reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzisiaj się tam nawet dodzwonić rano nie umiałam bo zajęte było [emoji85]
A co do jedzonka: mi tez wygodniej z jednej strony dawać papki, bo się mniej chociaż stresuje przy tym, z tym ze ona mi nie chce jeść właśnie papek ![emoji30] dlatego daje jej kawałki... którymi czesto się krztusi... chociaż ostatnio zauważyłam, ze dużo lepiej sobie radzi. Czasem jak jej coś podejdzie to jest Ok, a jak jej nie smakuje to już koniec. Serio [emoji2368] Wybredna jest bardzo[emoji86]

U nas tez młoda fisiuje przy jedzeniu [emoji29] ja się narobie, a ona dziubnie raz dosłownie i koniec ...[emoji85]
@Jivka napisz proszę co to za przyprawa ?

To cała seria przypraw m.in. Dobry skład maja tez piramidki smaku (do zupy).
image-2020-09-08-06:35:37-708.jpg

image-2020-09-08-06:34:01-785.jpg

reklama
Dzisiaj się tam nawet dodzwonić rano nie umiałam bo zajęte było [emoji85]
A co do jedzonka: mi tez wygodniej z jednej strony dawać papki, bo się mniej chociaż stresuje przy tym, z tym ze ona mi nie chce jeść właśnie papek ![emoji30] dlatego daje jej kawałki... którymi czesto się krztusi... chociaż ostatnio zauważyłam, ze dużo lepiej sobie radzi. Czasem jak jej coś podejdzie to jest Ok, a jak jej nie smakuje to już koniec. Serio [emoji2368] Wybredna jest bardzo[emoji86]

U nas tez młoda fisiuje przy jedzeniu [emoji29] ja się narobie, a ona dziubnie raz dosłownie i koniec ...[emoji85]
@Jivka napisz proszę co to za przyprawa ?

To cała seria przypraw m.in. Dobry skład maja tez piramidki smaku (do zupy).Zobacz załącznik 1173574
Zobacz załącznik 1173573

U nas też czasami próbujemy z Blw 😄 To bardzo wygodne bo przynajmniej ja sama mogę spokojnie zjeść 🙂 Z tym że Marcelina strasznie lubi jeść to co my i często to na nas wymusza... I czasami jej ulegamy i niestety przyzwyczajamy do soli 🙈🙈 Wiem. To złe. Zobacz załącznik 1173231Zobacz załącznik 1173232Zobacz załącznik 1173234
A skąd podnozek? Właśnie się rozglądam za czymś do tego krzesełka 😉
@nnat. Hmm ja myślę, że żłobek dobrze zrobił moim dzieciom ;) ale wiadomo każde jest inne. Ja też póki co traktuje to na luzie. Odbieram ich po 6h zazwyczaj max 7. Chodząc do pracy siedzieliby tam 10... tak że nie wiem czy bym się zdecydowała.choc za cos zyc trzeba.
Teraz ida się pobawić , zjedz obiad , mają drzemke i wracamy do domu. Dzieci w grupie szybciej się uczą, rozwijają itp. A po żłobku jestem dla nich na 100%. Bez prania, sprzątania i Gotowania wi3c i tak jest lepiej niż jak byli w domu A ja byłam zabiegana i zmęczona :(

@Madlein kraniosynostoza(u nas przedwczesnie zrosl się szew czołowy) A co U Was się działo?
Liczę się, że może ta koslawosci zostać. Mam tylko nadzieję , że tak jak U Was nie będzie miało to wpływu na postawę. No i że nie będą się z niego śmiali... bo to może być krzywdzące
. ;(

Tomografe musimy przełożyć, bo byliśmy dziś u pediatry i mają antybiotyk i siedzimy w domu do końca tygodnia :(
Dużo zdrówka dla dzieciaczków 😩
Właśnie ten rozwój społeczny mocno za mną przemawia :) dziecko powoli uczy się samodzielności 😉 to jest super.
Ja jeszcze nie wiem jak sytuacja z pracą u mnie będzie wyglądała. Bo jeśli będzie kiepsko, to pasuje, zostaje w domu na pół roku, może rok. A jeśli coś się pojawi na horyzoncie, to trzeba będzie ogarnąć żłobek i nie będzie się co 2x zastanawiać :)

@nnat. podnóżek kupiłam na allegro 😊 Dobrze jest żeby dziecku nóżki nie zwisały jak siedzi 😊
A jeszcze co do żłobka to ja też jestem zmuszona oddać Marcelinke.. Z jednej strony mam wyrzuty a z drugiej wiem że fajnie jest się rozwijać z innymi dziećmi. Jeszcze 3 miesiące i wracam do pracy wrrrrrr.... Na samą myśl mdłości...

reklama
Dziewczyny przede mna 5 poronienie (obecne po ivf)
Co badać
Mam zrobione
Kariotypy oboje
Trąbofilie
Hormony
Immunofeneotyp
Co jeszxze gdzie szukać?
Zobacz tutaj i poszukaj mądrego lekarza

Do góry