reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczyny

My niedawno dotarliśmy do domu. Mężowy chciał zostać do jutra ale namówiłam go na powrót dziś. Przyznam, że pobyt u teściów przyjemny ale co za dużo to też nie zdrowo :)
Doczytam Wam jutro, bo już jestem padnięta, rozpakuję się i kładę się do łóżka :)

reklama
Witam

agamemnon piekny bujaczek:)

Mama tOmeczka
ten czekoladowy ladniejszy:) lubie roze ale ten roz jakis taki;p

Kinia wspolczuje relacji z tesciowa, niestety wiem o czym mowisz;/ my rowniez mamy ograniczone kontakty

jejku tyle mialam napisac i pustka

Kurde za pare dni wracam do pracy jestem ciekawa jak sobie poradze...

Chcialam zaczac planowac Nasz urlop i ciezko nam sie zdecydowac jak kierunek;/ moze bylyscie gdzies gdzie Wam sie spodobalo i dla Dzieci fajne miejsce by bylo? Mowie to u kierunkach zagranicznych

MamaTomeczka glosuje na toffi, jak dla mnie braz za ciemny dla malej ksiezniczki:)

Witam!!!

Agniecha gratuluje corci, teraz bedziesz miec parke:)

Kinia Twoja tesciowa probuje zrobic to co moja, tylko ze moja byla bardziej perfidna...zapytala sie sama bez mojej i meza wiedzy czy kuzynka meza zostanie chrzestna mojego najstarszego syna ( to bylo 12 lat temu). Niestety nie mialam nikogo innego i zostalo po mysli tesciowej. Drugiemu synowi wybralismy sami, a teraz nie mam nikogo kto moglby byc chrzestnym/chrzestna mojej malej... Tu gdzie mieszkamy jest tylko moja szwagierka ktorej niestety nie trawie, wiec i nie poprosze, predzej kolezanka zostanie chrzestna niz rodzina. Tylko czekam jak tesciowa bedzie probowala swojego drugiego syna na chrzestnego wcisnac, na co kategorycznie sie nie zgodze! Juz musze meza po malu uczulac na ten temat, bo on sam swojego brata nie lubi, mielismy kiedys z nim przeboje jak byl mlodszy.
Co do malza, to faceci tez maja swoje humorki od czasu do czasu, czasem lepiej przemilczec i usunac sie na bok. Moj tak ma jak sie nie wyspi po nocce, ale ja raczej ustepliwa jestem i najwyzej sie nie odzywam i zaraz wszystko wraca do normy.

MamaTomeczka ale super ze sie potwierdzilo co do plci dzieciatka, teraz musisz sie troche pooszczedzac i bedzie wszystko ok z lozyskiem, u Ciebie juz 30 tydzien tuz tuz. Ja zaczne sprawdzac moje rzeczy pod koniec maja, wtedy dzieci i maz maja tydzien wolnego, wiec bedziemy sprawdzac lozeczko (mam drewniane) i wozek. Jak bedzie w dobrym stanie to kupie tylko nowy materac. Musze pomyslec o czyms do salonu, bo maz bedzie spal do ok 14 po nocce a mala tez bedzie potrzebowala jakiegos wygodnego miejsca. Na poczatku myslalam o koszu, ale sie naczytalam ze to tylko na kilka miesiecy bo dziecko szybko wyrasta, pozniej zaczelam myslec o kolysce bo ta starcza na dluzej, a koszta podobne. Jak sie napatrzylam na Twoje kojce to mysle ze to tez by nie byl zly pomysl. Ciekawe czy maja taka wersje tylko mniejsza.

Agamemnon Ty tez powinnas troche wyluzowac, Trawa nie zajac... Lezaczek superowy!

Ledwo Was nadrobilam, troche odpisalam i juz mnie meczy spanie...jak szperam po necie w poszukiwaniu inspiracji dla dziecka to padam po 15 minutach...

Hej dziewczynki
okazało się że i mnie żelazo czeka :-p na razie tylko trochę poniżej normy, boire witaminy z żelazem ale nie wiem czy za m-c ginka nie włączy czegos mocniejszego.

MamaTomeczka - do mnie też brąz przemawia, ja mam meble koloru wenge (to by pasowały), to ty testuj i dasz znać jakby co ;-)

Agememnon - leżaczek cudny, my pewnie dostaniemy z pracy :rofl2:

Phoebe - witaj - jak sie czujesz?

:) po pięknym 1 maja, gdzie nawet moja teściowa przemówiła ludzkim głosem, dzisiaj pochmurnie:( szklarnia na tarasie już jest, trzeba ją tylko już pomalować:) ale to nie może padać, bo inaczej farba spłynie, ale bardzo się cieszę już z niej:)

mężuś się gdzieś przeziębił i jak to mężczyzna umiera z powodu kataru:)

Pozdrawiam, dzisiaj leniu****emy w domku:)

mamaTomeczka mnie się bardzo podoba ta czekolada, później toffi :) ale łóżeczko bardzo fajne. No uparciuch ze mnie straszny.

