hej dziewczyny ja po wizycie, nie mam sie zbyt czym chwalić. Miałam usg, pęcherzyk jest z ciałkiem żółtym, serduszka nie było jeszcze. Dodatkowo pęcherzyk zbyt płaski. A moja macica bardzo twarda. Dostałam luteine i jeszcze kilka innych leków i mam czekać za 10 dni ponowić usg. Zmartwiłam się
reklama
wiikki będzie dobrze, ja też biorę progesteron, bo miałam za twardą macicę :/ ale niedługo zacznie on być wytwarzany nie przez ciałko tylko przez łożysko, więc będzie lepiej za tydzień zobaczysz, no usłyszysz ;-) zdrowe serducho
iwo ja nie wiem kiedy to zleciało ale chociaż to już koniec pierwszego trymestru, to mdłości są nadal na poznanie płci w najbliższym czasie się nie nastawiam, bo chodzę na nfz. Ale ja i tak, że drugi siusiak będzie
iwo ja nie wiem kiedy to zleciało ale chociaż to już koniec pierwszego trymestru, to mdłości są nadal na poznanie płci w najbliższym czasie się nie nastawiam, bo chodzę na nfz. Ale ja i tak, że drugi siusiak będzie
Kinia1
Wrześniowa mama '10
Wiki nie martw sie, tak jak dziewczyny mowia pewnie ciaza mlodsza.
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Wiikki, będzie dobrze. Tylko nie martw się:* Może faktycznie ciąża młodsza jest <przytul> Ja w drugiej ciąży od 7/8 tygodnia do 20-go brałam luteinę, miałam anemie i córeczka zdrowa się urodziła. Problemy tylko były przy porodzie, bo idioci zrobili mi USG o 11-tej, a o 21:00 jak pojechałam na porodówkę, to już nie robili , a okazało się, że mała ma nóżkę i szyjkę obwiązaną pępowiną. Chwila moment i mogła się udusić ;/ Jeszcze głupi babsztyl do mnie żebym nie parła, bo muszą odwiązać z szyjki pępowinę. Każą Ci przeć, a później przestać, to weź nie przyj jak ból niesamowity i same parę idą ;/ I tak urodziłam o 23:35 (z łaską mnie wzięły na porodówkę. Twierdziły, że skurczę, które niby odczuwałam przy ktg, to były skurcze przepowiadające ciąże). Ja od 16-tej mówiłam o bólach, ale co kogo to obchodziło. Jak zmiana była, to na siłę wyprosiłam taką fajną położną żeby sprawdziła rozwarcie i było o 21:00 na dwa palce, a po skurczu już 3. Miałam trzy podejścia do porodu i za trzecim razem krzyczałam, że mam parę i już rodzę, to głupia s*uka jeszcze na mnie nakrzyczała, że dopiero co sprawdzała mnie. Zdążyłam tylko położyć się na łóżko, a mała wychodziła. Nawet wcześniej znieczulenia nie dostałam, bo twierdziły, że szybko urodzę. Męczyłam się parę godzin z bólami ;/ Dlatego też moje wątpliwości co do trzeciego dziecka. Chce i nie chce. Moje się kolejnego porodu i że nie wytrzymam tego bólu. Dobrze, że M był ze mną przez cały czas.
Co do listy to poczekam do niedzieli (będzie więcej czasu) i ją zrobię. Ale musicie podać swoją datę porodu, które dziecko, ile macie lat, kolejna wizyta, i płeć (ale to później).
