reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie, czy skróciły wam się cykle miesiączkowe po poronieniu/łyżeczkowaniu. Ja wcześniej miałam cykle ok.34 dni, teraz pierwsza miesiączka po zabiegu po 20 dniach, i znow zaczynam powoli plamic po 23 dniach od wcześniejszej miesiączki
U mnie raczej normalnie. Pierwsza po zabiegu 31 dni. Aktualnie czekam na drugą. Dziś 30 dc i już się niecierpliwie. Przed miałam miesiączki średnio co 29-31 dni.
Od tygodnia bolą mnie piersi, więc może przyjdzie.

U mnie nie wpłynęło na długość cyklu. Po poronieniu dostawałam okres po 28 dniach. Następne cykle 26-29 dni. Tak jak było

Część :)
Miałam iść jutro na badanie cytokin zleconych przez immunologa oraz Wit. D.
Niestety jak na złość zrobiła mi się opryszczka ... Myślicie że można robić takie badania mając opryszczkę ? Czytałam że te cytokiny związane są z układem immunologiczny. Muszę je zrobić w określonym dniu cyklu więc jak nie jutro to dopiero za miesiąc 🤦
W internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi a nie mam kontaktu do tej pani dr która mi to zleciła.
@Agnieszka_1988 może Ty będziesz wiedziała ? :)

Hej dziewczyny mam pytanie, czy skróciły wam się cykle miesiączkowe po poronieniu/łyżeczkowaniu. Ja wcześniej miałam cykle ok.34 dni, teraz pierwsza miesiączka po zabiegu po 20 dniach, i znow zaczynam powoli plamic po 23 dniach od wcześniejszej miesiączki
Moja pierwsza @ po poronieniu przyszła normalnie natomiast druga faktycznie o 6 dni wcześniej. Teraz czekam na trzecią

Rośniemy. Wyszliśmy z fazy krewetki i jest już faza człekokształtna [emoji6] Czuję się słabo ale wszystko zniosę. W moim przypadku działa zestaw Clexane 0.6, acard 150, encorton 10 mg, prolutex 25 mg zastrzyk, luteina 100 mg 3x2. Do tego witaminy i suple. Takie wysokie dawki progesteronu (profilaktyczne bo nie miałam stwierdzonych problemów) chyba nasilają nudności. Ale marzyłam o tym dziecku więc zaciskam zęby i czekam na przypływ mocy.
Moje też się skróciły. Teraz 23-24dni, przed poronieniem 28-29, może organizm się jeszcze regeneruje[emoji1745]
Jak się czujesz? Rośniecie?[emoji6]
Mi immunolog odradzał jakiekolwiek badania immuno przy jakiejkolwiek infekcji. Myślę że to by miało duży wpływ na cytokiny. Kazał w razie infekcji odroczyć o 2- 3 tygodnie. Szkoda kasy. Jeśli możesz to poczekaj z badaniem ten miesiąc.
Część :)
Miałam iść jutro na badanie cytokin zleconych przez immunologa oraz Wit. D.
Niestety jak na złość zrobiła mi się opryszczka ... Myślicie że można robić takie badania mając opryszczkę ? Czytałam że te cytokiny związane są z układem immunologiczny. Muszę je zrobić w określonym dniu cyklu więc jak nie jutro to dopiero za miesiąc [emoji1751]
W internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi a nie mam kontaktu do tej pani dr która mi to zleciła.
@Agnieszka_1988 może Ty będziesz wiedziała ? :)
20210305_112842.jpeg

Rośniemy. Wyszliśmy z fazy krewetki i jest już faza człekokształtna [emoji6] Czuję się słabo ale wszystko zniosę. W moim przypadku działa zestaw Clexane 0.6, acard 150, encorton 10 mg, prolutex 25 mg zastrzyk, luteina 100 mg 3x2. Do tego witaminy i suple. Takie wysokie dawki progesteronu (profilaktyczne bo nie miałam stwierdzonych problemów) chyba nasilają nudności. Ale marzyłam o tym dziecku więc zaciskam zęby i czekam na przypływ mocy. Mi immunolog odradzał jakiekolwiek badania immuno przy jakiejkolwiek infekcji. Myślę że to by miało duży wpływ na cytokiny. Kazał w razie infekcji odroczyć o 2- 3 tygodnie. Szkoda kasy. Jeśli możesz to poczekaj z badaniem ten miesiąc. Zobacz załącznik 1245767
Portfolio kropka rośnie😉 Bardzo Ci kibicuję, dajesz mi nadzieję, że i mi się uda. Robię testy owu i jest dużo szybciej niż sądziłam.
Zestaw leków pokaźny 😱 ale po porodzie jest najlepsza nagroda❤️😁

reklama
Dziękuję. Też Wam wszystkim bardzo kibicuję. Tak to tutaj działa. Trafiłam tu na forum załamana poronieniem. Nauczyłam się od Was co warto sprawdzić. Historie innych Dziewczyn napawały mnie nadzieją (@nadzieja , @Charlotte21 ...). Nagle i mi się udało. Cieszę się że teraz moja historia daje dalej nadzieję. Trzymam kciuki żeby Wam się zaraz udało i żebyście dawały nadzieję kolejnym potrzebującym wiary w happy end [emoji173]
Portfolio kropka rośnie[emoji6] Bardzo Ci kibicuję, dajesz mi nadzieję, że i mi się uda. Robię testy owu i jest dużo szybciej niż sądziłam.
Zestaw leków pokaźny [emoji33] ale po porodzie jest najlepsza nagroda[emoji173]️[emoji16]

Do góry