reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hmm, wg lekarki niewiele takich zabiegów wciąż się w Polsce wykonuje, a przez to brak doświadczonych specjalistów. Zabieg wiąże się z dużym ryzykiem, dlatego mi do odradziła, a byłam zdecydowana się go podjąć.
Wszystko zależy co się robi. Często przy tej wadzie jest przegroda i do ciąży najlepiej jest ja usunąć. I robi się to, bo przegroda może powodowac poronienia jak dziecko się źle zagnieździ, a w późniejszym czasie może mieć za mało miejsca na rozwój. Może warto pomyśleć o zmianie lekarza, skoro nie radzi sobie z leczeniem. Znam kilka osób, które miały taki zabieg i obecnie są mamami.
@olaa90 może ty coś podpowiesz?

reklama
Wszystko zależy co się robi. Często przy tej wadzie jest przegroda i do ciąży najlepiej jest ja usunąć. I robi się to, bo przegroda może powodowac poronienia jak dziecko się źle zagnieździ, a w późniejszym czasie może mieć za mało miejsca na rozwój. Może warto pomyśleć o zmianie lekarza, skoro nie radzi sobie z leczeniem. Znam kilka osób, które miały taki zabieg i obecnie są mamami.
@olaa90 może ty coś podpowiesz?
Z jakiego miasta jesteś? :)

Ja jestem właśnie przy końcówce mojej najdziwniejszej miesiaczki ever 🙄 nic mnie nie bolało - jak nigdy. Miesiąc temu w 1 dc zwijalam się z bólu menstruacyjnego, zreszta co miesiąc bardzo cierpię tego jednego dnia, a tym razem dopiero w toalecie się dowiedziałam, ze mam okres. I zaczyna mnie to martwić :/

Dziewczyny przede mna 5 poronienie (obecne po ivf)
Co badać
Mam zrobione
Kariotypy oboje
Trąbofilie
Hormony
Immunofeneotyp
Co jeszxze gdzie szukać?

Współczuję [emoji26] czytałam o tobie na kto po in vitro...
Laparoskopia diagnostyczna.
Diabetolog i krzywa cukrowo-insulinowa.
Moze coś wiecej z immunologii, poglebilabym diagnostykę, jeśli nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich możliwych badań.
Partner badanie nasienia.

@nnat.

Dziekuje ;** mnie tez cos powazniejszego lapie... :(

to rozumiem, że nie masz teraz pracy do której byś wracała?
Ja niby mam... Ale jednak stawiam na pracę online ;) I daje sobie czas. Jak nie to wrócę do siebie w przyszłym roku.
U nas do żłobka państwowego trzeba zapisać się od razu po urodzeniu A dostaliśmy się tylko dlatego, że dziwić mają orzeczenie na czas diagnozy kraniosynostozy... gdyby nie to to dpstalibysmu się we wrześniu im 2021... A prywatne są mega drogie A i tak z miejscami roznie bywa w niektórych nie ma.wogole w innych są pojedyncze miejsca.

@Madlein rozumiem, ale rozwija się ok?

[TE="nnat., post: 20045120, member: 192111"]A skąd podnozek? Właśnie się rozglądam za czymś do tego krzesełka [emoji6]

Dużo zdrówka dla dzieciaczków [emoji30]
Właśnie ten rozwój społeczny mocno za mną przemawia :) dziecko powoli uczy się samodzielności [emoji6] to jest super.
Ja jeszcze nie wiem jak sytuacja z pracą u mnie będzie wyglądała. Bo jeśli będzie kiepsko, to pasuje, zostaje w domu na pół roku, może rok. A jeśli coś się pojawi na horyzoncie, to trzeba będzie ogarnąć żłobek i nie będzie się co 2x zastanawiać :)[/QUOTE]

@Oczekujaca123 ja jestem obecnie bezrobotna :) także pracy nie mam, i nie wiem co po macierzyńskim. Zakładałam że posiedzę z małą w domu, ale przyszło życie i teraz dumam... 🙄
Do żłobka miejskiego mamy kawał drogi, nie mam pojęcia czy uda się cokolwiek załatwić. Prywatnych dookoła ogrom, ale tak jak piszesz koszt duży, u was podwójny... Więc do pracy za najniższa krajowa nie pójdę bo co zarobię to na żłobek a reszta to wyjdzie to samo co na zasiłku dla bezrobotnych.

Zdrówka Kochana ❤️ nie daj się.
No i super ze masz możliwość pracy zdalnej. U większości się da i to super rozwiązanie, u nas niestety Mąż pracuje ciągle :(

@Oczekujaca123 ja jestem obecnie bezrobotna :) także pracy nie mam, i nie wiem co po macierzyńskim. Zakładałam że posiedzę z małą w domu, ale przyszło życie i teraz dumam... 🙄
Do żłobka miejskiego mamy kawał drogi, nie mam pojęcia czy uda się cokolwiek załatwić. Prywatnych dookoła ogrom, ale tak jak piszesz koszt duży, u was podwójny... Więc do pracy za najniższa krajowa nie pójdę bo co zarobię to na żłobek a reszta to wyjdzie to samo co na zasiłku dla bezrobotnych.

Zdrówka Kochana ❤ nie daj się.
No i super ze masz możliwość pracy zdalnej. U większości się da i to super rozwiązanie, u nas niestety Mąż pracuje ciągle :(
Mogę zapytac czemu nie masz pracy? :(

reklama
Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni 😿 dodam, ze zaczęłam ponowne starania.

Do góry