reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon, Iwo :* u nas super. Lenka rozwija sie i rosnie z dnia na dzien. Usmiecha sie tak slicznie na nasz widok, rozpoznaje nasze twarze i glosy. A nocki super, spi do 5,6 wczoraj nawet zdarzylo sie spanie do 8:) budzi sie z usmiechem i czeka az przyjde:) kupki tez sie unormowaly, robi co dwa trzy dni, czasem takie, ze wychodza z pieluszki:)

Mycha kciukasy za wizyte, daj znaka po.

Ewka wspolczuje przezyc, ale najwazniejsze, ze jest juz dobrze.

Ludzik wozek super:)

Dziewczyny u mnie w zamrazalniku pierogi domowe od babci, zapraszam:)

reklama
ewka a to nie trzydniówka? współczuję przejść- jak Gabi miała 9 miesięcy też dostała wysokiej gorączki tak że przez ręce leciała. ja wtedy pogotowie wezwałam, a ile się nasłuchałam od lekarzy na IP że niepotrzebnie im głowę zawracam... a diagnozy i tak nie potrafili postawić, kazali dawać tylko leki przeciwgorączkowe... po 3 dniach wzstko minęło i pokazała się wysypka i wtedy nasz pediatra postawił diagnozę...
Ludzik gratuluję zakupu wóżka :-)
Nie odpiszę wszystkim, bo dziewczyny się chyba budzą. Ale mam do was pytanie moze któraś z Was się z tym spotkała... otóż Zosi pojawia się na buzi wysypka (tylko na buzi). Jak się pojawi to jest tak z 10 min i znika. Nie ma w tym zadnej prawidłowości, pojawia się kilka razy dziennie. Lekarz podejrzewał skazę, ale mimo iż byłam na diecie bezmlecznej to nic się nie zmieniło i teraz znow wróciłam do nabiału.

Tak dziewczyny mała miała 3 dniówkę. Strasznie się wystraszyłam bo Kuba praktycznie mi nie chorował, dopiero w przedszkolu jak miał 3,5 roku. A Karinka ma raptem 2 miesiące i już coś złapała :-( boje się teraz bo Kuba chodzi do szkoły i może coś przynieść :-(

Ludzik wózek bardzo ładny :tak: sama bym takim pośmigała :tak: a ty już końcówka? Jejciu jak ten czas leci :szok:
agamemnon no właśnie teściowa dziś do mnie dzwoniła, że jadą na grzyby, kurczę też bym się przejechała, ale mój J teraz złapał jakąś fuchę i przyjeżdża do domu o 21 :-(
zeberka z wysypką nie pomogę :no:

Susel - jak się masz? Jutro wizyta, więc pewno się stresujesz. Trzymam mocno kciuki!

Mychunia - no to super!! Mój młody w 28 tc (27+6) miał ok. 1270 g.

Ewka - musiałaś nieźle się nastresować.... Jak Ty spałaś na tym fotelu? :baffled: Boję się takich sytuacji o takiego maluszka....

MamaTomeczka - jak się czujesz?

Ludzik, Iwo, Agamemnon, Mychunia, Gosia, Mona, no i kto tam jeszcze pod koniec ciąży - pokażcie brzucholce :rolleyes:

To mój brzucholec:
DSC_4828.jpg
Przytyte 18,5 kg....

Załączniki

• DSC_4828.jpg
    DSC_4828.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 56
Cyntia - jak byłam z młodą w szpitalu to spałam na fotelu ale takim jak z IKEA dość wygodnym, nie muszę nadmieniać że po kilku dniach kostki mi spuchły jak balony :zawstydzona/y:
Ja nie widze u ciebie tych kg :szok: a to moja fotka 31tc, wysyłałam przyjaciółce która widziała mnie z 15 tyg i nie jest w stanie sobie wyobrazić że mam brzuch :-D

Załączniki

• 20140901_175341-1.jpg
    20140901_175341-1.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 52
Hej hej!
Kto chciał mego brzucholca? :-p Cyntia, ja nie wiem gdzie Ci te 18,5kg weszło :szok:Włosy Ci chyba na głowie zgęstniały :-p
Oto ja w 36t2dz (+10kg)
CAM00602.jpg

mychunia, super że wizyta udana :-) Ja mam jutro KTG i już też bym chciała mieć to za soba :tak:

susel
jak tam????

mamoTomAni cho no do nas :-)

iwo brzucho elegancki , taki w sam raz :tak: Jak ja miałam lat 8 i wycinali mi woreczek to moja mama spała na krześle koło łóżka. Bidula żylaków się nabawiła :-(

Załączniki

• CAM00602.jpg
    CAM00602.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 46
Agamemnon - jak tak by ktoś na nas popatrzył z boku to same laseczki :-D mówię ci że po porodzie to się tylko ujędrniać będziemy :tak::tak::tak:
Właśnie się ważyłam i schudłam 0,5 kg - w pon mam usg więc dowiem sie czy pannie służy to cukrzycowa dieta.

a ja brzuszka nie pokażę, bo jestem bez aparatu jest w serwisie :-( tzn już go naprawili, ale na razie nie odbieramy go, bo czekamy na możliwość odbioru jeszcze jednej rzeczy w Bielsku i wtedy hurtem się odbierze :-)

ale patrzcie u mnie jaki ładny czas się zaczyna :-)

ostatni suwaczek wg najnowszej daty porodu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mychunia - wiem, że się zmienia często termin porodu ze względu na wagę dziecka, ale to normalne, że dzieci w 3 trymestrze zaczynają być różne wielkosciowo. Ciąża i tak trwa te mw 40 tc i powinno trzymać się terminu z USG z ok. 12 tc. U mnie lekarz tego się trzyma. Bo to jest istotne przy przeterminowaniu ciąży i ustalaniu daty cc - lekarz i tak będzie się trzymać ustalonej daty.
Moja kuzynka urodziła dziecko 5 kg w oryginalnym terminie, a jakby trzymać się tych zmian terminu z późnych USG, to na dobrą sprawę powinni jej wywołać poród miesiąc wcześniej ;)

Do góry