Agamemnon to fajnie, bo nowe takie zwykłe pożądniejsze kupisz za ponad 100, a tutaj takie z bajerami prawie nowe za 150 to się opłaca :)

Julia my już nie będziemy mieć wcale :D tylko szkoda, że w całej rodzinie sieje zamęt i robi z nas potwory jakieś. Co do pracy to poradzisz sobie napewno :) Urlop... hmmm... ciężko powiedzieć tak naprawdę jest wiele fajnych miejsc, ja zawsze chciałam jechać do niemiec do tej zakrytej plaży itp, w sensie o to mi chodzi Tropical Island Berlin - oferty zakwaterowania i wyjazd

Phoebe ja nie wiem, że te teściowe jak nawet na początku są fajne, to później jakieś wiedźmy się robią ;/ kurcze co to za wtrącanie się... Co do koleżanki, to chrzestną Nadii została moja bardzo dobra znajoma, jak szwagierka odwaliła numer i przed chrzcinami niecały miesiąc powiedziała, że nie będzie chrzestną, bo nie wysiedzi w kościele w tak zaawansowanej ciąży (to był jakoś 3 misiąc) - żeby nie było jak tylko powiedziała o swojej ciąży to z 5 razy się pytaliśmy czy jest pewna, że chce być chrzestną, a ona zawsze mówiła, że tak to nie problem. Potem pojechała sobie 300 km samochoedm co nie było przecież bardziej uciążliwe niż 45 min siedzenia w kościele. A to wszystko przez to, że teściowa nie lubi się z moim tatą i ponieważ on był na chrzcinach to ona nie przyjechała i zabrała córkę z dala. Też głupia sprawa, ale to już takie przeboje, że długo by opowiadać... Pewnie pogadaj z mężem i go uczul na to wszystko, niech nie da zmanipulować. U nas to zazwyczaj jak go głowa boli to zaczyna "gwiazdorzyć".

Ja dzisiaj zamierzam odpoczywać, może podjedziemy do mojej kuzynki, ale to jeszcze nie wiem.

hej dziewczyny :tak:

ja od wtorku byłam bez neta :-(

iwo ciesze się, że jest światełko w tunelu odnośnie dolegliwości Twojej córci... dbaj o siebie

wczoraj cały dzień spędziliśmy na stawach, były też kiełbaski pieczone na patyku :tak: mąż złapał karpia, więc dziś na obiad świeża rybka :-D pobudka była o 6 bo na dole remont robią :baffled: nawet w święto nie potrafią się pohamować :-(

wczoraj chyba ktoś im zwrócił uwagę, bo dziś remont dopiero od 9 robili :-D

mamaTomeczka, a mi się bardziej podoba toffi ;)

Od 2 dni nie mam czasu na forum, bo w środę znajomi byli, wczoraj z nimi na grillu byliśmy, dzisiaj muszę coś na jutro przygotować i jutro kolejny grill. Ale jutro to grill urodzinowy, bo w niedziele mam urodzinki ;) Zamiast odpocząć, to padam na twarz. Jeszcze do tego pogoda do kitu. Wczoraj miało być 22 stopnie i słoneczko, a tu trochę deszczu i chłodno. Dzisiaj też jest chłodno i jutro ma być tylko 13 stopni ;/ Ale za to dziewczynki na działce wczoraj się wybiegały i od godziny 20-tej do prawie 9-tej rano wstały :)

Pozdrawiam :)

reklama
Hej.:-) Fajnie, ze macie udane majóweczki:tak: Zazdrosze Wam tych grilli;-) Tak mam ochote na kiełbaske z grilla lub z ogniska, albo w ogóle obojętnie co, aby z grilla i na świeżym powietrzu:-D U nas bez szału, bo tu normalne dni pracujące, także Lena do przedszkola, mąż był w delegacji, właśnie wraca do domku. A ja tak sobie siedzie, ogarniam jeszcze to co trzeba zrobić dla maluszka i czas leci. Jutro bądź w niedziele chce zabrać Lene do kina na Rio 2, mąz bedzie w pracy wiec zrobimy sobie babski wypad, przy okazji jakieś lody zaliczymy;-)

MamaTomeczka Ja bym wzieła ten tofii. :tak: Z reszta tez bede musiala kupic lozeczko turystyczne, bo w Polsce nam bedzie potrzebne, wiec chyba na te co Ty sie zdecyduje;-)

Maluś
No to udanego urodzinowego grilla, oby pogoda wam dopisała!:tak:

Mychunia To nie zle remont od 6, chyba komus w głowie się poprzewracało.:szok:

Agamemnon
Swietny bujaczek!:-) Ja też mam z Bright Stars ale sam lezaczek, przydałoby się go rozłożyć niebawem.

Ja w poniedziałek mam położną, mam nadzieje, ze coś powie sensownego, bo boli mnie krzyż, podbrzusze jak na okres i ewidentnie obniża mi się brzuch. Zaznaczam sobie na futrynie ołówkiem wysokość pępka no i widać jak się obniża. W sumie to juz czas zeby się obniżał, ale niepokoi mnie ten ból brzucha najbardziej. Mam nadzieje, że do 37 tc. spokojnie dotrwam:tak: A znając życie to pewnie jeszcze przenosze:-D tfu, tfu:-p

Do góry