reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Spokojnie, dostaniesz pewnie na kolejnych wizytach o ile się wybierasz. Ja na pierwszej dostałam skierowanie na badania i prenatalne, a na drugiej na kolejne badania i połówkowe i pewnie dalej będą wystawiać:)

@ness. Zrób screena ekranu i wtedy wejdzie zdjęcie [emoji4]
Mi chyba jakoś lekarz odblokowywał badania przy każdym trymestrze ale nie jestem pewna [emoji848]

reklama
Na usg musisz mieć skierowanie. Umów się na prowadzenie ciąży konsultacja ginekologa :)
Jak dobrze trafisz to zrobią Ci też usg.
Ja byłam na jaśkowej dolinie u bartkowiak i całą mnie przebadała.
Warto sprawdzić które terminy i lekarze pokrywają się z wizytami na usg ciąży wtedy masz pewność że usg będzie w gabinecie.
Ok, a jak mam się teraz umówić? Skierowania mi się już skończyły. Normalna wizyta u ginekologa? Czy może wybrać usg ciąży? @aga.i.nieszka moze Ty wiesz?

Bylam u lekarza dziś się zapytać czy powinno coś zostać bo łyżeczkowaniu jak to mi powiedział lekarz robiący zabieg, okazuje się że nie...
Zabieg miałam zupełnie zrobiony na darmo z 20 mm wyczyścić 4mm...
Wyprosiłam lekarza i dostałam tabletki poronne do domu.
Jestem załamana, bardzo nie chciałam zabiegu żeby móc się szybciej starać o kolejną ciążę, jednak został zrobiony i nic i tak nie dał bo zostało wszystko prawie w środku i dalej muszę się męczyć

Mi teraz pozwolili coś wypić, ale jedzenie nie, miałam na myśli co zjem jutro. Od 10 nic nie piłam, woda też dzięki temu smakuje niesamowicie b
ja 6 godzin po cesarce dostałam herbatę z mlekiem, dwa tosty i marmolade :) co kraj to obyczaj ;)

Na usg musisz mieć skierowanie. Umów się na prowadzenie ciąży konsultacja ginekologa :)
Warto sprawdzić które terminy i lekarze pokrywają się z wizytami na usg ciąży wtedy masz pewność że usg będzie w gabinecie.
Ja chodziłam oddzielnie na USG [emoji51] ale to WAWA...
Oo Jaśkowa dolina , aż mi się wakacje przypominają [emoji16]

Cześć Dziewczyny
W piątek 22.01 rano zaczęłam krwawić. Pojechałam na SOR tam zrobili mi m.in. USG, na którym nie było już pęcherzyka i zatrzymali mnie na zabieg łyżeczkowania. Zabieg był wykonany tego samego dnia wieczorem. W sobotę wypisali mnie do domu. Kazali po dwóch tygodniach zgłosić się po wynik histopatologiczny i z tym wynikiem udać się dopiero do ginekologa.
Czytam ten wątek i dowiaduję się, że robiłyście po poronieniu dużo badań. Mi nie zlecono żadnych po zabiegu. Czy możecie mi napisać czy mam robić teraz jakieś badania, czy czekać tylko na wynik histopatologiczny. Pierwszy raz w życiu poroniłam i zupełnie nie wiem co robić 😔
może warto poczekać na wynik i konsultacje z ginekologiem wtedy on/ona powie co i jak.
Mi również nie zlecono żadnych badań (pierwsze poronienie). Poinformowano, że za okolo 6 tygodni zaproszą na badania ale to bardziej pod kątem glukozy. chca sprawdzic czy cukrzyca jest ciazowa czy w ogole jest jakis problem.

Hej ;) dostałam dziś wyniki z testdna. Co myślicie?
IMG_20210125_205108.jpeg

Mi pozwolili dopiero następnego dnia zjeść i była to dieta płynna... Ale to była najpyszniejsza plonna zupa mleczna ever :D

Czekanie 3 miesiące to stara szkoła i obecnie nie ma na nią zadnego naukowego poparcia :)

7.12 i 22.01 więc 1.5 miesiąca. Czyli nie będę się martwić na zapas. Zrobię w takim razie ddimery za 2 tygodnie i jak bedzoe dużo to zrobię to anty xa. Dziękuję :*
moge sie mylic ale po lyzeczkowaniu nie musi sie wszystko zgoic ?
po samooczyszczeniu i tabletkach słyszałam, że po pierwszej @ można się starać:)

Dzięki :) tak zrobię

reklama
moge sie mylic ale po lyzeczkowaniu nie musi sie wszystko zgoic ?
po samooczyszczeniu i tabletkach słyszałam, że po pierwszej @ można się starać:)
Tylko to się szybko goi ;) ja byłam na kontroli po 3 tyg i już było okej. Po pierwszej @ poszłam to gin mówiła że w ogóle nie widać żeby jakiś zabieg był ;)

Do góry