reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

agememnon zaciskaj nogi! napewno sie uda! fajnie ze mama Ci pomaga :tak:

mamaTomeczka ale fajnie ze sytuacja sie troche zmienila i maz sie stara. oby w koncu udalo sie pogadac i wszystko poszlo w dobrym kierunku. &&&&&

Ludzik bardzo ladny wozek i taras ;-)

Cyntia czyzby juz czas sie zblizal?:-) to dopoki jeszcze masz to pochwal sie brzuszkiem! agamemnon i Ludzik, wasze wielkie brzuchole tez chetnie zobacze :tak::-)

piszecie dziewczyny ze ciagle jestescie glodne, a ja wrecz przeciwnie. jestem zmeczona i mam mdlosci i nic mi nie smakuje... stracilam kilogram ale niestety chyba nie z brzuszka... przed ciaza zdrowiej jadlam niz teraz :baffled:

reklama
Susel - czekaj, czekaj, odkopię, bo jakoś na dniach wklejałyśmy fotki. Chciałam pokopiować, ale coś nie idzie. Na tej stronie i na następnej są fotki naszych brzucholców :-D https://www.babyboom.pl/forum/stara...aczek-2013-a-68795/index532.html#post10964917

Na początku też schudłam, a teraz od wagi wyjściowej mam 19,5 kg ;) Zaczęłam tyć w II trymestrze.

Grzanka - wiesz, teraz 11 tygodni, a niedługo nasze dzieciaczki będą kończył 18 lat tak ten czas leci :-p

Hej dziewczyny
Cyntia u mnie zaczeło sie od odejscia czopa, najpierw czop, potem wody i nastepnego dnia juz mialam synka przy sobie
Asia ja bardzo zle wspominam pierwszy porod. Po 22 godzinach dopiero mi zrobili cesarke, byl duzy nacisk na porod naturalny ja tez w sumie chcialam, duzo bolu nie bylo rozwarcia no i ja akurat wymiotowalam co 14-20 minut, wiec wyobrazcie sobie cale 22h bez jedzenia i picia i wszystko zwracane. Dawali mi czopki przeciwbolowe, relanium, polewanie woda w wannie i nic, dopiero po oxytocynie doszlam do pelnego rozwarcia ale nie bylam juz w stanie urodzic, wiec decyzja o cesarce. Jak dostalam zastrzyk ze znieczuleniem to bylam przeszczesliwa wiec teraz mam nadzieje na cesarke od razu
Ludzik wozek fajny ale dla mnie tez za jasny bo ja mam niebieski a pamietam jak synek.chodzil po nim w brudnych butach
MamoTomeczka mam nadzieje ze poukladacie jakos relacje wasze u nas tez ostatnio nerwowka, chyba te moje hormony. Powiem Wam ze ja jestem osoba ugodowa i raczej sie z mezem nie kloce, wyjatek ciaza i porod. Po urodzeniu synka straszna nerwowka byla i klotnie, wiec mysle ze to chyba normalne
Susel ja przy pierwszym dziecku duzo czytalam opini na temat wozkow na co zwracac uwage i takie tam
Ja tez wiecznie glodna, w poniedzialek wizyta wiec dowiem sie ile kg w gore, na razie jest 8 kg.

Czesc Kochane nie bylo mnie tu cale wieki...w koncu i mnie sie udalo i na tescie zobaczylam dwie kreseczki.Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze i w maju przytule swoja Kruszynke :tak:

cześć dziewczynki :)

Aschlee, super, wielkie gratulacje :) Tym razem musi wszystko być dobrze!!!!!

Ludzik, śliczny ten wózeczek, taki cukierkowy.

MamoTomeczka, dobrze, że chłop trochę sie ogarnął, i dobrze, że dalej masz focha na niego, niech sobie nie mysli, że tak łatwo jest :)

Przedwczoraj rozłożyliśmy łóżeczko, wózeczek już stoi na przedpokoju, coraz bardziej realne to wszystko :)
W środe jak byłam na wizycie to dostałam skierowanie do szpitala więc w najbliższym tyg podjadę tam i się zapiszę.

Dzisiaj z mężem mamy 6 rocznice ślubu, kiedy to zleciało.....

Miłego popołudnia

hej!
Też miałyście dzisiaj pogodę? Bo ja zdążyłam nawet ponarzekać na słońce piekące :-p
No ale dzień udany, kupiłam sobie płaszcz p.deszczowy na spacery z synem :-) Mamcia moja ma jutro urodziny więc jej rownież kupiłam prezenty i jutro świętujemy :tak:

Cyntia no to już wiadomo , która z naszej trójcy pierwsza urodzi :-) No nie Ludziku? ;-)Mam nadzieje, że jesteś spakowana, uszykowana , zwarta i gotowa :-)

Grzanka, grzybów dużo czy jak na lekarstwo?? My jutro się wybieramy pospacerować :tak:

susel, oby Cię te mdłości nie trzymały tak długo jak mnie :baffled:Toż to jakiś koszmar. W ogóle mam wrażenie, ze mój żołądek przez te 9 miesięcy to jest jedna wielka masakra :baffled:

Gochson, dzizes aleś się nacierpiała :szok: Hm ja mam przykład jak na razie dwóch moich takich bliższych koleżanek które zgodnie twierdzą, ze drugi poród w porównaniu z pierwszym to jest jak niebo i ziemia więc mam nadzieję, ze w moim przypadku też tak będzie!
Dzisiaj spojrzałam w książeczkę i mam napisane, ze I faza porodu trwała u mnie 8,5h a II faza 40min.

Aschlee gratuluję i zaciskam &&&&! :-)

agniecha wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :happy:
Skierowanie do szpitala masz na CC ?

reklama
Do góry