reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cześć dziewczynki :-) ja byłam wczoraj na wizycie i na szczęście wszystko gra :tak: serduszka posłuchałam, podwozie zbadałam, wyniki dobre no i co najważniejsze dostałam skierowanie na usg :-) zaraz będę dzwoniła się rejestrować :tak:

ludzik gratuluję córeczki :tak:

madziulek synuś śliczny :tak:
mar-chew no mam nadzieję, że teraz jak masz wolne to częściej będziesz zaglądała ;-)

iwo kurczę szkoda małej i Was teraz jak w ciąży jesteś, musicie się tułać po tych szpitalach :-( ale najważniejsze żeby szybko znaleźli przyczynę i rozpoczęli leczenie, tego Wam życzę :tak:

zajrzę jeszcze później do Was kobitki

miłego dzionka :tak:

reklama
Iwo już niedługo wszystko się rozwiąże i wrócicie do domu. Swoja drogą jak się tak popatrzy to można by się zastanowić czy rzeczywiście jest konieczne, żeby w oczekiwaniu na wyniki trzymać Was w szpitalu. Bo w sumie wiele badań da się zrobić ambulatoryjnie, leki można podawać w domu, no ale oni wiedzą co robią. Trzymam kciuki, żebyście wyszli i zdążyli na komunię:)

Dziewczyny chorujące życzę zdrowia:)

Julia jak żebra męża??

A u Nas spokojnie, cieszę się, że się uspokoiło z bólem biodra. Jeśli chodzi o alergię lekarz powiedział, że mam się ratować na razie wapnem, a jak będzie źle to mam się zgłosić to wtedy coś delikatnego wymyślimy. Jednak krople do oczu mogę używać, więc do teściów w maju nie pojedziemy (zboża i trawy przestaną kwitnąć to wtedy ich odwiedzimy) - i mam nadzieję, że damy radę bez wielkiej ilości leków:)

Jak wczoraj mówiliśmy o płci to zapanowała radość:) Będziemy mieli (o ile się nic nie zmieni) małą księżniczkę, bo dookoła sami chłopcy:) Najlepsza reakcja była mojej mamy, "a M się cieszy, że pierwsza córka" - a ja on się cieszy, że wszystkie pomiary okej, a płeć to druga sprawa, będzie mógł ją rozpieszczać:)

Któraś pytała o prezent na komunię - to chyba zależy od rodziny i dzieci, bo u nas jest zwyczaj na prezenty "bez przesady", aby nie przyćmiły całej uroczystości. Jak to mam byc prezent niezobowiązujący, jakiś drobiazg to może lepiej kupić jakiś ciekawy album ( czym się interesuje podpytać i wtedy mu sprawić coś w tym temacie) , albo jak fan piłki nożnej to jakąś lepszą piłkę:) - niezobowiązująco, a miło będzie, że pamiętacie:)

Oj pisałyście o naleśnikach - u Nas w domu zawsze słodki obiadek był w pt, ale od początku ciąży, jak zjem naleśniki mam BIG zgagę, więc nawet nie mam ochoty na samo wspomnienie próbować czy mi już przeszło:)

Dziś na obiadek łosoś z zielonymi szparagami:) pierwszy raz będę robić szparagi tak jako dodatek do dania, ale chyba jakoś wyjdą:) - dobra czas się ruszyć trochę do pracy:)

Dziewczyny dzwoniłam się zarejestrować na usg i dziś jadę na 13 :szok: w szoku jestem, że tak szybko, już mam nerwy i się stresuję :szok: :eek:

Madziulek synuś do zacałowania :-)

ewa no to powodzonka na USG! :happy:

Ludzik obyś jakoś przetrwała te wszystkie latające pyłki! Co do naleśników to uwielbiam, mniam mniam :-) Z synem w ciązy to się zajadałam (dlatego też i tyłam :sorry:)

mar-chew witaj i już nie uciekaj :tak: Uszykowane masz już wszystko??

