze/miesiącu będziesz chodzić do niego częściej, no i badania wtedy też płatne. Ale wg mnie nawet jeśli dojdą do tego płatne badania, to ja uważam, że w ciążę/dziecko warto inwestować :) Wszystko zależy czego chcesz Ty i na co finansowo możecie sobie pozwolić. Ja osobiście próbowałam na NFZ, ale niestety jest totalnie nie do porównania z moim prywatnym lekarzem. Może i źle trafiłam na tym NFZ, ale jakoś bezpieczniej czuję się chodząc do lekarza prywatnie.
Aschle To super :) Teraz czekamy na wtorkowe wieści ;) No i daj znać jak tatuś się dowie (jaka jego reakcja) :D A tak na marginesie, u Was w rodzinie były jakieś przypadki bliźniaków, trojaków itd lub może leczyłaś się jakoś hormonalnie czy to totalnie czysty przypadek??? Bo to jest na prawdę niesamowite. :)
wiki Ty się oszczędzaj w miarę możliwości kobitko!!!
asicka Oj będziesz beczeć będziesz :D
agniecha Witamy :D

A u nas: Zuzia w miarę grzeczna ostatnio. Noce są różne, ale jak już kiedyś pisałam, jestem nastawiona na to, że jeszcze ze 3-4 lata się nie wyśpię porządnie :/ Mnie brzuch jakoś mniej teraz boli, oby tak zostało. No i czekam z wielką niecierpliwością na poniedziałkową wizytę :D

Iwo, mam plan pracować tak do końca marca no ale zobaczymy jak to się ułoży. Na razie o tym zbytnio nie myślę, w czwartek 13 mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję, że będzie ok

Aschlee, super wiadomość :) gratuluję

Iwo, u mnie też jest lepiej odkąd zamieszkaliśmy osobno :) I dzisiaj nawet z M rozmawiałam, że jak zaproszą jego (nas) na Święta, to niech zapomną o tym, że ja pojadę. Nie chce jechać, bo na myśl o tym, że mam się z nimi spotkać przypomina mi przykrości, które mi sprawili. Zabolało mnie to, że na urodziny ojca M tylko został zaproszony, a mnie potraktowali gorzej od męża córki, gdzie ja im tyle pomogłam, a on jak gość za każdym razem przyjeżdża ;/ Jest mi też trochę smutno, bo M dopiero do domu wraca i jeszcze chcieli aby z 4h posiedział ;/ Jutro i tak od 16-tej do rana nie będzie go. Eh.. bak słów na to wszystko. Ale od kwietnia dostanie znowu podwyżkę i będzie mógł trochę odpuścić :)

Asicka, zapomnisz po 6-9 tygodniach jak już nie będzie z Ciebie lecieć :p Ale fakt, faktem czego dla dziecka się nie zrobi? :):*

Kochane, moje córki dzisiaj po wizycie mojej babci strasznie się zachowywały. Jeszcze nigdy nie widziałam ich takich i tym bardziej po Roksanie nie spodziewałabym się takiego zachowania ;/ Pojechała moja mama do siebie, to one do niewytrzymania. Nic nie mogłam zrobić i zanim położyłam je spać sama padłam na 30 minut, aż w końcu M zadzwonił;/ Jestem dzisiaj wypluta, wyrzuca. Tak dosłownie się czuje. Moja mama to jak czarownica dzisiaj ;/ Moje dzieci jakby mogły, to na sufit by wlazły, ale nie dało się.

Agniecha, witaj Kochana :*

Witajcie z rana :-) Czyżbym dziś pierwsza wstała? No tak w sobotę się śpi :-D ja odprawiłam męża do pracy, synuś pojechał z nim do babci i siedzę sama jak palec w pokoju.

Aschlee cieszę się bardzo, że wszystko ok :tak: oby tak do 40tygodnia :-)

Asica i jak dziś się czujesz? Jak ból pleców minął? Mi wczoraj głowa pękała normalnie taki ból że myślałam, że mi dekiel wywali :-D

Aga witaj i czuj się jak u siebie :-) fajnie, że nas przybywa :-)

Maluś czasami tak bywa, że dzieci po wizycie dziadków szaleją :-) no ale niestety dzieci mają w sobie tyle energii i sił, że nie jedna z nas jeszcze wymięknie :-D my niestety to małymi kroczkami zmierzamy już ku starości, już stare się robimy :-):-D

humorek mi dziś dopisuje więc jest ok ;-) zaraz się ubiorę i pójdę na dół rodziców trochę po wkurzać :-D i moją babcię :-)

zapomniałabym: wczoraj wieczorem mój mąż kłócił się z synusiem kto będzie trzymał ucho przy brzusiu bo maluszek robił wygibasy :-D Kuba stwierdził, że dzidzia chyba go lubi bo mocno kopała. Fantastyczne uczucie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry :) my juz też wstaliśmy, zaraz za śniadanko trzeba się zabierać.

Maluś, nie przejmuj się, jak my jesteśmy u dziadków to Mateusz ma roi jak diabełek, zachowuje sie jak nie on, a jak wracamy do domu to wszystko wraca do normy... :)

miłego dnia

Do góry