reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mama Tomeczka- no to czeka cię kilka tygodni oszczędzania się min. do 35 tyg
Ja niestety fotek nie widzę bo z komórki piszę.

Byłam u genetyka. Fajny profesor bardzo pozytywnie nastawiony do sprawy. Ja i tak na amnio zdecydowana. Będzie je robił dobry profesor więc i ryzyko niewielkie. Także 13.05 trzymajcie kciukasy a potem jeszcze 3 tygodnie na wyniki.

reklama
Iwo to dobrze, że jest jakaś diagnoza:) Trzymam kciuki, żeby już nic więcej nie wyszło na badaniach:)

Iwo mówisz, że pod namiotem tylko schować można brzuszek, a ja uważam, że dla większości ludzi jest po prostu niewidoczny, i nie ustąpi nikt miejsca w tramwaju. Dzisiaj np. na przystanku w pełnym słońcu nikt nie widział mojego bebzola:), a na ławce siedziały "licealiści". A w pracy tez w sumie u mnie jeśli komuś nie powiedziałam ja osobiście to nikt nic nie mówi - tylko patrzy wielkimi oczami, a ja mam ochote powiedzieć " tak mi się przytyło":) :)

DZiewczyny, a czemu patrzycie na łóżeczka tego typu turystycznego, a nie na drewniane?? (przepraszam jeśli czegoś nie doczytałam) ja chciałam kupić coś w tym stylu: Klupś Meble Dziecięce. Nie mamy dla malucha oddzielnego pokoju, ale chyba będzie maluchowi wygodniej w takim dużym łóżku z wygodnym grubym materacem:)

Ja miałam poprzednim razem turystyczne bo mi się takie po prostu bardziej podobało i stało w sypialni naszej ;-) no i braliśmy je na wyjazdy dłuższe.
A teraz na pierwsze 6 mies. kupuje kosz Mojżesza bo nie mam w sypialni miejsca na łóżeczko - mieszkamy już sami !! ;-) , a potem to zobaczę może tradycyjne co się za łóżko zamienia...

Ludzik - moja często uderzała głową w szczebelki. Nawet jak spała to potrafiła głowę po ochraniacz włożyć i na szczeblach spała. Jadąc w odwiedziny i tak musiałam zabierać turystyczne ze sobą.

no właśnie u jednych dziadków już jest turystyczne łóżeczko, a u drudzy pewnie kupią sami, abyśmy nie wozili, więc do domu kupić chcę drewniane. ale z tym ,że może uderzać głową w szczebelki to nie pomyślałam.

Ludzik no u mnie też anemia i biorę tardyferon fol 2x1 i póki co nie spada, ale nadal nie poprawia się zbytnio. A Ty co bierzesz? Super, że mąż w pracy zdecydował się pochwalić zawsze to łatwiej ;-)

Iwo kochana napewno będzie dobrze wszystko ja w to wierzę :-* myśl pozytywnie. No tak udało się na szczęście.

MamaTomeczka napewno Anulka posiedzi jak najdłużej. U mnie jest łożysko na granicy normy,wiec jak się przesunie nawet 1 cm to już będzie za blisko też. Ale nie martw się nie jest powiedziane chyba, że szybko zacznie się coś dziać. To tylko możliwość, ale jak to Ci się dopiero teraz zrobiło to pewnie wytrwasz do dobrego momentu na poród :-* ja mam urofuragine brać 3 razy dziennie czego na noc 2. Te zastrzyki podskornie w brzuch i jakoś samo wbicie da się przeżyć to sam lek piecze strasznie jakby żyły rozpruwalo, ale muszę. Wiesz to tez dla mnie żebym ja żadnego zatoru nie dostała, bo mogliby nie zdarzyć mnie odratowac jakby plucny poszedł :-/ w rezultacie mąż prawie wszystko poprasowal ja resztki dokonczylam, ale za to wszystko popeasowane mam od pościeli po ciuszki.
Ja miałam łóżeczko z podwieszeniem i z pewnością drugi raz też bym takie wybrała a co do reszty to nie wiem. A firmy nie pamiętam wiem. Ze z takimi kocimi łapkami na siatce było i z kotkiem. Coto baby czy jakoś tak.

Ludzik ja mam drewniane z tych klups safari z zurafka.

ja jem biofer, i mi wręcz rośnie. Ale u mnie anemia na początku nie była spowodowana ciążą, a tym, że na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy oddawałam krew, a zawsze jest tak, że jak ja oddawałam krew to mi trochę spadało:)

MamoTomeczka zdecydowanie trzeba zainwestować w dobry materac:) Trzeba dbać o plecy malucha już od początku:)

Widzę, że temat anemii. Ja od paru dni biorę Ferrum 100 mg. To jest żelazo do rozgryzania. Jest ze słodzikiem, fuuj, więc połykam. Mam brać 2 tabletki dziennie, ale tak mnie boli brzuch przy zatwardzeniach, że biorę 1.

MamaTomeczka - Ty już prawie 30 tydzień, szok. Wytrwacie! Trzymam kciuki. Ino nie szalej, kobieto, czasem ze sprzątaniem - niech mąż o chałupę zadba ;-)

Iwo - super, że tak się małą zajęli! Kciuki za Twoje badania.

hej dziewczynki
dzisiaj mam wolne, mąż cały dzień posiedzi u córki. Wczoraj z jego firmy przyszykowlai paczke dla małej: bluza, torebeczka i pluszak. Strasznie miło nam się zrobiło. Takie sa plusy małych firm. Ja pracuje w molochu i niby mnóstwo ludzi znam jednak człowiek jest anonimowy :baffled:
W swięto pracy odgruzuje dom i zrobie to z przyjemnością:-) Dawno nie był w takim stanie. No ale my tylko tu spaliśmy:sorry2:

Ludziku - drewniane łózeczka są takie stylowe, a skoro dziadkowie o wnuku pomysleli to możesz się skusić

Cyntia - jak się czujesz młoda mężatko?

Kinia - a po zastrzykach w brzuch nie masz skurczy??

ps. pamietacje że jestem zarejestrowana jako dawca szpiku :tak: po tej całej sytuacji z Julką cała firma emka idzie się głosić :-D
wrzuciłam na brzuszki foteczkę...

reklama
Hej :)

Iwo
, cieszę się bardzo że postawili diagnozę :) Zdrówka dla córeczki :) Wiecie kiedy wychodzicie do domku?

We wtorek byłam na wizycie, wszystko z dzidzią dobrze, rośnie jak na drożdżach i tak na 95% to córeczka. Jestem przeszczęśliwa!!!!

Miłego weekendu majowego.....

Ja mam nakaz odpoczynku bo wczoraj rano w sklepie zemdlałam :( Aż się boję lata jak będzie tak duszno

Do góry