reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Hej dziewczynki
Ludzik to dziewczyny tez sikaja na przewijaku, myslalam ze tylko chlopaki. Moj synek to lubil sikac na boki. Raz pamietam ze em go przewijal a ja lezalam w lozku no i mlody mi nasikal ma glowe bo lozko bylo w poblizu.

Benefica niezla jestes, niedawno sie Grzes urodzil a Ty juz myslisz o kolejnym. Podziwiam.

Cyntia musisz poprobowac roznych pieluch inaczej nie da rady. Podobno wielorazowe mniej uczulaja ale roboty z nimi duzo

MamoTomeczka duza ta Twoja corka. Ja robie segregacje ciuchow i myslalam ze 74 to po pol roku bedzie, a teraz sama nie wiem. Moj synek urodzil sie 3700 w 38 tyg wiec podejrzewam ze corka tez raczej z tych malych nie bedzie

Iwo ja na szczescie tylko 2 razy wstaje w nocy, no czasem i 3. Najgorsze ze potem nie moge zasnac. U Ciebie to juz koncowka, a ja mam jeszcze przynajmniej 3 miesiace. Powiem Wam ze chyba z synkiem jakos nie czulam sie tak ociezala jak teraz. Ciekawe co to bedzie na koncowce

Dzis dzien z rodzina. Zaraz jedziemy na odpust bo jest w parafii obok a chcemy młodemu kupic balona, potem pewnie jakis spacer i obiad u tesciow.

Benefica no chyba, że tak :) W takim razie to już inna gadka :p Teraz ma Nutramigen AA i jest po nim dobrze, bynajmniej póki co. To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) My w lipcu obchodziliśmy 5 rocznicę.

Cyntia u nas happy u Nadii się nie sprawdzały, dady też nie, z resztą Majka też Dady nie może. Nadia super tolerowała Huggisy, ale teraz już ich nie ma nigdzie, chyba, że przez neta da się zamówić. Pampersy u nas okej, ale tylko zielone, albo białe. A próbowałaś te białe Premium Care? Są bardzo delikatne. Fajne są też podobno te z Rossmanna Babydream, ale jeszcze nie próbowaliśmy, więc Ci nie powiem. Czyli osobiście z tego wszystkiego to mogę polecić te Pampers Premium Care, bo 1 są bardzo delikatne - ja miałam 1 paczkę, bo resztę to miałam Pampersy takie fioletowe bardzo delikatne, ale u nas ich chyba nie ma, bo to mi teściowa przysłała kilka paczek jak Majka miała się urodzić.

MamaTomiAni to wielka kobietka, u nas prawie 4 miesiące, a ubranka na 62 jeszcze będą przez jakiś czas dobre, dopiero powoli z 56 wyrosła :) Oby Tomka dzisiaj nie bolało, bo szkoda dziecka.

Dzisiaj noc była ciężka. Nadia płakała przez sen i gadała, Majka od 2:30 prawie nie spała, miała temperaturę i płakała, a właściwie darła się w niebogłosy i musiałam ją nosić i telepać nią tak, że się bałam, że jej główka odpadnie. Dopiero po 10 rano się uspokoiła i śpi nadal. Mam nadzieję, że dzień będzie lepszy i dzisiejsza noc spokojna.

Kinia - biedna Maja skąd ta temp? Moja Julka w wieku 5m-cy też dostała temp i zdiagnozowali zapalenie ucha a ja zastanawiam się czy to nie były bakterie w moczu które po 3 m-cach powróciły jako ZUM :(

Cyntia - ja normalnie na forum wchodzę i tam jest opcja "mobile style" i wszystko jest widać jak na talerzu.

u nas dzisiaj organizacja na 5:) rzeczy małej wyprasowane, my po obiedzie, ciasto upieczone:) czekamy na gości:) czekamy oczywiście z cycem na zewnątrz bo mała po spacerze się obudziła i jeść chce:) generalnie to nie wiem czy ciasto odważę się spróbować, bo to tarta z budyniem i malinami:)

Cyntia my używamy pampersów, ale te premium ( mieliśmy jedną paczkę 1) są inne od tych zwykłych pampersów. Dady mamy, bo dostaliśmy, ale na razie nie próbowaliśmy, więc się nie wypowiem. o tych z rossmana też dobre zdanie słyszałam od znajomych:)

Kinia zdrowiejcie wszyscy:)

MamoTomeczka ta Twoja Anula to naprawdę duża. Jak sobie spojrzałam na śpiochy 74 i na moją Zosię to chyba w 3 miesiące nie jest w stanie osiągnąć tych wymiarów.

Grzanka pytałaś kiedyś jak się sprawdza wózek - po prawie tygodniu spacerów mogę powiedzieć, że jestem bardzo z niego zadowolona:)

Kinia - no właśnie na premium care powstało to odparzenie.

W każdym razie nie miałam już Dady dziś i użyłam znowu Pampersów. I jednak po nich też Aduś ma całe plecy mokre. Dziś ma założony 4 komplet ubranek. Ryczeć mi się chce.
Rossmanowskie 1 są za małe. Są wycięte z przodu tak, że czubeczek fajfuska wystaje :( Zmarnowana kasa :(
Aduś waży coś koło 3,7-3,8 kg. Próbowaliśmy zważyć go trzymając go na rękach.
Ja zeszłam z wagi już prawie 10 kg.

reklama
Hej dziewczyny:)
podczytuję Was dośc często ale czasu brak na odpisanie:) Przede wszystkim noworozpakowanym dziewczynom gratuluję:)
Jeśli chodzi o pampersy to u nas najlepiej sprawdzają się zielone pampersy. Dada jest bardzo wilgotna i co rusz trzeba przebierać, rossmanowskie jak dla mnie bez szału, happy i huugiesy jakoś nam nie podeszły. Fajne są też tescowe:) Mieliśmy kiedyś na próbę i fajne pieluszki:)

Mama Tomeczka Ania bardzo duża dziewczynka:) Mój Marcel nosi ubranka rozmiar 74-80 i waży ponad 8 kg. Jak na dziecko w swoim wieku to jest duży, a co dopiero na wcześniaka:) A Anulka przecież jest od niego trochę młodsza, nawet licząc wiek korygowany, więc kawał babki z niej:)

Do góry