Co do listy to poczekam do niedzieli (będzie więcej czasu) i ją zrobię. Ale musicie podać swoją datę porodu, które dziecko, ile macie lat, kolejna wizyta, i płeć (ale to później).
mikaaa
Fanka BB :)
tekla Cudne zdjęcia z usg! Jak miło popatrzeć
wanda &&& zaciśnięte!!! Obyś ujrzała II :*
Marchew && za usg Pochwal się zdjęciami po badaniu
nana7ma To wielkie podwójne gratulacje A u Was w rodzinie były już bliźniaki??
julia Ja też jestem niesamowicie przewrażliwiona na zapachy teraz :/
Kinia Ech te objawy ciążowe... Ale z drugiej strony warto pocierpieć dla tych naszych maluszków
wiki Kurcze mocno zaciskam kciuki za Was żeby wszystko dobrze było!!!!
benfica A w pierwszej ciąży też miałaś przeczucia co do płci?? Sprawdziły Ci się??
Malusiolka Nadal zaciskam za Ciebie kciukasy! A co do listy to też jestem za. Ja jeszcze terminu porodu nie znam. Będę wiedzieć po 1 wizycie jeśli wszystko oczywiście będzie dobrze. A wizytę mam 9.12.13, lat 25, dziecko drugie.
My już na szczęście jesteśmy w domku. Co prawda Zuzka narobiła nam stracha bo ją przeczyściło, ale póki co jednorazowo więc staramy się nie panikować. Teraz musimy trochę odpocząć. Pozdrawiamy Was!
Ps. Dziś dopadły mnie identyczne mdłości jak w 1 ciąży. Masakra. Dodatkowo ból głowy i brzucha... Czułam/czuję się dziś fatalnie :/
wanda &&& zaciśnięte!!! Obyś ujrzała II :*
Marchew && za usg Pochwal się zdjęciami po badaniu
nana7ma To wielkie podwójne gratulacje A u Was w rodzinie były już bliźniaki??
julia Ja też jestem niesamowicie przewrażliwiona na zapachy teraz :/
Kinia Ech te objawy ciążowe... Ale z drugiej strony warto pocierpieć dla tych naszych maluszków
wiki Kurcze mocno zaciskam kciuki za Was żeby wszystko dobrze było!!!!
benfica A w pierwszej ciąży też miałaś przeczucia co do płci?? Sprawdziły Ci się??
Malusiolka Nadal zaciskam za Ciebie kciukasy! A co do listy to też jestem za. Ja jeszcze terminu porodu nie znam. Będę wiedzieć po 1 wizycie jeśli wszystko oczywiście będzie dobrze. A wizytę mam 9.12.13, lat 25, dziecko drugie.
My już na szczęście jesteśmy w domku. Co prawda Zuzka narobiła nam stracha bo ją przeczyściło, ale póki co jednorazowo więc staramy się nie panikować. Teraz musimy trochę odpocząć. Pozdrawiamy Was!
Ps. Dziś dopadły mnie identyczne mdłości jak w 1 ciąży. Masakra. Dodatkowo ból głowy i brzucha... Czułam/czuję się dziś fatalnie :/
Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy, mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Benfica ja tez mam twarda macice, nawet bardzo na to wlasnie dostalam luteine i nospe forte.
Malus oj ale sie nastresowalas przy porodzie z ich lenistwa moglo sie stac cos strasznego, cale szczescie ze wszystko bylo dobrze
Mikaa jak dobrze ze jestescie juz w domku, niech Zuzia szybko wraca do zdrowia
Benfica ja tez mam twarda macice, nawet bardzo na to wlasnie dostalam luteine i nospe forte.
Malus oj ale sie nastresowalas przy porodzie z ich lenistwa moglo sie stac cos strasznego, cale szczescie ze wszystko bylo dobrze
Mikaa jak dobrze ze jestescie juz w domku, niech Zuzia szybko wraca do zdrowia
reklama
iwo i chcę synka drugiego i czuję, że będzie mikaa tak od razu wiedziałam, że będzie Gabryś wtedy płeć poznałam na genetycznym, lekarz spytał, czy chcemy już na 70% znać płeć, ja powiedziałam, że już znam na 100% powiedział, że przecież jeszcze jeszcze nie oceniał, a ja mu powiedziałam, że wiem, że chłopak i powiedział, że wg niego też no i został chłopak