reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

cześć dziewczyny :*

dzisiaj nie będę Wam truć bo mam dosyć.. Po pracy padam na mordę.. jeszcze była szefowa i oczywiście pachniało mobbingiem, znowu szaleją i o wszystko ochrzan
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
do tego brzuch mnie pobolewa i nie potrafię wysiedzieć w pracy 9-10h. Mam dość. W pon wizyta i mam nadzieję, że jest szansa na L4..

Dzisiaj byłam na powtórce bety i wzrosła mi o 94%. Pierwsza 233 a teraz 454. Jak myślicie, jest ok?

WIKI
&&&&&&&&&&& za wizytę!!

KAROLA nie chciałabyś mdłości ;-)

MIKA super, że wychodzicie :*

Ciesze się, że coraz nas tu więcej tylko szkoda, że u mnie czasu brak :confused2:

Idę się położyć. Buźka

reklama
czesc dziewczynki ale dzis produkcja poszla,czytam czytam i na koncu zapominam co mialam Wam odpisac;p
Dzis caly dzien na wylocie bylam po po l4 jechalam do lekarza,do firmy dostarczone wiec juz jestem spokojna:)

Mikka super ze do domku wracacie! i zdrowka zycze!

MamaTomka mega ci kochana wspolczuje tych dolegliwosci;/ja niewymiotowalam ale calodniowe mdlosci potrafia wykonczyc:( dzis jest epiej ale caly dzien kulam sie z olem glowy! jestem z siebie dumna bo dalam rady bez apapu!

Malus no ja juz twojego testowania niemoge doczekac:) niezla niespodzianka bedzie hehe;p

Karola piekny brzusio i w sumie mam podobne brzusia haha,teraz szybko mnie wywalilio ale tak jak dziewczyny pisaly pewnie przez to ze to kolejna ciaza..:)

Natkusia jak lekarz nieda ci l4 to jakis znieczulica bedzie!!! powiedz ze zle sie czuje, w pracy nieciekawa sytuacja,mega stres i wogole!

Malus
co wstretna ta twoja tesciowa! no masakra jakas!!!!!! co do listy jestem na TAK:)
To jest naturalne ze zmieniasz zdanie, jedno i drugie jest dla ciebie jakos wazne i masz wahania:) najwazniejsze ze jak piekinie sie potwierdzi ciaza to jestes szczesliwa a nie zalamana:) a niemozecie jechac z dzidziusiem do UK? albo zawsze ten plan mozna przesunac o rok:)

Julia, nie napisała, że jak urodzi się dzieciaczek do do UK w ogóle nie pojedziemy. Ale chodziło mi o to, że jak będę w ciąży, to na razie o wyjeździe nie będę myśleć, bo będzie ciężko z 3-ką małych dzieci. Najważniejsze jest dla mnie to, aby jak najdalej od teściów się wynieść :) Teraz tym żyje.

Malus no wlasnie mialam to na mysli;p ale pewnie przez to jak sie czuje wychodzi w postach;/; ze pisze niezrozumiale:) ulozy wam sie wsyztsko tego Wam zycze:) bo fajna babka jestes:)

Witajcie :) Ja wczoraj miałam wizytę. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maluch ma 3cm. 3 tygodnie temu jak byłam w 7t1d to dzidzia była 6 dni młodsza i odpowiadała 6t2d. Jednak ja miałam o 5 dni opóźniona owulacje, wiec mnie to w ogóle nie martwiło, maluch miał prawo być te kilka dni mniejszy. A dziś jest 10t1d a maluszek odpowiada 10t2d wiec nie tyle co nadgonił ale rośnie jak na drożdżach. Serduszko jak dzwon bije ok 180 razy na min.Termin porodu na 24 czerwca. Maluch pięknie machał do nas raczkami. Az łezka się w oku kreci. Dzis jestem pierwszy dzień na L4 i już się zanudzam.... :)

I fotki:

Face to face :D
11.jpg

I z profilu jak macha rączką :)

22.jpg

Susel, u mnie na 100% CC ponieważ cięcie było robione na trzonie macicy w młodej ciąży, jest troszkę nietypowe, co prawda z zewnątrz wygląda to jak blizna po zwykłym cięciu ale lekarz na USG na macicy widzi, że blizna jest nietypowa. Podczas porodu sn jest bardzo duże ryzyko pęknięcia macicy w miejscu pierwszego cięcia. No i ogólnie będą mnie monitować stan blizny po 30 tc, czy się nie rozchodzi. jak będzie zbyt cienka to będę miała wcześniej cc. Tak więc poproszę was o kciuki, żeby ładnie trzymała.

maluś, dokładnie tak jak ty. Tez bym chciała mieć męża przy sobie. No ale niestety nie mam wyboru :( chociaż w naszym województwie w jednym ze szpitali mąż mógł być przy cc pod warunkiem, ze było ono planowane, a nie robione na szybko bo coś się dzieje. Nie wiem jak jest teraz, może coś się zmieniło. Ale ja i tak nie będę rodzić w tym szpitalu, bo mój lekarz prowadzący pracuje w innym i wolę być tam gdzie on pracuje. Trzymam kciuki za niedzielę ~~~~~ i już sie nie mogę doczekać :D

Natkusia
samopoczucie zmienne. Czasami czuję się super, a czasami mdłości mnie straszne męczą. Ale sama chciałam jak narzekałam na brak objawów - to mam :-D

Załączniki

• 11.jpg
    11.jpg
    4,2 KB · Wyświetleń: 130
  • 22.jpg
    22.jpg
    4,3 KB · Wyświetleń: 129
Cześć dziewczyny :-)

Cofnęłam się te kilka stron i poczytałam... Normalnie nie mogę jak szybko te Wasze suwaczki lecą :szok: Szok :szok:

Tekla - piękne zdjęcia, cudniaste maleństwo :tak: Życzę Ci, żebyś urodziła w moje imieniny - 23.06 hihi ;-)

Ja dziś w o wiele lepszym humorze mimo wczorajszego plamienia. A to dlatego, że temp poszła ciut w górę a nie w dół i póki co (odpukać) plamienie zniknęło. Sprawdziłam sobie również szyjkę i jest o wiele bardziej miękka niż wczoraj, co też podobno jest dobrym objawem. Także jestem dobrej myśli nadal...

Tekla, ja jak pomyślę o niedzieli, to się od razu zaczynam denerwować. Wczoraj chciałam poprosić M aby kupił, ale biedaczek był w domu o 24:00, zanim się położył, to była prawie 1:00 i 5:30 znowu na nogach. Biedak wykończy mi się :( Tak ma być do końca tygodnia. A co do porodu razem z mężem, to o wiele lepiej jest. Wiesz, że możesz na niego liczyć :)

Wandzia, ja nadal myślę, że jednak udało się. &&&&&&&& :* Kiedy testujesz? Mnie nadal jajnik prawy boli i podbrzusze. A bólu takiego na @ nie odczuwam nawet.

reklama
Do góry