reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon, Iwo :* u nas super. Lenka rozwija sie i rosnie z dnia na dzien. Usmiecha sie tak slicznie na nasz widok, rozpoznaje nasze twarze i glosy. A nocki super, spi do 5,6 wczoraj nawet zdarzylo sie spanie do 8:) budzi sie z usmiechem i czeka az przyjde:) kupki tez sie unormowaly, robi co dwa trzy dni, czasem takie, ze wychodza z pieluszki:)

Mycha kciukasy za wizyte, daj znaka po.

Ewka wspolczuje przezyc, ale najwazniejsze, ze jest juz dobrze.

Ludzik wozek super:)

Dziewczyny u mnie w zamrazalniku pierogi domowe od babci, zapraszam:)

reklama
ewka a to nie trzydniówka? współczuję przejść- jak Gabi miała 9 miesięcy też dostała wysokiej gorączki tak że przez ręce leciała. ja wtedy pogotowie wezwałam, a ile się nasłuchałam od lekarzy na IP że niepotrzebnie im głowę zawracam... a diagnozy i tak nie potrafili postawić, kazali dawać tylko leki przeciwgorączkowe... po 3 dniach wzstko minęło i pokazała się wysypka i wtedy nasz pediatra postawił diagnozę...
Ludzik gratuluję zakupu wóżka :-)
Nie odpiszę wszystkim, bo dziewczyny się chyba budzą. Ale mam do was pytanie moze któraś z Was się z tym spotkała... otóż Zosi pojawia się na buzi wysypka (tylko na buzi). Jak się pojawi to jest tak z 10 min i znika. Nie ma w tym zadnej prawidłowości, pojawia się kilka razy dziennie. Lekarz podejrzewał skazę, ale mimo iż byłam na diecie bezmlecznej to nic się nie zmieniło i teraz znow wróciłam do nabiału.

Tak dziewczyny mała miała 3 dniówkę. Strasznie się wystraszyłam bo Kuba praktycznie mi nie chorował, dopiero w przedszkolu jak miał 3,5 roku. A Karinka ma raptem 2 miesiące i już coś złapała :-( boje się teraz bo Kuba chodzi do szkoły i może coś przynieść :-(

Ludzik wózek bardzo ładny :tak: sama bym takim pośmigała :tak: a ty już końcówka? Jejciu jak ten czas leci :szok:
agamemnon no właśnie teściowa dziś do mnie dzwoniła, że jadą na grzyby, kurczę też bym się przejechała, ale mój J teraz złapał jakąś fuchę i przyjeżdża do domu o 21 :-(
zeberka z wysypką nie pomogę :no:

Susel - jak się masz? Jutro wizyta, więc pewno się stresujesz. Trzymam mocno kciuki!

Mychunia - no to super!! Mój młody w 28 tc (27+6) miał ok. 1270 g.

Ewka - musiałaś nieźle się nastresować.... Jak Ty spałaś na tym fotelu? :baffled: Boję się takich sytuacji o takiego maluszka....

MamaTomeczka - jak się czujesz?

Ludzik, Iwo, Agamemnon, Mychunia, Gosia, Mona, no i kto tam jeszcze pod koniec ciąży - pokażcie brzucholce :rolleyes:

To mój brzucholec:
DSC_4828.jpg
Przytyte 18,5 kg....

Załączniki

• DSC_4828.jpg
    DSC_4828.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 52
Cyntia - jak byłam z młodą w szpitalu to spałam na fotelu ale takim jak z IKEA dość wygodnym, nie muszę nadmieniać że po kilku dniach kostki mi spuchły jak balony :zawstydzona/y:
Ja nie widze u ciebie tych kg :szok: a to moja fotka 31tc, wysyłałam przyjaciółce która widziała mnie z 15 tyg i nie jest w stanie sobie wyobrazić że mam brzuch :-D

Załączniki

• 20140901_175341-1.jpg
    20140901_175341-1.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 49
Hej hej!
Kto chciał mego brzucholca? :-p Cyntia, ja nie wiem gdzie Ci te 18,5kg weszło :szok:Włosy Ci chyba na głowie zgęstniały :-p
Oto ja w 36t2dz (+10kg)
CAM00602.jpg

mychunia, super że wizyta udana :-) Ja mam jutro KTG i już też bym chciała mieć to za soba :tak:

susel
jak tam????

mamoTomAni cho no do nas :-)

iwo brzucho elegancki , taki w sam raz :tak: Jak ja miałam lat 8 i wycinali mi woreczek to moja mama spała na krześle koło łóżka. Bidula żylaków się nabawiła :-(

Załączniki

• CAM00602.jpg
    CAM00602.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 42
Agamemnon - jak tak by ktoś na nas popatrzył z boku to same laseczki :-D mówię ci że po porodzie to się tylko ujędrniać będziemy :tak::tak::tak:
Właśnie się ważyłam i schudłam 0,5 kg - w pon mam usg więc dowiem sie czy pannie służy to cukrzycowa dieta.

a ja brzuszka nie pokażę, bo jestem bez aparatu jest w serwisie :-( tzn już go naprawili, ale na razie nie odbieramy go, bo czekamy na możliwość odbioru jeszcze jednej rzeczy w Bielsku i wtedy hurtem się odbierze :-)

ale patrzcie u mnie jaki ładny czas się zaczyna :-)

ostatni suwaczek wg najnowszej daty porodu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mychunia - wiem, że się zmienia często termin porodu ze względu na wagę dziecka, ale to normalne, że dzieci w 3 trymestrze zaczynają być różne wielkosciowo. Ciąża i tak trwa te mw 40 tc i powinno trzymać się terminu z USG z ok. 12 tc. U mnie lekarz tego się trzyma. Bo to jest istotne przy przeterminowaniu ciąży i ustalaniu daty cc - lekarz i tak będzie się trzymać ustalonej daty.
Moja kuzynka urodziła dziecko 5 kg w oryginalnym terminie, a jakby trzymać się tych zmian terminu z późnych USG, to na dobrą sprawę powinni jej wywołać poród miesiąc wcześniej ;)

Do góry