iwo no właśnie, nie można córy do domu wziąć , a wyniki robić w ambulatorium??

mamoTomeczka ależ Ci zazdroszczę, że już masz kąt dla Anulki!!! Ja też kcem :-D Szafa fajna, funkcjonalna. Ja niestety nie mam miejsca żeby dać coś jednego konkretnego do pokoju. No ale meble już zamówiłam i nie ma co narzekać :-):-):-) Teraz w sumie nie mogę się doczekać kiedy w końcu przeniesiemy się wszyscy na górę i kiedy wpadnę do pokoju mego dziecia aby cos tam już działać.
Co do wywiadówki to być moze i to spontan ale tak jak mówisz, niech się liczą, ze każdy ma coś zaplanowane i na pstryknięcie palcem nie bedzie jechał.

Witajcie :-)
Ja dzisiaj zaczęłam pracowicie, od prania i pieczenia chleba no ale zasiąść też trzeba :-p Z rana pogoda była przecudna, 17st i słoneczko + ciepły wiaterek taki już letni. No ale wszystko co dobre szybko się kończy i własnie wiać zaczęło, słonce zaszło i pokropuje :confused2:
Mam w planach jeszcze dzisiaj dorwac swojego kocura i jechać wyciąć mu jajca :crazy:Chodzi to to po podwórku i obszczywa wszystko, a jak wczoraj zobaczyłam ze oblał mi moje kwiatki to doszłam do wniosku, ze zemsta będzie słodka :wściekła/y: Lekarz jest do 12 i musze go zwerbować o ile nie pójdzie w tango.

mamaTomeczka pokoik zapowiada się super, a łóżeczko jest ładniutkie :tak: no właśnie my dla sąsiada myślimy o jakiejś książce i może grze planszowej lub puzzlach ;-) on chyba sporo w domu urzęduje, bo z chłopakami na podwórku tak pól na pół się dogaduje, więc może mu przypasują takie prezenty :happy: a na wywiadówkę też bym nie poszła chyba... jeśli masz ciągły kontakt z wychowawczynią, to i tak niczego mądrego się nie dowiesz :confused2: ja uwielbiam spać z Gabrysiem :cool2: choć masz rację - dla mnie to noc w zasadzie nie przespana :cool2:

ewka to &&&&&&&& za usg :laugh2: szybko Ci wyznaczyli :szok:

madziulek
ależ ten czas zasuwa :szok: synek jak z obrazka :laugh2:

agamemnon
u nas też jakoś tak dziwnie dziś - od rana chmury, potem kapało, teraz trochę słońca... Ty dziś zapracowana, a ja mam lenia jak nigdy :confused2:

Cześć :)

No właśnie - mam lenia i to mega... jestem taka ospała, że szok :szok: dopiero zjadłam śniadanie, a powinnam być już po drugim i po sprzątaniu, a tymczasem robota leży... :confused2: no już dawno tak nie miałam... :eek: więc dziś chyba będę marudzić :sorry:

benfica no to marudzimy obydwie :confused2: Siedze i ruszyć mi się nie chce, więc się zaraz położę. Musze jedynie popiół z pieca wybrac i narzucić na później żeby tylko podpalić no ale to za chwilkę :-p
Ale mi siły odeszły :confused2:

Benfica -Dla starszych dzieci polecam Monopoly- można grać godzinami i na prezent się nada toż to prawie 100 kosztuje.

Mam wyniki rezonansu. Są zmiany we wszystkich stawach które ją bolały. Czekamy na info o dalszym leczeniu. Kurcze ułożyło mi :;)

reklama
iwo czyli jednak młodzieńcze zapalenie stawów? Nareszcie jest diagnoza :happy: a to się jakoś ciężko leczy? Mija po jakimś czasie? Choroba to zawsze choroba, ale z dwojga złego lepsze coś z czym wiadomo co zrobić i jak leczyć... Trzymajcie się :* wychodzicie na komunię?

Do góry