reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Witam przed śniadaniem
Ciśnienie już mi się podnisło bo lapek nie chciał sie włączyć a ja muszę w wekend troche popracować - okazało się że to bateria, wystarczyło wyjąc i podpiąc zasilacz uffff

Aga - stuknął ci już 5 tydzień :-D

Maluśka - fajnie że psychicznie odpoczywasz. Bardzo źle cie traktowano i to normalne że nie chcesz mieć z nimi nic wspólnego. Ty za dobra kobieta jesteś, pracowita - nie mieli prawa tak cie traktować! Rozkoszuj się wolnoscią.
Fajnie że twój emek dostanie podwyżkę:tak:
Mój rozważa pracę w weekendy by sobie dorobić, kasa niezła, praca lekka i przyjemna ale ja obawiam się że będzie zbyt zmeczony.Wymarzył sobie nowe autko a na taki model akurat nas nie stać.....

Asicka - może nie będzi tak źle jak maluśka mówi :-p mnie gostek tak zszył że po kliku godzinach juz swobodnie siedziałam na tyłku a z poduchą w majtach chodziłam może z 2 dni potem na podpaski przeszłam. Krew leciała mi może max z 1,5 tyg.

Aschlee - moja mama ma bliźniaczkę jednojajową, podobno to nie jest dziedziczne :rofl2: w rodzinie więcej przypadków ciąz mnogich nie mamy

Cytnia - czemu nie zaglądasz do nas?

Ewka - kochanego masz synka, pod koniec ciazy to dopiero bedzie kopniaki dostawał :-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

Benfica gratuluje syneczka :-D a Tobie Maluś przeprowadzki!!!!!

U mnie prawie wszystko dobrze. Po zalożeniu szwu nic sie nie dzieje, nie pojawiają się bóle brzucha, nie ma plamień czy upławów, ale mam problem z podwyższonym crp. Od wyjścia ze szpitala kontrolowałam je 3 razy i utrzymuje sie na poziomie 26 - 20 - 24 (przy normie do 5) co niepokoi lekarza i chce mnie położyć do szpitala. Tak więc od poniedziałku się kładę, mam nadzieję, ze zrobią badania, wyklucza stan zapalny, wyniki będą dobre i że po prostu taki mój "urok" w ciąży. Mam nadzieje, ze szybko wrócę do domku...

na usg połówkowe mamy termin dopiero na 3 marca na 20. Kurdę trochę długo. Liczyłam na szybszy termin ale niestety wieczorne godziny były takie odległe dostępne a mąż bardzo prosił, żebym zapisała się tak aby tym razem on mógł też być przy badaniu bo chciałby zobaczyć swojego drugiego syna:szok: To nie będzie za późno jak to będzie 22 tydzień i 1 dzień?

Mama Tomeczka mi gin mówił, że 22tc to najlepszy moment na połówkowe i planowo mam mieć 17 lutego to będzie u mnie 21t6d.

Witam Kochane :*

Domka, usunęłam Twoją jedną wypowiedź, bo dwie takie same Ci się wkleiły :) Cycki bolą, to dobry znak, ale przy pierwszej ciąży miałam taki ból, że nawet palcem nie mogłam dotknąć.

ewcia, czuje się staro, a w maju dopiero 26 lat kończę:-D Ale odkąd mam dzieci, to bardziej zaczęłam zwracać uwagę na lata, które uciekają mi:p

agniecha, wracacie do domu i Wasz dzieciak anioł, a ja w domu siedziałam z dziewczynkami i jak były diabełkami, to do tej pory są. Trochę uspokoiły się jak rano zobaczymy M w domu.

iwo, mój mąż dużo pracuje, ale musi, bo chciał nowy samochód i mamy go na kredyt. Trochę czasu będziemy go spłacać. Ale niedługo planuje iść do pracy i będzie nam lepiej, bo nie będzie musiał już tyle pracować :)

tekla, fajnie że napisałaś :* Kochana, trzymam kciuki aby było wszystko w porządku i żebyś jak najszybciej wróciła do domu :*

Miłego dnia życzę :* Później się odezwę, bo lecę z M i z dziewczynkami na zakupy i na spacerek :) Muszę trochę odpocząć i nie myśleć już o niczym. Od 3 dni kolejne problemy są ;/ Eh... jakie te życie jest popaprane ;/

Kasiula no właśnie, wiesz morfologia to chyba 7 zł u nas kosztuje to nie jest problem zrobić raz na jakiś czas, tyle, że najgorsze są te badania typu glukoza, toxo itp.

