reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 dziękuję, chyba takiego głosu rozsądku potrzebowałam, bo sama się znowu zaczynam nakręcać 😉

@roki_1991 również dziękuję za odpowiedź. Heparyne mi gin da tak czy tak pełnopłatna chodziło mi o to, że to tak troszkę wymusiłam na nim a on tych mutacji nie uznaje. I miałam dylemat czy szukać kogoś kto to ogarnie czy to faktycznie ma takie znaczenie. Sama do końca nie jestem przekonana dlatego pytam 😉A mi jeszcze wyszły podwyższone przeciwciała kardiolioidiwe, ale tylko to z zespołu antyfosfolipidowego. Reszta w normie i nawet ddimery i czas krzepnięcia robiłam. A ja jakoś mam większe przekonanie do lekarza, który pracuje w szpitalu.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę koleżanka właśnie tak zaszła w ciąże w pierwszy miesiąc po lyzeczkowaniu ... aktualnie jest w 30 tc i wszystko ok .. 🤷🏻‍♀️ , ale jeden cykl wole odczekać 🤪
Mogłam też próbować od razu 😟 może nie doszłoby do tych torbieli 🥺🥺 ku*wa ale jestem wściekła 😫 nie wiem za co mnie takie kary spotykają 😩

We wtorek ginekolog widział u mnie na jednym jajniku torbiel krwotoczna a na drugim endometrialna. Wczoraj inny ginekolog to potwierdził 😟 pisałam o tym wczoraj ale wiem ze ciężko tak zapamiętać historię każdej z nas
Ehh bardzo mi przykro , ciąża zawsze leczy endometriozę , staraj się czym prędzej . Kuzynka mija jak wczoraj pisałam ma córkę pomimo zdiagnozowanej endometriozy im się udało

Ehh bardzo mi przykro , ciąża zawsze leczy endometriozę , staraj się czym prędzej . Kuzynka mija jak wczoraj pisałam ma córkę pomimo zdiagnozowanej endometriozy im się udało
No tak, wiem że z endo też może się udać ale ja już czuję straszną presję czasu... Jak zaszłam w tę poronioną ciążę to bardzo się cieszyliśmy z mężem. Przez te zaledwie 8 tygodni zdążyłam już pokochać tą mała fasolkę i teraz po zabiegu jak najszybciej chciałabym znowu usłyszeć dobra wiadomość od ginekologa

No tak, wiem że z endo też może się udać ale ja już czuję straszną presję czasu... Jak zaszłam w tę poronioną ciążę to bardzo się cieszyliśmy z mężem. Przez te zaledwie 8 tygodni zdążyłam już pokochać tą mała fasolkę i teraz po zabiegu jak najszybciej chciałabym znowu usłyszeć dobra wiadomość od ginekologa
Znam to kochana. Też tak miałam, że musiałam zajść w ciążę tu i teraz. Poczekaliśmy trzy miesiące i mi jakby "przeszło". Cały czas miałam jakieś wymówki żeby zacząć w następnym cyklu. W końcu w kwietniu podjęliśmy decyzję, że to już ten czas. Po wszystkim, kilka dni przed okresem powiedziałam, że nie chce. Poczekajmy jeszcze trochę. Okresu nie dostałam, udało się w drugim cyklu bez presji w głowie. Myślę że to najlepsza opcja, musisz mieć czysty umysł.

Dziewczyny byłam wczoraj u gina i powiedział , ze na prawym jajniku widzi pęcherzyk 🤭 jest już możliwe aby 7 dni po zabiegu chciała wrócić mi owulacja ? Po poprzednim lyzeczkowaniu okres dostałam od daty łyżeczkowania po 26 dniach ( czyli jak zawsze )
Tak , to bardzo możliwe. Po pierwszym poronieniu owulację miałam właśnie tydzień po zabiegu.

Ja jeszcze nie myślę o kolejnej ciąży. W ogóle nie chce zachodzić w ciążę dopóki nie zrobię badań . Chyba bym nie przeżyła trzeciego poronienia.
Ale pamiętam po pierwszym poronieniu, nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy się starać . Zaczęliśmy starania po 3 miesiącach.

Tak , to bardzo możliwe. Po pierwszym poronieniu owulację miałam właśnie tydzień po zabiegu.

Ja jeszcze nie myślę o kolejnej ciąży. W ogóle nie chce zachodzić w ciążę dopóki nie zrobię badań . Chyba bym nie przeżyła trzeciego poronienia.
Ale pamiętam po pierwszym poronieniu, nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy się starać . Zaczęliśmy starania po 3 miesiącach.
Ja chyba spróbuje w następnym cyklu , mam 31 lat i mało czasu . Ostatni raz spróbujemy tym razem w asyście leków , jeśli nie wyjdzie odpuszczę temat .

reklama
Do góry