reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietko trening czyni mistrza:-D:-D:-D Ja ostatnio skubałam 50 kurczaków! Przez miesiąc nie mogłam patrzeć na mięso! Tak mi obrzydło że masakra! A jeszcze czeka mnie 30 kaczek i 15 gęsi... Może byś przyjechała i pomogła? Jak masz już taką wprawę:-):-p
Nisiao teraz będzie już tylko lepiej. Ja krwawiłam w 30 tygodniu, ale okazało się że to pęknięty żylak...
IZW moja Oliwka czasami odrzuca ręce na boki i zaciska piąstki jak sie przestraszy... To jest normalne? Bo ja sie na tym nie znam...

reklama
As dziękuje :tak: Bo jak słucham jak tam Wasze dzieciaczki coś robią "nie tak" to odrazu wypatruje coś u Oliwki. A wiesz może, bo Oliwka ma coś takiego że jak po coś sięga to trzęsie rączką. Brat sie mnie oststnio zapytał co ona tak się "trzęsie" ja mu odp że jest nie poradna i dlatego tak ma. Ale nie wiem czy dobrze mysle...

A my właśnie pożar na działce mieliśmy, mogło być kiepsko, ale udało się zapanować nad największym ogniem, nim straż przyjechała, a i oni potem zrobili, co mieli zrobić. Tymon ryczał ze strachu, ja na początku też troszkę, a potem wodę tylko podawałam. Emocje, że ho ho! :)

No to nieciekawa sytuacja .Loi przypomniało mi się gdzie mieliśmy mieć działkę to były Brzóze małe ;-).
Działka nadal tam jest tylko kasy nadal brak ...:-(

Loi to bylo niebezpiecznie,przez te upały czy vo to sie stało,że tak się to zapaliło.dobrze że straż dojechałA NA CZAS.
ja pasek św.Dominika też posiadam,zawsze noszę go w torebce,to jest taki kawałeczekpaska i do tego modlitwę,zawsze mam pod ręką,czy w domu czy poza domem.

Witam Was dziewczyny bardzo się cieszę że Wam się udało zajść w kolejną zdrową ciąże.Ja niestety dołączam do Was ze smutną wieścią i pełna obaw na przyszłość. Dwa tygodnie temu poroniłam lekarka powiedziała że łyżeczkowania nie potrzeba i że będe mogła starać się o kolejną Dzidzię jak tylko stan psychiczny mi na to pozwoli jak chce to mogę zacząć od zaraz. Mimo to boje się żeby sytuacja się nie powtórzyła.Przechodzę to wszystko strasznie bo jak na początku się obawiałam tak potem strasznie się cieszyłam bo okazało się że to ciąża trojacza.Niestety los chciał inaczej i moje 3 Aniołki mnie opuściły :(

Przytulam Cię mocno a dla aniołków Swiatełka (*) (*) (*)
Nieraz tak jest ,że ciąża jest na tyle słaba ,że się po prostu nie utrzyma i tu organizm dokonuje naturalnej selekcji .A nieraz coś rzeczywiście się dzieje i trzeba się najpierw podleczyć ,zrobić badania ...
Teraz boli ,potem też będzie bolało ale już nieco inaczej .Masz teraz czas żałoby i to jest twój czas .Nie wstydź sie płakać jak tego potrzebujesz to płacz .Mi to bardzo pomagało .
Zobaczysz ,że wkrótce i dla Ciebie zaświeci słońce .
Będzie dobrze ,bo kiedyś w końcu musi się być dobrze .

reklama
Kwiatuszek - to podziwiam Ciebie ja skubania kury nie zaliczam do najprzyjemniejszych moich doświadczeń ,ale na pewno mi się ono przyda człowiek uczy się całe życie , słyszałam ,że skubanie kaczek jest gorsze , gdybym miała bliżej do Ciebie na pewno bym chciała się trochę przy Tobie nauczyć ,ale dzieli nas niestety odległość mimo ,że tu jesteśmy sobie bliskie bo przeżyłyśmy to samo ;)

Aschlee25 - witaj u nas , zapalam światełka dla Twoich Aniołków (*)(*)(*) bardzo mi przykro ,że Ciebie to spotkało , przytulam cieplutko i trzymam kciuki za kolejny raz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Polecałabym Ci badania między innymi te ,które ja robiłam to jest tsh, ft3,ft4 (tarczyca ) badanie na toksoplazmozę , cytomegalię, no i ogólne badania takie jak mocz , morfologia, cukier ja jeszcze zrobiłam sobie wymazy na chlamydię, hpv, ureoplasmę, mykoplasmę ,ale dużo za to badanie dałam ,ale może u Ciebie będzie taniej bo ja robiłam testem urogin , mi dziewczyny jak tu przybyłam doradzały między innymi te właśnie badania poczytaj może sobie na wątku badania po poronieniu bo czasem jest to kwestia przypadku ,a czasem trzeba poszukać głębiej przyczyny i też nie zawsze się ją odnajdzie problem tkwi w tym ,że lekarze niechętnie dają skierowania i trzeba te badania robić na własną rękę.

Do góry