reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

czeeee laseczki:-)

ja dziś bede robiła pierwszy raz kluski przecierane w sosiku pomidorowym bo coś mnie naszło wygrzebałam książke o pierogach i kluchach i bede pod okiem mamuśki mojej kręcić kluchy, a raczej przecierać:tak:
Chyba miałam wczoraj jakieś przesłanie wstałam gwałtownie bo przyszedł ten pan od wentylacji dość późno:wściekła/y: no i biegiem do drzwi i jak mnie nie zarwie w brzuszku ,aż ukucłam i teraz chodze w zwolnionym tempie;-).
Dziś mnie mdli ,ale pawika nie ma więc zaraz spokojnie biore sie do roboty:tak:trzymajcie kciuki żeby mnie M nie wygnał jak mi nie wyjdzie:-D:-D:-D
Moja babcia jest właśnie operowana, ma znieczulenie w kręgosłup wierze, że będzie dobrze modliłam sie za nią, na dodatek ma operacje w szpitalu im,Jana Bożego, a mój dziadek Śp+ i mąż babci miał tak na imie, napewno czuwa :tak:

reklama
Witajcie kochane.
Nie mam czasu poczytać co u Was :sorry::sorry::-(
U nas choroba rozpanoszyła się na dobre.
Kubuś już drugi tydzień siedzi w domu z infekcją , a mnie rozłożyło przewlekłe zapalenie zatok :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Do tego moja praca,szkoła ,obowiązki.
Są dni ostatnio ,że nawet kompa nie włączam przez cały dzień.:-:)-:)-:)-(
Jak znajdę chwilkę wolniejszego to znów do Was zajrzę.
Karolcia GRATULUJĘ
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie.

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.

Jak bym czytała moja historię:( Też byłam w 7 tygodniu tak jak Ty. Zabieg miałam 2 tyg.temu,teraz sie zastanawiam kiedy będziemy mogli sie znowu starać,ból po utracie dzidziusia, które już zdarzylismy pokochać jeszcze bardziej nas popycha by znowu poczuć to wspaniałe uczucie i czekać na następne... Lekarz mi mówił,że trzeba poczekać 4 miesiące,a to tak długo...:(

Jak bym czytała moja historię:( Też byłam w 7 tygodniu tak jak Ty. Zabieg miałam 2 tyg.temu,teraz sie zastanawiam kiedy będziemy mogli sie znowu starać,ból po utracie dzidziusia, które już zdarzylismy pokochać jeszcze bardziej nas popycha by znowu poczuć to wspaniałe uczucie i czekać na następne... Lekarz mi mówił,że trzeba poczekać 4 miesiące,a to tak długo...:(
Cześć......4 tygodnie bardzo szybko zleci, bądźcie cierpliwi.
Dla Twojego Aniołka zapalam
[*]
Trzymaj się dzielnie, pozdrawiam.

Witajcie Aniołkowe Mamusie
Zapalam dla Aniołków (*)
Chyba każda z nas ma obawy przed kolejną ciążą.
Ja np.bardzo panikowałam w trakcie staranek ,bo bałam się że po zabiegu juz pewnie nie udami się zajść w ciążę.
Udało się.
Potem panikowałam że pewnie będzie cos nie tak.
Ale skoto udało mi się zajść w ciążę i również uda mi się urodzić śliczną ,zdrową dzidzię.
Więc głowa do góry bo wszystko będzie dobrze.:-)

Ostatnia edycja:
ja niewiem, te strony mi sie jakos dziwnie otwieraja i pisze cos nie w temacie , ech nie zrwacajcie uwagi jak czegos w mojej odpowiedzi nie rozumiecie, ja niewiem.

A wogole wczoraj sie tulilam z moim facetem pierwszy raz od jakiegos grubs\zego czasu, bo sie boje,ze poronie jak wtedy,ale to w psychice siedzi niesamowicie :eek:

ja niewiem, te strony mi sie jakos dziwnie otwieraja i pisze cos nie w temacie , ech nie zrwacajcie uwagi jak czegos w mojej odpowiedzi nie rozumiecie, ja niewiem.

A wogole wczoraj sie tulilam z moim facetem pierwszy raz od jakiegos grubs\zego czasu, bo sie boje,ze poronie jak wtedy,ale to w psychice siedzi niesamowicie :eek:

Ja odkąd się dowiedziałam o ciąży zaprzestałam "przytulanek" co bardzo niezadawala mojego P. Przy kolejnej wizycie muszę zapytać gina czy mogę. Pewnie wyjdę na idiotkę , ale trudno - dzidzia ważniejsza.

Ja się witam -trzymam kciuki

Newfie zmień tego weterynarza na lekarza -bo to jakiś konował

Karolcia81 ponoć kwasu foliowego nie da się przedawkować ale bez przesady!!! na co komu tyle???

życzę miłego dnia.

reklama
13x13 -a jakoś powolutku."naprawiłam sobie"szyjkę macicy. I teraz się goi. Lekarze jednak są sceptyczni co do dalszych starań o dziecko..chociaż jeden w przypływie radości stwierdził "z taką szyjką to teraz bliźniaki donosisz"- ale to było przed ostatnim szyciem szyjki - a w ciągu 10 dni miałam ich 3... Więc jak już tu pisałam do 18 12 2009 mam zakaz sexu - a później zobaczymy...

karola -jeśli mogę coś poradzić - to leż jak najwięcej w takiej pozycji- z pupą u góry - mi tak kazali. I wtedy maleństwo się przesuwało troszkę.
Pozdrawiam
stosunkowo dobrej nocy życzę ;-)
gabrysia słońce powiedz mi mam nogi i pupę mieć do góry czy tylko poduszkę podłożyć pod pupę i to wystarczy??
Witajcie kochane
zapalam światełka dla nowych aniołków (*).
My dzisiaj się czujemy troszkę lepiej mała z rana mnie pokopała a teraz sobie śpi:-):-).

Do góry