reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Destino właśnie wiem że ważne jest tempo przyrostu i żałuję że nie mogę tego porównać. Nie dzwonili, po prostu mam wynik na stronie. Wiem jaka jest norma w ciąży, właśnie się zastanawiałam czy jeśli przerosło nawet od 0 do tych 617 w 1.5 miesiąca to czy nie za dużo na tym etapie. Sprawdzę za 2 tygodnie. Z anty xa mam taki problem że nie wiem jak to dziadostwo interpretować :p sama nigdy nie robiłam, A jak dziewczyny wrzucają wynik to dla mnie czarna magia. Chociaż w sumie już prawie połowa ciąży... fakt, dużo leżę, mało się ruszam, ostatnio też mniej wody pije bo mi po niej jescze bardziej niedobrze... także jedynie woda z sokiem czy herbata wchodzi w grę, A tego już nie jest duzo. Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź :)

Bylam u lekarza dziś się zapytać czy powinno coś zostać bo łyżeczkowaniu jak to mi powiedział lekarz robiący zabieg, okazuje się że nie...
Zabieg miałam zupełnie zrobiony na darmo z 20 mm wyczyścić 4mm...
Wyprosiłam lekarza i dostałam tabletki poronne do domu.
Jestem załamana, bardzo nie chciałam zabiegu żeby móc się szybciej starać o kolejną ciążę, jednak został zrobiony i nic i tak nie dał bo zostało wszystko prawie w środku i dalej muszę się męczyć
Ale sam fakt że miałaś zabieg nie sprawia że musisz czekać długo. Po 1 @ lekarz powinien dac zielone światło na starania. Tylko idź na kontrolę :)

reklama
Już mi lepiej to napiszę coś więcej.
O 11 mały był już na świecie, CC to kilka minut, tak się bałam, a nawet nie wiedziałam kiedy było po wszystkim. Ojciec mógł przyjść po cesarce, ale źle to zorganizowali i przyszedł o kilka minut za późno i już go nie wpuścili, a szkoda.
3660 i 58 cm miłości. Jest taki grzeczny, w ogóle nie płacze, pięknie ssie pierś. Nadal nie wierzę, że się udało, że dotarliśmy na koniec ciąży i mogę się w końcu cieszyć maleństwem.

Czucie odzyskałam po 15 więc chyba szybko, bardzo bolało obkurczanie się macicy, ale dostałam morfine i jest okej. Czekam na pionizację i pozwolenie na coś do jedzenia, bo umieram z głodu.

O 11 mały był już na świecie, CC to kilka minut, tak się bałam, a nawet nie wiedziałam kiedy było po wszystkim. Ojciec mógł przyjść po cesarce, ale źle to zorganizowali i przyszedł o kilka minut za późno i już go nie wpuścili, a szkoda.
3660 i 58 cm miłości. Jest taki grzeczny, w ogóle nie płacze, pięknie ssie pierś. Nadal nie wierzę, że się udało, że dotarliśmy na koniec ciąży i mogę się w końcu cieszyć maleństwem.

Czucie odzyskałam po 15 więc chyba szybko, bardzo bolało obkurczanie się macicy, ale dostałam morfine i jest okej. Czekam na pionizację i pozwolenie na coś do jedzenia, bo umieram z głodu.
Ja dobrze, że już wszystko masz za sobą i maluszka przy sobie. Dużo zdrówka 😘

Ale sam fakt że miałaś zabieg nie sprawia że musisz czekać długo. Po 1 @ lekarz powinien dac zielone światło na starania. Tylko idź na kontrolę :)
Wcześniej przed pójściem do szpitala rozmawiałam z lekarzem ze jeżeli uda sie farmakologicznie to po 1 miesiączce jeżeli po łyżeczkowaniu to po 3... Ale planuje teraz co miesiąc chodzić na wizytę żeby kontrolował sytuację a na ten moment chodzę 2 razy w tyg

Gratulacje 🎉🎉🎉

@Destino właśnie wiem że ważne jest tempo przyrostu i żałuję że nie mogę tego porównać. Nie dzwonili, po prostu mam wynik na stronie. Wiem jaka jest norma w ciąży, właśnie się zastanawiałam czy jeśli przerosło nawet od 0 do tych 617 w 1.5 miesiąca to czy nie za dużo na tym etapie. Sprawdzę za 2 tygodnie. Z anty xa mam taki problem że nie wiem jak to dziadostwo interpretować [emoji14] sama nigdy nie robiłam, A jak dziewczyny wrzucają wynik to dla mnie czarna magia. Chociaż w sumie już prawie połowa ciąży... fakt, dużo leżę, mało się ruszam, ostatnio też mniej wody pije bo mi po niej jescze bardziej niedobrze... także jedynie woda z sokiem czy herbata wchodzi w grę, A tego już nie jest duzo. Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź :)

Wiesz co, mi przyrastalo o ok 250 co 2 tygodnie i lekarz mówił, że jest ok.
A w pierwszym tygodniu jak robiłam co 48h to rosło o ok 150, potem przystopowała. Jeśli twój przyrost byłby w miesiąc, to lekko bym się zaniepokoiła, ale w 1,5 to ok.

Anty xa ma opis czy dawka jest ok, czy trzeba zwiększyć, czy zmniejszyć, więc nic nie musisz interpretowac

Mi pozwolili dopiero następnego dnia zjeść i była to dieta płynna... Ale to była najpyszniejsza plonna zupa mleczna ever :D

Wcześniej przed pójściem do szpitala rozmawiałam z lekarzem ze jeżeli uda sie farmakologicznie to po 1 miesiączce jeżeli po łyżeczkowaniu to po 3... Ale planuje teraz co miesiąc chodzić na wizytę żeby kontrolował sytuację a na ten moment chodzę 2 razy w tyg
Czekanie 3 miesiące to stara szkoła i obecnie nie ma na nią zadnego naukowego poparcia :)

Wiesz co, mi przyrastalo o ok 250 co 2 tygodnie i lekarz mówił, że jest ok.
A w pierwszym tygodniu jak robiłam co 48h to rosło o ok 150, potem przystopowała. Jeśli twój przyrost byłby w miesiąc, to lekko bym się zaniepokoiła, ale w 1,5 to ok.

Anty xa ma opis czy dawka jest ok, czy trzeba zwiększyć, czy zmniejszyć, więc nic nie musisz interpretowac
7.12 i 22.01 więc 1.5 miesiąca. Czyli nie będę się martwić na zapas. Zrobię w takim razie ddimery za 2 tygodnie i jak bedzoe dużo to zrobię to anty xa. Dziękuję :*

reklama
Do góry