Ja mam prawie identyczne wyniki bo jeszcze PAI hetero i pokazałam te wyniki hematolożce i swojemu ginowi. Oboje stwierdzili, że takie mutacje ma połowa społeczeństwa i nie jest to pierwszym czynnikiem powodującym poronienia. Biorę metylowane witaminy, jak będzie ciąża to mam brać heparynę i acard chociaż hematolożka nie była przekonana tak do końca czy to potrzebne.Hej właśnie otrzymałam wyniki wymazu w kierunku trombofilii. Czy możecie podpowiedzieć co te wyniki dla mnie oznaczają poza tym co widzę że są nieprawidłowe? Jestem po 3 biochemach, czy te wyniki mogły mieć na to wpływ? No i do kogo najlepiej się z nimi udać? Gin, hematolog, genetyk?Zobacz załącznik 1389101
reklama
Kamilad
Fanka BB :)
Kurde a znalazłam takie info... Chyba pozostaje mi umówić się do gin i zobaczyć co on powieJa mam prawie identyczne wyniki bo jeszcze PAI hetero i pokazałam te wyniki hematolożce i swojemu ginowi. Oboje stwierdzili, że takie mutacje ma połowa społeczeństwa i nie jest to pierwszym czynnikiem powodującym poronienia. Biorę metylowane witaminy, jak będzie ciąża to mam brać heparynę i acard chociaż hematolożka nie była przekonana tak do końca czy to potrzebne.
aspekt
masz czynnik V leiden i Pai i lekarze mówią, że połowa społeczeństwa?!? Jacyś ślepi.Ja mam prawie identyczne wyniki bo jeszcze PAI hetero i pokazałam te wyniki hematolożce i swojemu ginowi. Oboje stwierdzili, że takie mutacje ma połowa społeczeństwa i nie jest to pierwszym czynnikiem powodującym poronienia. Biorę metylowane witaminy, jak będzie ciąża to mam brać heparynę i acard chociaż hematolożka nie była przekonana tak do końca czy to potrzebne.
@Kamilad Zalezy co chcesz uzyskać, jeśli prowadzenie ciąży na heparynie (przy V Leiden nie powinno być dyskusji na ten temat), to myślę, że na V Leiden gin nie będzie się cykal i da bez opinii hematologa lub genetyka. Jak chcesz się przebadać, czy masz dobre parametry krzepnięcia, to hematolog.
Kamilad
Rozumiem dziękuję. Wybiorę się do gina i zobaczę czy będzie chciał coś przypisać czy będzie wysyłał dalej. Na własną rękę wdrożyłam w tym cyklu acard 75.masz czynnik V leiden i Pai i lekarze mówią, że połowa społeczeństwa?!? Jacyś ślepi.
@Kamilad Zalezy co chcesz uzyskać, jeśli prowadzenie ciąży na heparynie (przy V Leiden nie powinno być dyskusji na ten temat), to myślę, że na V Leiden gin nie będzie się cykal i da bez opinii hematologa lub genetyka. Jak chcesz się przebadać, czy masz dobre parametry krzepnięcia, to hematolog.
Sojka
Chyba masz rację... muszę dać mu więcej czasu...Co do prolaktyny - ja tez mam z nią problem i jestem teraz na Dostinexie. Moja nowa ginekolog tez powiedziała, że hiperprolaktynemia czynnościowa może właśnie wpływać na poronienia, a nie jak się wydaje na samo zajście bo z tym u mnie nie było nigdy problemu.
@Sojka chyba jednak macie z mężem jeszcze przestrzeń do rozmów może on się po prostu o Ciebie martwi i zamiast pokazać troskę w emocjonalny sposób pokazuje ja tak jak umie.
Kamilad
Wybaczcie, ale mam dzisiaj dzień wyników badań co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?
Sojka
Przy takich wynikach mi lekarz powiedział ostatnio, że to nie ma większego znaczenia i że w ciąży bez heparyny...Ja mam prawie identyczne wyniki bo jeszcze PAI hetero i pokazałam te wyniki hematolożce i swojemu ginowi. Oboje stwierdzili, że takie mutacje ma połowa społeczeństwa i nie jest to pierwszym czynnikiem powodującym poronienia. Biorę metylowane witaminy, jak będzie ciąża to mam brać heparynę i acard chociaż hematolożka nie była przekonana tak do końca czy to potrzebne.
Kamilad
reklama
aspekt
Tak, Leiden gorszy, ale i tak hetero, więc może nie wiąże się dla Ciebie z podwyższonym ryzykiem. Z progiem nie doradzę.Czyli ten V-Leiden gorszy? I kurde nie wiem co z tym progiem, bo jest strasznie marny a z drugiej strony jakby owu nie było to byłby chyba jeszcze niższy nie?