reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie zapisalismy się z mezem bez problemu na konsultacje kwalifikująca w ramach tego programu, na której decydują czy obejmą nas programem czy nie, ale zaczęłam się tak teraz zastanawiać (ponieważ jednym z wymagan jest 12 mcy bezskutecznych starań) czy jak my mamy poronienia po drodze to czy to sie zalicza do tego, czy czasem nie pojedziemy sobie turystycznie na spotkanie, jak myślicie? 🤔 standardowo, wcześniej byłam zadowolona ze zapisali mnie bez problem a im bliżej spotkania tym więcej przemyśleń czy to się uda 🙄

reklama
Właśnie zapisalismy się z mezem bez problemu na konsultacje kwalifikująca w ramach tego programu, na której decydują czy obejmą nas programem czy nie, ale zaczęłam się tak teraz zastanawiać (ponieważ jednym z wymagan jest 12 mcy bezskutecznych starań) czy jak my mamy poronienia po drodze to czy to sie zalicza do tego, czy czasem nie pojedziemy sobie turystycznie na spotkanie, jak myślicie? 🤔 standardowo, wcześniej byłam zadowolona ze zapisali mnie bez problem a im bliżej spotkania tym więcej przemyśleń czy to się uda 🙄
Robili jakis wstepny wywiad przy zapisywaniu ? Czy jak to wygladało? Myślę, ze raczej skuteczne to donoszona zdrowa ciąża. Trzymam kciuki, żebyscie się zakwalfikowali I 8zeby poszlo "gladko". Kiedy macie spotkanie ?

poronienia to tez niepłodność, wiec spokojnie.

Robili jakis wstepny wywiad przy zapisywaniu ? Czy jak to wygladało? Myślę, ze raczej skuteczne to donoszona zdrowa ciąża. Trzymam kciuki, żebyscie się zakwalfikowali I 8zeby poszlo "gladko". Kiedy macie spotkanie ?
Przez telefon w sumie nie robili większego wywiadu, tylko pytanie czy są dłuższe problemy z zajściem to potwierdziłam i pani powiedziała, ze na tej rozmowie podejmują decyzje czy się załapiemy do szerszej diagnostyki czy nie. Spotkanie mamy 19 sierpnia, także już tuż tuż, a zapisywałam się w lipcu także ok mc oczekiwania 🙂

Przez telefon w sumie nie robili większego wywiadu, tylko pytanie czy są dłuższe problemy z zajściem to potwierdziłam i pani powiedziała, ze na tej rozmowie podejmują decyzje czy się załapiemy do szerszej diagnostyki czy nie. Spotkanie mamy 19 sierpnia, także już tuż tuż, a zapisywałam się w lipcu także ok mc oczekiwania 🙂
Wszystko zależy od lekarza tak naprawdę.. jak oceni sytuacje

Wszystko zależy od lekarza tak naprawdę.. jak oceni sytuacje
W sumie racja, muszę przestać wszystko tak rozkładać na czynniki co ma być to będzie 🤔🤗 nawet jeśli się nie uda na dalsza diagnostykę to ta początkowa konsultacje będziemy chociaż mieli, a to tez zawsze jakiś nowy głos w sprawie, zobaczymy 🙂

Mam juz wyniki z labo. W ciąży nie jestem. Ale wkurzyłam sie na co innego. Otoż tsh wynosi 26.5 przy dawce euthyrox75. Wczesniej przez 5 lat przed obumartą ciązą i w jej trakcie brałam euthyrox150. W trakcie ciązy tuż przed obumarciem tsh zaczęlo isc bardzo do góry. To dzialo sie w przeciagu doslownie kilku dni. Stanęło wtedy na tsh powyżej 7. Po zabiegu spadło odrazu na 1.3, a potem jeszcze bardziej na 0.02. Endo zdecydowała 26.06. o zmniejszeniu dawki o polowę i tak oto teraz stan na dziś dzień to 26.5 . Jutro mam wizyte u niej. Jestem zła bo póki nie unormuje tego tsh to musze odłozyć starania. Ryczeć mi się chce normalnie.

reklama
Do góry