reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej dziewczyny, dzisiaj trochę późno, ale to dlatego, że samopoczucie fatalne, ledwo żyję dzisiaj. Od rana byłam na badaniach krwi i moczu, po południu powinnam mieć wyniki, mam nadzieję, że Beta dobrze przyrasta. Mam pytanie bierzecie jakieś witaminy? Mnie lakarka powiedziała, że póki co wystarczy mi Jod i Kw. foliowy, ale jakoś tak chyba wolałabym jakieś wiyaminy, bo wtedy wiem, że będzie wszystko co maleństwu potrzebne.

Mika no tak warto pocierpieć :D

Malusiu ja też miałam poród ciężki, 16,5h na porodówce ze bólami krzyżowymi, ktg pokazywało maksymalne skurcze, a rozwarcia było brak. Znieczulenia nie dawali wcale w tym szpitalu i nawet usg przed porodem nie zrobili... Skończyło się na poszarpaniu całej szyjki i na dodatek bardzo długim dochodzeniu do siebie... Ehhh dlatego powiedziałam teraz się nie dam i CC ma być.

Lecę za chwilę po Nadię dzisiaj też do dziadka jedzie, ok 17 ma po nią być :)

reklama
Chciałam pochwalić, Betka rośni dzisiaj wynosił: 103690,18 mIU/ml, hematokryt za niski, ale reszta badań w normie :) Także jest okej, ciąża jak widać rozwija się chyba prawidłowo przy takiej Becie.

Kinia piekna betka:) a kiedy ostatnio bylas na becie? kurcze moze ja tez sie przejde przynajmniej bede wiedziec czy beta duzo urosla od poprzedniego razu! bo wiyta za 1,5tyg ciezko mi wytrzymac, w poprzedniej ciazy na tym etapie co tydzien chodzilam:)

No dzis tez tak kiepsko sie czuje;/ ciagle odczuwam glod..to straszne;/ chyba pojde na drzemke bo dzis jeszcze do kontroli z corka musze jechac....

Julia ja miałam skierowanie od lekarza co do bety, poprzednią 3 tyg temu robiłam jak się dowiedziałam. Ja się trochę zdziwiłam tym skierowaniem, ale jak mus to mus, tylko martwię się, że znowu chyba zaczyna się niedobór żelaza :( Ja wizytę mam w pn ale to tylko po dupka, a taką u lekarki co chcę, żeby prowadziła to dopiero 17.12.

Zimno mi dzisiaj cały dzień, spałam nawet trochę z Nadią, bo jej też się przysnęło.

witajcie :-)
ja po usg... nie obyło się bez przygód - ale ważne, że udało się w końcu dostać na to usg ;P dzidzia ma się dobrze - aż nie mogę uwierzyć, że we mnie jest nowe życie - w ogóle nie czuję jakbym była w ciąży... później postaram się wkleić zdjęcie z wizyty... sporo mi ich wydrukowali :tak:

Karola, Wiki dzięki, ja się właśnie zastanawiam, bo ja z Nadią brałam Femibion, ale wtedy jeszcze inną nazwę to miało i Pani w aptece powiedziała, że jest to bardzo polecane i jeszcze Prenatal, albo prenatal duo.

MArchew to czekam na zdjęcia usg :)

Ja dzisiaj już trochę ogarnęłam i właśnie po śniadanku jestem, czekam na Nadię, aż ją dziadek przywiezie. Miała być po 9, więc pewnie niebawem będą :D

Mąż jeszcze w pracy, trochę szkoda. Szwagierka wczoraj mi wcisnęła 4 mega worki próżniowe takie po 20 kg i jeszcze dzisiaj ze 3 ma mi przywieźć ;/ Nie mam pojęcia gdzie mam to wsadzić :(

Witam się sobotnio :-)

Po ciężkim tyg w pracy nareście wolne! :tak: ja ogólnie czuje się dobrze, jedynie co jestem zmęczona ciągle i boli podbrzusze.. do lekarza idę w poniedziałek na 8.30 - proszę trzymajcie &&&&&&&&&&!!

Nana gratuluję bliźniaków :-)

Tekla piękne to Twoje szczęście!! :tak:

Wiki nie przejmuj się, na pewno ciąża jest młodsza :-) wszystko będzie dobrze!

Kinia piękna beta ale nie rozumiem po co Ci kazał robić lekarz :confused: ważne że z ciążą ok

Benfica jak chcesz drugiego syna to oby Twoje przeczucie się sprawdziło :tak:

Maluś jak tam? :-D

Buziaki

reklama
Witam Kochane :* Wczoraj czytałam co pisałyście, ale nie miałam jakoś ochoty odpisywać. Nie wiem ciąża, czy jej brak, ale od 2 dni mam tak, że jak budzę się, to muszę szybko lecieć coś zjeść, bo mi niedobrze się robi :baffled:

Natkusia, &&&&& za wizytę :*

Marcheweczko, pokaż zdjęcie :*:)

Do góry