reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 dziękuję, chyba takiego głosu rozsądku potrzebowałam, bo sama się znowu zaczynam nakręcać 😉

@roki_1991 również dziękuję za odpowiedź. Heparyne mi gin da tak czy tak pełnopłatna chodziło mi o to, że to tak troszkę wymusiłam na nim a on tych mutacji nie uznaje. I miałam dylemat czy szukać kogoś kto to ogarnie czy to faktycznie ma takie znaczenie. Sama do końca nie jestem przekonana dlatego pytam 😉A mi jeszcze wyszły podwyższone przeciwciała kardiolioidiwe, ale tylko to z zespołu antyfosfolipidowego. Reszta w normie i nawet ddimery i czas krzepnięcia robiłam. A ja jakoś mam większe przekonanie do lekarza, który pracuje w szpitalu.
A to jak masz podwyższone przeciwciala to masz zespół antyfosfolipidowy i w ciąży heparyna koniecznie być musi i to zmienia postać rzeczy. I to jest jak najbardziej podstawa do heparyny na ryczałt :)

reklama
A to jak masz podwyższone przeciwciala to masz zespół antyfosfolipidowy i w ciąży heparyna koniecznie być musi i to zmienia postać rzeczy. I to jest jak najbardziej podstawa do heparyny na ryczałt :)

A w takim razie z tym do hematologa? Bo ginekolog mówił, że jedne podwyższone przeciwciała nie decydują o tym zespole zwłaszcza jak antykoagulant tocznia był w normie.

A w takim razie z tym do hematologa? Bo ginekolog mówił, że jedne podwyższone przeciwciała nie decydują o tym zespole zwłaszcza jak antykoagulant tocznia był w normie.
Moze warto żeby jednak hematolog przyjrzał się tym wynikom 🙄🤔 sama jestem ciekawa co wyszło z tym moich ostatnich combo badań. Ostatnio wygrzebałam stare wyniki że szpitala jak w 2014 usuwali mi niegroźnego guzka piersi i tam był czas protrombinowy i coś jeszcze co odpowiadało za krzepniecie. I miałam to delikatnie podwyższone ale bardziej w stronę długiego krzepnięcia 😱 a teraz hematolog podejrzewa u mnie zakrzepice. W sumie to jako dziecko i nastolatka miałam notorycznie krwotok z nosa, których nie dało się zatamować, więc coś musiało być z ta krwią nie tak 🤔

Moim zdaniem i z doświadczenia na forum, jeden wskaźnik już mówi że jest aps. Może warto odwiedzić hematologa, a nóż dostaniesz zaświadczenie i bedzoe po problemie :)

Moim zdaniem i z doświadczenia na forum, jeden wskaźnik już mówi że jest aps. Może warto odwiedzić hematologa, a nóż dostaniesz zaświadczenie i bedzoe po problemie :)

Dziękuję tak zrobię. 😉

@Stelle ja nigdy nie miałam takich problemów, nie puchną mi nogi, zero problemow czasami tylko się ujawnia w ciąży i u mnie mogło tak być. Wybiorę się do hematologa.

@Paula919191 co u Ciebie? Czy to nie dzisiaj masz termin? 😉
Dziś ale nie rodze ;p jestem dziś strasznie nerwowa, mam dosyć tych telefonów czy już urodziłam, wszystko mnie wkurza i ogólnie jest do dupy ;p a fizycznie żadnych oznak porodu, czuje sie świetnie pod tym względem także sobie poczekamy... Cała noc śniło mi się że rodziłam haha.

Dziś ale nie rodze ;p jestem dziś strasznie nerwowa, mam dosyć tych telefonów czy już urodziłam, wszystko mnie wkurza i ogólnie jest do dupy ;p a fizycznie żadnych oznak porodu, czuje sie świetnie pod tym względem także sobie poczekamy... Cała noc śniło mi się że rodziłam haha.
Przepraszam, domyślam się że to denerwujące. U mnie tego problemu nie było, bo syn urodził się trzy tygodnie przed czasem, więc były pytania typu "już? co tak szybko" Nie dogodzisz 🤪
Trzymaj się dzielnie Kochana, myślę o Was ciepło.

Przepraszam, domyślam się że to denerwujące. U mnie tego problemu nie było, bo syn urodził się trzy tygodnie przed czasem, więc były pytania typu "już? co tak szybko" Nie dogodzisz 🤪
Trzymaj się dzielnie Kochana, myślę o Was ciepło.
A jakoś jak tu na forum pisze to mnie nie drażni zupelnie ale moi znajomi i rodzina działają na mnie negatywnie tymi zapytaniami bo większości mówiłam że jak się urodzi to przecież się odezwę po czym za dwa dni znów pytanie "i co już" A jak nie odbieram i oddzwaniam to "ooo myslalam ze jestes już w szpitalu " 😂😂a najgorsze jak mi mówią "no patrz a mówiłaś że pewnie urodzisz przed terminem "-no jak się szyjka skracała to miałam prawo tak myśleć a teraz jakby mi wspominali ;p

reklama
A jakoś jak tu na forum pisze to mnie nie drażni zupelnie ale moi znajomi i rodzina działają na mnie negatywnie tymi zapytaniami bo większości mówiłam że jak się urodzi to przecież się odezwę po czym za dwa dni znów pytanie "i co już" A jak nie odbieram i oddzwaniam to "ooo myslalam ze jestes już w szpitalu " 😂😂a najgorsze jak mi mówią "no patrz a mówiłaś że pewnie urodzisz przed terminem "-no jak się szyjka skracała to miałam prawo tak myśleć a teraz jakby mi wspominali ;p
Kochana a jak Twój szpital? Pozwalają u Was na porody rodzinne? To jest teraz takie przykre że kobieta zostaje sama 🙈 tylko nie wiem gdzie tu sens skoro i tak mieszkasz z mężem/partnerem więc przekazujecie sobie dziennie te same zarazki. Tak samo będziecie przekazywać je dziecku 🤦‍♀️

Do góry