Agniecha83 witaj oficjalnie i przyjmujemy Cię, pewnie, że przyjmujemy :D Super, że udało Wam się z nowym rokuem zafasolkować :*

Asicka mam nadzieję, że u Ciebie Anula się zaraz ruszy :D

Mikaa no u mnie dokładnie to samo. Ja na NFZ się boję, bo jakoś tak kiepsko trafiałam, a prywatnie to jednak lekarza bardziej obchodzisz z resztą on za to kasę bierze, więc też nie ryzykuje olewaniem pacjentek. Na NFZ to mi się wydaje wszystko tak za przeproszeniem na "odwal się" robią byle by było. Nie martw się może niekoniecznie 3-4 lata :) U nas zarwane noce skończyły się po ok 1,5 roku jak tylko Nadia przestała pić w nocy wodę (bo mleko w nocy to po roku odstawione było, albo i wcześniej, bo nie chciała :) )

Aschlee czasami ponoć jak długo tabletki anty się stosuje to może być tak, że się ciążą mnoga trafi, bo organizm dochodzi do siebie i jakoś tak może być podobno :)

Malusiolka może one trochę w ten sposób odreagowują nowe mieszkanie. Wiesz dorosły sobie z tym radzi, a dzieci mogą pokazywać to w inny sposób, niekoniecznie np nie spaniem w nocy?

Ewka ja też dzisiaj wcześnie wstałam, z mężem minęłam się w sypialni - ja wychodziłam od wchodził po nocce się przespać. Zakupy zrobiłam, powoli spacerkiem wszystko obkrążyłam, dokończyłam oglądanie filmu z wczoraj i teraz siedzę i czekam na moje dziecko aż od dziadka wróci :)

Tekla najważniejsze, że dobrze się czujesz, a szpital? Wiesz zawsze lepiej dmuchać na zimne niech badania zrobią i z głowy będziesz miała.

Siemanko dziewczynki, ja już dzisiaj po zakupach, siedzę spokojnie przy komputerku i czekam aż moje dziecię od dziadka wróci :) Samopoczucie dzisiaj średnio, tzn humor mam dobry, ale niestety zauważyłam, że nie mogę zbytnio wychodzić z domu, wczoraj po wycieczce do sądu myślałam, że ducha wyzionę, ale miałam nadzieję, że to tylko nerwy, że nic nie załatwiłam. Ale dzisiaj wyszłam do apteki i po wejściu do sklepu stałam przy kasie i w myślach modliłam się, żeby nie zemdleć, tak mi się ciemno zrobiło i takie miałam zawroty głowy, że ledwo doszłam. Gdyby nie fakt, że mąż śpi po nocce, a jego tel wyłączony w drugim pokoju leżał to bym dzwoniła, że ma się ubierać i po mnie przyjść. Jakoś się doczłapałam, ale było ciężko.

Mój kot mnie dzisiaj rozbawia, bo siedzi od godziny przy akwarium i wlepia się w rybki :D Ale z takim skupieniem jakby towarzystwa szukała moja Lilunia kochana :) Ten kociak jest naprawdę uroczy, śmiejemy się z małżem, że ona ma dopiero 3 lata, a zachowuje się jak stary kot, taki leniwiec jeden, a ponoć ta rasa charakteryzuje się większym temperamentem :D Dla zainteresowanych tak właśnie mój kot wygląda od godziny, tyle, że spojrzała się na mnie teraz jak podeszłam zrobić jej zdjęcie, bo ona bardzo lubi pozować do zdjęć :D

Zgierz-20140208-00179.jpg

Załączniki

• Zgierz-20140208-00179.jpg
    Zgierz-20140208-00179.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 28
Kinia - ślicznego masz kociaka, ja niestety w ciąży uczuliłam się na ich sierść :zawstydzona/y:

Malusiolka - a bedziesz starszą zapisywać do przedszkola na te bezpłatne godziny? co do pracki to my mamy dużą filię w Olsztynie wiec mogę podzwonić :tak::tak:

To i ja sie przywitam choć nie wiem czy mnie pamiętacie bo dawno nie pisałam ;-)

Agniecha- gratuluje kochana i nudnej ciąży życzę :)
Tekla- będzię dobrze kochana, zobaczysz. Poleżysz, pobadają co trzeba i do domku :)

Nawet nie próbuje nadrabiać. Pozdrawiam was wszystkie.

Iwo moja córa jest uczulona na koty, ale akurat my szukaliśmy takiego, który nie uczula i ta rasa nie uczula podobno. Fakt Nadii nic nie jest a kota mamy od ponad 2 lat.

Emalia pamiętamy. Nie martw się tutaj nikt tak szybko nie zapomina forumowy koleżanek.

Emalia pamiętamy!!:-)

Ja po wizycie powiem tyle że nic się nie ruszyło... :-/ spotkałam koleżankę z sali szpitalnej która ma termin dwa dni po mnie i pojechała na porodówke właśnie dziś!!! A ja??!!:-(

Lekarz kazał mi w poniedziałek jechać do tego szpitala w którym mam rodzić i powiedzieć że mam lekkie skurcze i bolą mnie krzyże...

Jej bardzo chce żeby się urodziła dziś albo jutro bo nie chce mieć indukcji:-/

Rozwarcia nie ma...:-/ szyjka dalej w miejscu:-/ kuźwa!!

reklama
Do góry