reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wszystko zależy co się robi. Często przy tej wadzie jest przegroda i do ciąży najlepiej jest ja usunąć. I robi się to, bo przegroda może powodowac poronienia jak dziecko się źle zagnieździ, a w późniejszym czasie może mieć za mało miejsca na rozwój. Może warto pomyśleć o zmianie lekarza, skoro nie radzi sobie z leczeniem. Znam kilka osób, które miały taki zabieg i obecnie są mamami.
@olaa90 może ty coś podpowiesz?
Widziałam wpisy dziewczyn. Troszkę mnie moja ginka wystraszyła i już sama nie wiem, co robić. Może masz racje, ze powinnam skonsultować swoją wade z innym lekarzem.

reklama
Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni 😿 dodam, ze zaczęłam ponowne starania.
@mohaaa Ty podpowiesz coś może?

Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni 😿 dodam, ze zaczęłam ponowne starania.
Ja miewam plamienia okołoowulacyjne. Może jednak ten cykl będzie dłuższy?

Ja mam to od jakichś 5-6 lat. Przed każda miesiączka jak w zegarku. Na początku to było od 19 dc i trwało do samej miesiaczki. Aktualnie jestem po histeroskopii i usunięciu polipa i mam plamienie od 25 dc do miesiaczki. Wiec z 10 dni skróciło mi się do 4 🙄 gin mi powiedział, ze to w końcu zaniknie, po maksymalnie 3 cyklach po zabiegu, ale jak widać nie zanikło

@Oczekujaca123 niestety nie. Jest w normie intelektualnej, ale zaburzenia autystyczne bardzo utrudniają nam obojgu życie. Niestety, takie uszkodzenie mózgu nie przeszło bez echa mimo rehabilitacji i terapii praktycznie od urodzenia.

Czy jest jakaś przyczyna? Czy po prostu tak masz? Zaczęłam tez myśleć, ze to może plamienie implementacyjne, bo od kilku dni dodatkowo wciąż mi niedobrze, ale 3 dni to już jednak ciut za długo. 🙈
Plamienie implantacyjne w 19dc to jakos mi się wydaje mega wczas. A pierwszy raz tak masz?

@Oczekujaca123 niestety nie. Jest w normie intelektualnej, ale zaburzenia autystyczne bardzo utrudniają nam obojgu życie. Niestety, takie uszkodzenie mózgu nie przeszło bez echa mimo rehabilitacji i terapii praktycznie od urodzenia.
Kochana, a To kwestia tych wylewow II stopnia czy owibiecia pepowina o niedotlebienia tym spowodowanego? Przepraszam że pytam, po prostu u nas też były wylewy II stopnia i boję się czy to nie zostawi śladów :(

Czy jest jakaś przyczyna? Czy po prostu tak masz? Zaczęłam tez myśleć, ze to może plamienie implementacyjne, bo od kilku dni dodatkowo wciąż mi niedobrze, ale 3 dni to już jednak ciut za długo. 🙈
Palnęłam głupotę, jakby była to ciąża i plamienie implementacyjne, to trochę jednak za wcześnie na zle samopoczucie i mdłości. 😂

reklama
Plamienie implantacyjne w 19dc to jakos mi się wydaje mega wczas. A pierwszy raz tak masz?

Kochana, a To kwestia tych wylewow II stopnia czy owibiecia pepowina o niedotlebienia tym spowodowanego? Przepraszam że pytam, po prostu u nas też były wylewy II stopnia i boję się czy to nie zostawi śladów :(
Wylewy mogą, ale nie muszą wpływać na rozwój mózgu, a już na pewno nie determinują autyzmu, podobnie jak niedotlenienie. Mam jedno dziecko Ur w zamartwicy. Niedotlenione na tyle, że urodziło się niemal martwe, niebieskie, nie ruszało się, wiotkie jak żelek. Drugie z wylewem rozległym do wszystkich komór do tego stopnia, że zrobiło się wodogłowie, trzeba było wstawić zastawkę, a rezonans pokazał zmiany w mózgu. Dziecko powinno być rehabilitowane od początku. Prawdopodobnie przysługuje wam wwr od urodzenia. I nie, to nie musi dawać żadnych objawów. Niestety tylko czas to pokarze. To, czego ja się najbardziej obawiam, to padaczka, bo oba przypadki niestety mogą na to wpływać. A ostatnio niepokoją mnie zawieszania się Helenki. Syn póki co miał jeden epizod. Jest w trakcie sprawdzania. Tylko ciężko o dobrego neurologa. Ponoć w Katowicach jest. A strach rozumiem. Staram się o tym nie myśleć, ale to nie takie proste.

Do góry