reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie, czy skróciły wam się cykle miesiączkowe po poronieniu/łyżeczkowaniu. Ja wcześniej miałam cykle ok.34 dni, teraz pierwsza miesiączka po zabiegu po 20 dniach, i znow zaczynam powoli plamic po 23 dniach od wcześniejszej miesiączki
U mnie raczej normalnie. Pierwsza po zabiegu 31 dni. Aktualnie czekam na drugą. Dziś 30 dc i już się niecierpliwie. Przed miałam miesiączki średnio co 29-31 dni.
Od tygodnia bolą mnie piersi, więc może przyjdzie.

U mnie nie wpłynęło na długość cyklu. Po poronieniu dostawałam okres po 28 dniach. Następne cykle 26-29 dni. Tak jak było

Część :)
Miałam iść jutro na badanie cytokin zleconych przez immunologa oraz Wit. D.
Niestety jak na złość zrobiła mi się opryszczka ... Myślicie że można robić takie badania mając opryszczkę ? Czytałam że te cytokiny związane są z układem immunologiczny. Muszę je zrobić w określonym dniu cyklu więc jak nie jutro to dopiero za miesiąc 🤦
W internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi a nie mam kontaktu do tej pani dr która mi to zleciła.
@Agnieszka_1988 może Ty będziesz wiedziała ? :)

Hej dziewczyny mam pytanie, czy skróciły wam się cykle miesiączkowe po poronieniu/łyżeczkowaniu. Ja wcześniej miałam cykle ok.34 dni, teraz pierwsza miesiączka po zabiegu po 20 dniach, i znow zaczynam powoli plamic po 23 dniach od wcześniejszej miesiączki
Moja pierwsza @ po poronieniu przyszła normalnie natomiast druga faktycznie o 6 dni wcześniej. Teraz czekam na trzecią

Rośniemy. Wyszliśmy z fazy krewetki i jest już faza człekokształtna [emoji6] Czuję się słabo ale wszystko zniosę. W moim przypadku działa zestaw Clexane 0.6, acard 150, encorton 10 mg, prolutex 25 mg zastrzyk, luteina 100 mg 3x2. Do tego witaminy i suple. Takie wysokie dawki progesteronu (profilaktyczne bo nie miałam stwierdzonych problemów) chyba nasilają nudności. Ale marzyłam o tym dziecku więc zaciskam zęby i czekam na przypływ mocy.
Moje też się skróciły. Teraz 23-24dni, przed poronieniem 28-29, może organizm się jeszcze regeneruje[emoji1745]
Jak się czujesz? Rośniecie?[emoji6]
Mi immunolog odradzał jakiekolwiek badania immuno przy jakiejkolwiek infekcji. Myślę że to by miało duży wpływ na cytokiny. Kazał w razie infekcji odroczyć o 2- 3 tygodnie. Szkoda kasy. Jeśli możesz to poczekaj z badaniem ten miesiąc.
Część :)
Miałam iść jutro na badanie cytokin zleconych przez immunologa oraz Wit. D.
Niestety jak na złość zrobiła mi się opryszczka ... Myślicie że można robić takie badania mając opryszczkę ? Czytałam że te cytokiny związane są z układem immunologiczny. Muszę je zrobić w określonym dniu cyklu więc jak nie jutro to dopiero za miesiąc [emoji1751]
W internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi a nie mam kontaktu do tej pani dr która mi to zleciła.
@Agnieszka_1988 może Ty będziesz wiedziała ? :)
20210305_112842.jpeg

Rośniemy. Wyszliśmy z fazy krewetki i jest już faza człekokształtna [emoji6] Czuję się słabo ale wszystko zniosę. W moim przypadku działa zestaw Clexane 0.6, acard 150, encorton 10 mg, prolutex 25 mg zastrzyk, luteina 100 mg 3x2. Do tego witaminy i suple. Takie wysokie dawki progesteronu (profilaktyczne bo nie miałam stwierdzonych problemów) chyba nasilają nudności. Ale marzyłam o tym dziecku więc zaciskam zęby i czekam na przypływ mocy. Mi immunolog odradzał jakiekolwiek badania immuno przy jakiejkolwiek infekcji. Myślę że to by miało duży wpływ na cytokiny. Kazał w razie infekcji odroczyć o 2- 3 tygodnie. Szkoda kasy. Jeśli możesz to poczekaj z badaniem ten miesiąc. Zobacz załącznik 1245767
Portfolio kropka rośnie😉 Bardzo Ci kibicuję, dajesz mi nadzieję, że i mi się uda. Robię testy owu i jest dużo szybciej niż sądziłam.
Zestaw leków pokaźny 😱 ale po porodzie jest najlepsza nagroda❤️😁

reklama
Dziękuję. Też Wam wszystkim bardzo kibicuję. Tak to tutaj działa. Trafiłam tu na forum załamana poronieniem. Nauczyłam się od Was co warto sprawdzić. Historie innych Dziewczyn napawały mnie nadzieją (@nadzieja , @Charlotte21 ...). Nagle i mi się udało. Cieszę się że teraz moja historia daje dalej nadzieję. Trzymam kciuki żeby Wam się zaraz udało i żebyście dawały nadzieję kolejnym potrzebującym wiary w happy end [emoji173]
Portfolio kropka rośnie[emoji6] Bardzo Ci kibicuję, dajesz mi nadzieję, że i mi się uda. Robię testy owu i jest dużo szybciej niż sądziłam.
Zestaw leków pokaźny [emoji33] ale po porodzie jest najlepsza nagroda[emoji173]️[emoji16]

Do góry