reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana a jak Twój szpital? Pozwalają u Was na porody rodzinne? To jest teraz takie przykre że kobieta zostaje sama 🙈 tylko nie wiem gdzie tu sens skoro i tak mieszkasz z mężem/partnerem więc przekazujecie sobie dziennie te same zarazki. Tak samo będziecie przekazywać je dziecku 🤦‍♀️
W Gdańsku póki co w każdym dopuszczamy jest poród rodzinny :) i mąż moze byc że mną 2h po porodzie jeszcze. Także to na plus. Oby tylko nie trzymali mnie długo po porodzie w szpitalu bo 2dni to spokojnie zniosę ale jak się będzie długo przeciągac to aż się boję jak moja głowa to przyjmie...

reklama
Jacie kiedy to zleciało [emoji85][emoji85] powodzenia ! Życzę jak najmniej bólu! Leos wczoraj skończył 7 miesiecy i ma 4 zeby ... [emoji85][emoji85]
Dziś ale nie rodze ;p jestem dziś strasznie nerwowa, mam dosyć tych telefonów czy już urodziłam, wszystko mnie wkurza i ogólnie jest do dupy ;p a fizycznie żadnych oznak porodu, czuje sie świetnie pod tym względem także sobie poczekamy... Cała noc śniło mi się że rodziłam haha.

W Gdańsku póki co w każdym dopuszczamy jest poród rodzinny :) i mąż moze byc że mną 2h po porodzie jeszcze. Także to na plus. Oby tylko nie trzymali mnie długo po porodzie w szpitalu bo 2dni to spokojnie zniosę ale jak się będzie długo przeciągac to aż się boję jak moja głowa to przyjmie...
Kurcze, super! U nas nawet na badania USG nie można przychodzić z osobą towarzyszącą do przychodni... Zupełnie solo 🤦‍♀️

Kochana a jak Twój szpital? Pozwalają u Was na porody rodzinne? To jest teraz takie przykre że kobieta zostaje sama 🙈 tylko nie wiem gdzie tu sens skoro i tak mieszkasz z mężem/partnerem więc przekazujecie sobie dziennie te same zarazki. Tak samo będziecie przekazywać je dziecku 🤦‍♀️

Mi nawet jakby wpuścili męża to w życiu go przy porodzie nie chce 😜 jedynie na usg bym chciała, ale może za jakiś czas się uspokoi i będzie można 😉

Mi nawet jakby wpuścili męża to w życiu go przy porodzie nie chce 😜 jedynie na usg bym chciała, ale może za jakiś czas się uspokoi i będzie można 😉
Haha no właśnie ja mojego też się obawiam przy porodzie bo on jest że tak powiem wrażliwy 😂😂 ale może jakos da rade więc w planie mamy rodzic razem a co los przyniesie zobaczymy 😁
@Stelle jesli chodzi o wizyty u ginekologa to mój też nie może być obecny :) w przychodniach dalej obowiązuje bezwzględny zakaz osób towarzyszących
@Dzoannna @nnat. Po waszych dzieciach mogę powiedzieć że czas pędzi a u siebie samej czuje jakby czas się ciągnął i ciągnął ;p

Mi nawet jakby wpuścili męża to w życiu go przy porodzie nie chce [emoji12] jedynie na usg bym chciała, ale może za jakiś czas się uspokoi i będzie można [emoji6]
Mój był całkiem pomocny przy porodzie, poza tym miał w razie czego pilnować lekarzy żeby nikt nie uskuteczniał jakiś chorych praktyk. Ale w szpitalu w którym rodziłam na szczęście nic się takiego nie działo.

Zuzka 2 dni temu 4 miesiące 🙈
@Paula919191 jestem z Tobą myślami! ❤ Super ze macie możliwe porody rodzinne ❤
A Oliwia również 2 dni temu 7 miesięcy!🙉 ale ten czas ucieka!
@Paula919191 Ty tez dopiero co zaczynałaś a już na porodówkę się szykujesz 🤭🙉 Życzę jak najszybszego i najmniej bolesnego porodu 😊 i super ze możecie być tak długo razem!😊👍

dziewczyny to nasz drugi cykl starań po poronieniu, przed chwilą zrobiłam bete z krwi bo musialam wiedzieć czy odstawiać duphaston czy nie a tu wynik 69 [emoji3590]
ciesze się ale z drugiej strony strasznie boje żeby nie skończyło się jak ostatnio.
nawet się nie nastawiam

reklama
Mój był całkiem pomocny przy porodzie, poza tym miał w razie czego pilnować lekarzy żeby nikt nie uskuteczniał jakiś chorych praktyk. Ale w szpitalu w którym rodziłam na szczęście nic się takiego nie działo.

Mój jest taki wrażliwy, że nawet jak nasza suka miała cieczkę to mdlal prawie 🤦‍♀️🤣 a poza tym on sam nie bardzo chcę więc na pewno nie będę go namawiać. Chyba boi się widoków 😜

Do góry