reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczyny ja po wizycie, nie mam sie zbyt czym chwalić. Miałam usg, pęcherzyk jest z ciałkiem żółtym, serduszka nie było jeszcze. Dodatkowo pęcherzyk zbyt płaski. A moja macica bardzo twarda. Dostałam luteine i jeszcze kilka innych leków i mam czekać za 10 dni ponowić usg. Zmartwiłam się :(

reklama
Wikki - nic się nie martw, moze ciąża jest młodsza niż się wydaje:tak: spłaszczony pecherzyk tez o niczym nie świadczy

wiikki będzie dobrze, ja też biorę progesteron, bo miałam za twardą macicę :/ ale niedługo zacznie on być wytwarzany nie przez ciałko tylko przez łożysko, więc będzie lepiej :) za tydzień zobaczysz, no usłyszysz ;-) zdrowe serducho

iwo ja nie wiem kiedy to zleciało :szok: ale chociaż to już koniec pierwszego trymestru, to mdłości są nadal :no: na poznanie płci w najbliższym czasie się nie nastawiam, bo chodzę na nfz. Ale ja i tak, że drugi siusiak będzie :tak:

Benfica - mi na NFZ robił w 16 tyg to nawet się nie chciał podjąć oceny a w 21 tyg przepowiedział córkę:-D Chcesz drugiego synka czy po prostu przeczucie masz?

Wiikki, będzie dobrze. Tylko nie martw się:* Może faktycznie ciąża młodsza jest <przytul> Ja w drugiej ciąży od 7/8 tygodnia do 20-go brałam luteinę, miałam anemie i córeczka zdrowa się urodziła. Problemy tylko były przy porodzie, bo idioci zrobili mi USG o 11-tej, a o 21:00 jak pojechałam na porodówkę, to już nie robili , a okazało się, że mała ma nóżkę i szyjkę obwiązaną pępowiną. Chwila moment i mogła się udusić ;/ Jeszcze głupi babsztyl do mnie żebym nie parła, bo muszą odwiązać z szyjki pępowinę. Każą Ci przeć, a później przestać, to weź nie przyj jak ból niesamowity i same parę idą ;/ I tak urodziłam o 23:35 (z łaską mnie wzięły na porodówkę. Twierdziły, że skurczę, które niby odczuwałam przy ktg, to były skurcze przepowiadające ciąże). Ja od 16-tej mówiłam o bólach, ale co kogo to obchodziło. Jak zmiana była, to na siłę wyprosiłam taką fajną położną żeby sprawdziła rozwarcie i było o 21:00 na dwa palce, a po skurczu już 3. Miałam trzy podejścia do porodu i za trzecim razem krzyczałam, że mam parę i już rodzę, to głupia s*uka jeszcze na mnie nakrzyczała, że dopiero co sprawdzała mnie. Zdążyłam tylko położyć się na łóżko, a mała wychodziła. Nawet wcześniej znieczulenia nie dostałam, bo twierdziły, że szybko urodzę. Męczyłam się parę godzin z bólami ;/ Dlatego też moje wątpliwości co do trzeciego dziecka. Chce i nie chce. Moje się kolejnego porodu i że nie wytrzymam tego bólu. Dobrze, że M był ze mną przez cały czas.

Co do listy to poczekam do niedzieli (będzie więcej czasu) i ją zrobię. Ale musicie podać swoją datę porodu, które dziecko, ile macie lat, kolejna wizyta, i płeć (ale to później).

tekla Cudne zdjęcia z usg! Jak miło popatrzeć :rolleyes2:
wanda &&& zaciśnięte!!! Obyś ujrzała II :*
Marchew && za usg :) Pochwal się zdjęciami po badaniu :)
nana7ma To wielkie podwójne gratulacje :) A u Was w rodzinie były już bliźniaki??
julia Ja też jestem niesamowicie przewrażliwiona na zapachy teraz :/
Kinia Ech te objawy ciążowe... Ale z drugiej strony warto pocierpieć dla tych naszych maluszków :)
wiki Kurcze mocno zaciskam kciuki za Was żeby wszystko dobrze było!!!!
benfica A w pierwszej ciąży też miałaś przeczucia co do płci?? Sprawdziły Ci się??
Malusiolka Nadal zaciskam za Ciebie kciukasy! A co do listy to też jestem za. Ja jeszcze terminu porodu nie znam. Będę wiedzieć po 1 wizycie jeśli wszystko oczywiście będzie dobrze. A wizytę mam 9.12.13, lat 25, dziecko drugie. :)

My już na szczęście jesteśmy w domku. Co prawda Zuzka narobiła nam stracha bo ją przeczyściło, ale póki co jednorazowo więc staramy się nie panikować. Teraz musimy trochę odpocząć. Pozdrawiamy Was!
Ps. Dziś dopadły mnie identyczne mdłości jak w 1 ciąży. Masakra. Dodatkowo ból głowy i brzucha... Czułam/czuję się dziś fatalnie :/

Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy, mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Benfica ja tez mam twarda macice, nawet bardzo na to wlasnie dostalam luteine i nospe forte.
Malus oj ale sie nastresowalas przy porodzie z ich lenistwa moglo sie stac cos strasznego, cale szczescie ze wszystko bylo dobrze
Mikaa jak dobrze ze jestescie juz w domku, niech Zuzia szybko wraca do zdrowia

Trzymam kciuki za Was wszystkie!!
Mam mlodsze siostry - bliźniaczki... Ale i tak nie spodziewałam się bliźniąt!
Też jestem za listą jakby co :)

reklama
iwo i chcę synka drugiego i czuję, że będzie ;) mikaa tak od razu wiedziałam, że będzie Gabryś :) wtedy płeć poznałam na genetycznym, lekarz spytał, czy chcemy już na 70% znać płeć, ja powiedziałam, że już znam na 100% :) powiedział, że przecież jeszcze jeszcze nie oceniał, a ja mu powiedziałam, że wiem, że chłopak i powiedział, że wg niego też :) no i został chłopak ;)

Do góry