reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej :) właśnie otrzymałam wyniki wymazu w kierunku trombofilii. Czy możecie podpowiedzieć co te wyniki dla mnie oznaczają poza tym co widzę że są nieprawidłowe? Jestem po 3 biochemach, czy te wyniki mogły mieć na to wpływ? No i do kogo najlepiej się z nimi udać? Gin, hematolog, genetyk?Zobacz załącznik 1389101
Ja mam prawie identyczne wyniki bo jeszcze PAI hetero i pokazałam te wyniki hematolożce i swojemu ginowi. Oboje stwierdzili, że takie mutacje ma połowa społeczeństwa i nie jest to pierwszym czynnikiem powodującym poronienia. Biorę metylowane witaminy, jak będzie ciąża to mam brać heparynę i acard chociaż hematolożka nie była przekonana tak do końca czy to potrzebne.

reklama
Ja mam prawie identyczne wyniki bo jeszcze PAI hetero i pokazałam te wyniki hematolożce i swojemu ginowi. Oboje stwierdzili, że takie mutacje ma połowa społeczeństwa i nie jest to pierwszym czynnikiem powodującym poronienia. Biorę metylowane witaminy, jak będzie ciąża to mam brać heparynę i acard chociaż hematolożka nie była przekonana tak do końca czy to potrzebne.
Kurde a znalazłam takie info... Chyba pozostaje mi umówić się do gin i zobaczyć co on powie
Screenshot_2022-04-12-13-19-41-847_com.android.chrome.jpg

masz czynnik V leiden i Pai i lekarze mówią, że połowa społeczeństwa?!? Jacyś ślepi.

@Kamilad Zalezy co chcesz uzyskać, jeśli prowadzenie ciąży na heparynie (przy V Leiden nie powinno być dyskusji na ten temat), to myślę, że na V Leiden gin nie będzie się cykal i da bez opinii hematologa lub genetyka. Jak chcesz się przebadać, czy masz dobre parametry krzepnięcia, to hematolog.

masz czynnik V leiden i Pai i lekarze mówią, że połowa społeczeństwa?!? Jacyś ślepi.

@Kamilad Zalezy co chcesz uzyskać, jeśli prowadzenie ciąży na heparynie (przy V Leiden nie powinno być dyskusji na ten temat), to myślę, że na V Leiden gin nie będzie się cykal i da bez opinii hematologa lub genetyka. Jak chcesz się przebadać, czy masz dobre parametry krzepnięcia, to hematolog.
Rozumiem dziękuję. Wybiorę się do gina i zobaczę czy będzie chciał coś przypisać czy będzie wysyłał dalej. Na własną rękę wdrożyłam w tym cyklu acard 75.

Co do prolaktyny - ja tez mam z nią problem i jestem teraz na Dostinexie. Moja nowa ginekolog tez powiedziała, że hiperprolaktynemia czynnościowa może właśnie wpływać na poronienia, a nie jak się wydaje na samo zajście bo z tym u mnie nie było nigdy problemu.

@Sojka chyba jednak macie z mężem jeszcze przestrzeń do rozmów :) może on się po prostu o Ciebie martwi i zamiast pokazać troskę w emocjonalny sposób pokazuje ja tak jak umie.
Chyba masz rację... muszę dać mu więcej czasu...

Wybaczcie, ale mam dzisiaj dzień wyników badań 🙈 co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie 🥺
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?
IMG_20220412_135508.jpg

Przy takich wynikach mi lekarz powiedział ostatnio, że to nie ma większego znaczenia i że w ciąży bez heparyny...

reklama
Do góry