reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hmm, wg lekarki niewiele takich zabiegów wciąż się w Polsce wykonuje, a przez to brak doświadczonych specjalistów. Zabieg wiąże się z dużym ryzykiem, dlatego mi do odradziła, a byłam zdecydowana się go podjąć.
Wszystko zależy co się robi. Często przy tej wadzie jest przegroda i do ciąży najlepiej jest ja usunąć. I robi się to, bo przegroda może powodowac poronienia jak dziecko się źle zagnieździ, a w późniejszym czasie może mieć za mało miejsca na rozwój. Może warto pomyśleć o zmianie lekarza, skoro nie radzi sobie z leczeniem. Znam kilka osób, które miały taki zabieg i obecnie są mamami.
@olaa90 może ty coś podpowiesz?

reklama
Wszystko zależy co się robi. Często przy tej wadzie jest przegroda i do ciąży najlepiej jest ja usunąć. I robi się to, bo przegroda może powodowac poronienia jak dziecko się źle zagnieździ, a w późniejszym czasie może mieć za mało miejsca na rozwój. Może warto pomyśleć o zmianie lekarza, skoro nie radzi sobie z leczeniem. Znam kilka osób, które miały taki zabieg i obecnie są mamami.
@olaa90 może ty coś podpowiesz?
Z jakiego miasta jesteś? :)

Ja jestem właśnie przy końcówce mojej najdziwniejszej miesiaczki ever 🙄 nic mnie nie bolało - jak nigdy. Miesiąc temu w 1 dc zwijalam się z bólu menstruacyjnego, zreszta co miesiąc bardzo cierpię tego jednego dnia, a tym razem dopiero w toalecie się dowiedziałam, ze mam okres. I zaczyna mnie to martwić :/

Dziewczyny przede mna 5 poronienie (obecne po ivf)
Co badać
Mam zrobione
Kariotypy oboje
Trąbofilie
Hormony
Immunofeneotyp
Co jeszxze gdzie szukać?

Współczuję [emoji26] czytałam o tobie na kto po in vitro...
Laparoskopia diagnostyczna.
Diabetolog i krzywa cukrowo-insulinowa.
Moze coś wiecej z immunologii, poglebilabym diagnostykę, jeśli nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich możliwych badań.
Partner badanie nasienia.

@nnat.

Dziekuje ;** mnie tez cos powazniejszego lapie... :(

to rozumiem, że nie masz teraz pracy do której byś wracała?
Ja niby mam... Ale jednak stawiam na pracę online ;) I daje sobie czas. Jak nie to wrócę do siebie w przyszłym roku.
U nas do żłobka państwowego trzeba zapisać się od razu po urodzeniu A dostaliśmy się tylko dlatego, że dziwić mają orzeczenie na czas diagnozy kraniosynostozy... gdyby nie to to dpstalibysmu się we wrześniu im 2021... A prywatne są mega drogie A i tak z miejscami roznie bywa w niektórych nie ma.wogole w innych są pojedyncze miejsca.

@Madlein rozumiem, ale rozwija się ok?

[TE="nnat., post: 20045120, member: 192111"]A skąd podnozek? Właśnie się rozglądam za czymś do tego krzesełka [emoji6]

Dużo zdrówka dla dzieciaczków [emoji30]
Właśnie ten rozwój społeczny mocno za mną przemawia :) dziecko powoli uczy się samodzielności [emoji6] to jest super.
Ja jeszcze nie wiem jak sytuacja z pracą u mnie będzie wyglądała. Bo jeśli będzie kiepsko, to pasuje, zostaje w domu na pół roku, może rok. A jeśli coś się pojawi na horyzoncie, to trzeba będzie ogarnąć żłobek i nie będzie się co 2x zastanawiać :)[/QUOTE]

@Oczekujaca123 ja jestem obecnie bezrobotna :) także pracy nie mam, i nie wiem co po macierzyńskim. Zakładałam że posiedzę z małą w domu, ale przyszło życie i teraz dumam... 🙄
Do żłobka miejskiego mamy kawał drogi, nie mam pojęcia czy uda się cokolwiek załatwić. Prywatnych dookoła ogrom, ale tak jak piszesz koszt duży, u was podwójny... Więc do pracy za najniższa krajowa nie pójdę bo co zarobię to na żłobek a reszta to wyjdzie to samo co na zasiłku dla bezrobotnych.

Zdrówka Kochana ❤️ nie daj się.
No i super ze masz możliwość pracy zdalnej. U większości się da i to super rozwiązanie, u nas niestety Mąż pracuje ciągle :(

@Oczekujaca123 ja jestem obecnie bezrobotna :) także pracy nie mam, i nie wiem co po macierzyńskim. Zakładałam że posiedzę z małą w domu, ale przyszło życie i teraz dumam... 🙄
Do żłobka miejskiego mamy kawał drogi, nie mam pojęcia czy uda się cokolwiek załatwić. Prywatnych dookoła ogrom, ale tak jak piszesz koszt duży, u was podwójny... Więc do pracy za najniższa krajowa nie pójdę bo co zarobię to na żłobek a reszta to wyjdzie to samo co na zasiłku dla bezrobotnych.

Zdrówka Kochana ❤ nie daj się.
No i super ze masz możliwość pracy zdalnej. U większości się da i to super rozwiązanie, u nas niestety Mąż pracuje ciągle :(
Mogę zapytac czemu nie masz pracy? :(

reklama
Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni 😿 dodam, ze zaczęłam ponowne starania.

Do góry