reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Maluchu 🤗
Ty się tak Kochana nie pchaj do tej pionizacji, bo jak już wstaniesz to piguły noworodkowe nie dadzą Ci odpocząć.
Mnie z CC zwieźli koło 20.00, młodego widziałam tylko chwilę jeszcze jak mnie szyli i później dopiero rano koło 8.00. Spionizowałam się jakoś po 7.00, ból był taki, że do dziś go pamiętam. Ale właśnie jak usłyszałam, że zaraz mają przywieźć nam maluszki, to zacisnęłam zęby i dałam z siebie wszystko. Pierwsze picie i posiłek też dopiero rano, także jak widziałam laski tuż po porodzie naturalnym, to szczerze im zazdrościłam.
Ja mam malucha ciągle przy sobie, od 16 mi go dali, zabrali tylko na badania nie znowu razem leżymy. Ciężko bo się nie ruszam, się brakowało mi go, gdy zabrali go na badania.

Długo cię rana bolała??

reklama
Tylko to się szybko goi ;) ja byłam na kontroli po 3 tyg i już było okej. Po pierwszej @ poszłam to gin mówiła że w ogóle nie widać żeby jakiś zabieg był ;)
może cos w tym być ;) ja po CC nie miałam żadnych komplikacji a znajome narzekały na różne rzeczy :) myślę, że to kwestia lekarza, który wykonuje zabieg bądź operacje :)

może cos w tym być ;) ja po CC nie miałam żadnych komplikacji a znajome narzekały na różne rzeczy :) myślę, że to kwestia lekarza, który wykonuje zabieg bądź operacje :)
Wiadomo że każdy organizm inny ;) ale widzę też tu na forum że praktycznie każda po zabiegu, dostaje zielone światło po 1 @ ;) także nie ma co powielać mitu że po zabiegu się czeka 3 czy6 miesięcy. Jak lekarz tak mówi tuż po zabiegu, to trzeba do zmienić :p

Tak to było moje pierwsze poronienie. Z OM powinien to być 6-7 tydzień, jednak byłam u ginekologa na dwa dni przed poronieniem i powiedział mi, że max jest to 4-5 tydzień, bo jest tylko pęcherzyk i to o nierównomiernej strukturze. Przepisał mi luteinę i acard a za dwa dni poroniłam.
A Wy jesteście generalnie zdrowi? Brałaś jakieś suplementy dla staraczek przed ciążą, kwas foliowy, d3? Ja bym w pierwszej kolejności poszła w stronę wykluczenia infekcji moczowo-plciowych i słabej jakości komórek (jajeczek i plemników), oznaczyłabym homocysteine i d3. Jest natomiast kwestia przeciwciał, które mogą zniknąć kilka tyg po poronieniu. Wydaje mi się, że zahamowany pęcherzyk o nieprawidłowej strukturze bardziej świadczy o wadzie niż o zakrzepie, ale jeśli możesz sobie pozwolić na wydanie dodatkowych kilkuset złotych , to weź pod uwagę pilne zrobienie przeciwciał antykardiolipinowych i p/beta 2 glikoproteinie w klasach igm i igg. Jakieś podejrzenia, że chorujesz teraz na coś wirusowego, toxo, cytomegalie, rumień?

Kwas foliowy tylko w formie metylowanej. Do sprawdzenia poziom kwasu foliowego, homocysteiny, d3.

Starasz się? Jeśli tak to pewnie lekarz zaleci od starań akard i przez wynik PAI też heparynę. Dawki i czy od starań czy od owu to już lekarz będzie Ci określać. Tylko poszukaj dobrego.
Hej ;) dostałam dziś wyniki z testdna. Co myślicie? Zobacz załącznik 1230943

Chyba jestem w ciąży [emoji24] Polecę dziś na betę. Bardzo się cieszę ale 3 razy mocniej boję! Trzymajcie proszę kciuki. Jeśli beta będzie pozytywna to lecę do lekarza po te zastrzyki z progiem i umawiam się na intralipid kolejny.
20210126_073215.jpeg

Kwas foliowy tylko w formie metylowanej. Do sprawdzenia poziom kwasu foliowego, homocysteiny, d3.

Starasz się? Jeśli tak to pewnie lekarz zaleci od starań akard i przez wynik PAI też heparynę. Dawki i czy od starań czy od owu to już lekarz będzie Ci określać. Tylko poszukaj dobrego.
Jestem obecnie 3 tygodnie po poronieniu.
Lekarz ginekolog czy genetyk? I tak muszę gdzieś skonsultować wyniki prywatnie. Polecają dr Posmyk - genetyk.

Ja poroniłam w listopadzie. Mam nowego lekarza i nowe zalecenia w które wierzę. Jestem pod opieką ginekologa który ma doświadczenie i wiedzę w prowadzeniu pacjentek po poronieniu i z mutacjami. U genetyka byłam 2 razy i guzik się dowiedziałam. Sugeruję ginekologa doświadczonego i ewentualnie hematologa.
Jestem obecnie 3 tygodnie po poronieniu.
Lekarz ginekolog czy genetyk? I tak muszę gdzieś skonsultować wyniki prywatnie. Polecają dr Posmyk - genetyk.

Chyba jestem w ciąży [emoji24] Polecę dziś na betę. Bardzo się cieszę ale 3 razy mocniej boję! Trzymajcie proszę kciuki. Jeśli beta będzie pozytywna to lecę do lekarza po te zastrzyki z progiem i umawiam się na intralipid kolejny. Zobacz załącznik 1231009
Kochana trzymam kciuki !!! Będzie dobrze, już musi być dobrze ❤️❤️❤️

reklama
Hej ;) dostałam dziś wyniki z testdna. Co myślicie? Zobacz załącznik 1230943
Widziałam na innym wątku, że robiłaś też panel na celiakię. Weź skierowanie do gastrologa z podejrzeniem celiakii. Chyba że i tak chcesz iść prywatnie, to tu jest spis przeciwciał do zrobienia:
w pierwszej koleności mozna zrobić. Mnie kazano zrobić wszystkie 6 tam wymienionych na dole, bez IgA całkowitego (gastrolog w szpitalu na NFZ napisał mi na karteczce, więc płaciłam...). Za to mojemu dziecku na NFZ zrobiono tylko IgA całkowite i przeciwko transglutaminazie tkankowej IgA (jak rozumiem, oszczędności). Następny krok to gastroskopia z pobraniem wycinka. Dopiero potem dieta. Rozumiem, że nie jesteś na diecie bezglutenowej? Aha, teraz nie sprawdzę na 100% czy to ta wersja genu, którą masz, ale generalnie badania genetyczne na celiakię wskazują też na podwyższone ryzyko cukrzycy (nie pamiętam którego typu). Jeśli to znajdę, to Ci napisze w osobnym poście.

Do góry