reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiem.. a Ty kochana jak dałaś rafę? Ja już nie wiem co ze sobą zrobić. Choć przeczucie mam dobre.
Ze wsparciem Męża wytrwałam ;) on powtarzał mi jak mantrę, że teraz będzie dobrze. Zajmij czymś głowę :) poczytaj, znajdź fajny serial... :)
dziewczyny! w innym wpisie użalałam się nad beznadziejnością życia. Staramy się z mężem o pierwsze dzieciątko. W lipcu puste jajo - zabieg... W sweita 2 kreski potem pięknie,aż do wtorku (9tydz) gdzie się okazało,że dziecko jak na swój wiek idealnie rozwinięte ale serduszko nie bije... ;( Jutro mam zabieg. Moje pytanie... po jakim czasie od zabiegu starałyście się o dziecko? Ile Wam też to czasu zajęło zanim zaszłyście w kolejną ciążę? Czy po poronieniu robiłyście jakieś badania? Jak tak to jakie...?
Bardzo mi przykro.. Poczekaj na zalecenia lekarza... Niektórzy dają wolna rękę od razu po 1szej miesiączce inni zalecają poczekać...

Dziewczyny, byłam na wizycie, szyjka dzięki Bogu się nie skraca, nawet wyszło dzisiaj więcej niż ostatnio na IP, płynu owodniowego mamy dużo, łożysko ok, ale bole są niewiadomo jakiego pochodzenia. Zwiększył mi dawkowanie magnezu, reszta bez zmian. W pon idę na usg 3 trymestru, 10.02 kolejna wizyta i zobaczymy co dalej. Ale wpisał sobie w kartę notatkę: zagrażający poród przedwczesny. [emoji849]

reklama
dziewczyny! w innym wpisie użalałam się nad beznadziejnością życia. Staramy się z mężem o pierwsze dzieciątko. W lipcu puste jajo - zabieg... W sweita 2 kreski potem pięknie,aż do wtorku (9tydz) gdzie się okazało,że dziecko jak na swój wiek idealnie rozwinięte ale serduszko nie bije... ;( Jutro mam zabieg. Moje pytanie... po jakim czasie od zabiegu starałyście się o dziecko? Ile Wam też to czasu zajęło zanim zaszłyście w kolejną ciążę? Czy po poronieniu robiłyście jakieś badania? Jak tak to jakie...?
Bardzo mi przykro z powodu Twoej straty :( tutaj jest wiele nas, która mają za sobą liczne poronienia. Jest też wiele obecnie w ciąży i wiele urodziło. Więc głowa do góry.
Jeżeli chodzi o badania to jest ich naprawdę sporo jeżeli chcesz je robić. Już kilka razy się przewinęła kwestia robionych badań. Można poszukać na forum. Trzeba by było sprawdzić:,

1. Badania po poronieniach: badania immunologiczne
*Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
*Antykoagulant tocznia – cena ok. 80 zł
*Przeciwciała przeciwjądrowe ANA – cena ok. 60-150 zł
*Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska – cena ok. 90 zł
*Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO) – cena ok. 35 zł
*Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG) – cena ok. 35 zł

2. Badania po poronieniach: badania infekcyjne
*Toksoplazmoza (IgM) – cena ok. 35 zł
*Cytomegalia (IgM) – cena ok. 35 zł
*Różyczka (IgG, IgM) – cena ok. 65 zł
*Chlamydioza (Chlamydophila trachomatis) – najlepiej z wymazu z szyjki macicy – ok. 150 zł

3. Badania po poronieniach: badania hormonalne
4. Badania po poronieniach: badania anatomiczne
5. Badania po poronieniach: badanie nasienia
6. Tarczyca
7. Komórki NK.

Ja wpisywalam same 000000 i jakoś zawsze dostawalam wypłatę:) czasem w dodatkowym info pisałam, że nie pamiętam nr polisy
Dziewczyny potrzebuje pomocy jak zgłosić w PZU pobyt w szpitalu. Ubezpieczenie mam grupowe ale nie znam nr polisy. I jak patrzę w Internecie te zgłoszenie to wymagaja nr polisy albo ja źle patrze.

Bardzo mi przykro z powodu Twoej straty :( tutaj jest wiele nas, która mają za sobą liczne poronienia. Jest też wiele obecnie w ciąży i wiele urodziło. Więc głowa do góry.
Jeżeli chodzi o badania to jest ich naprawdę sporo jeżeli chcesz je robić. Już kilka razy się przewinęła kwestia robionych badań. Można poszukać na forum. Trzeba by było sprawdzić:,

1. Badania po poronieniach: badania immunologiczne
*Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
*Antykoagulant tocznia – cena ok. 80 zł
*Przeciwciała przeciwjądrowe ANA – cena ok. 60-150 zł
*Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska – cena ok. 90 zł
*Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO) – cena ok. 35 zł
*Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG) – cena ok. 35 zł

2. Badania po poronieniach: badania infekcyjne
*Toksoplazmoza (IgM) – cena ok. 35 zł
*Cytomegalia (IgM) – cena ok. 35 zł
*Różyczka (IgG, IgM) – cena ok. 65 zł
*Chlamydioza (Chlamydophila trachomatis) – najlepiej z wymazu z szyjki macicy – ok. 150 zł

3. Badania po poronieniach: badania hormonalne
4. Badania po poronieniach: badania anatomiczne
5. Badania po poronieniach: badanie nasienia
6. Tarczyca
7. Komórki NK.
Znalazłam właśnie ten wątek. Jak tylko wyjde ze szpitala po zabiegu zabieram się za badania. Akurat macica będzie się regenerować a ja będę mieć czas aby dowiedzieć się co jest nie tak. Nie poddajemy się. Nadal staramy się o dziecko.... Może kolejnym razem się uda :(

Dziewczyny potrzebuje pomocy jak zgłosić w PZU pobyt w szpitalu. Ubezpieczenie mam grupowe ale nie znam nr polisy. I jak patrzę w Internecie te zgłoszenie to wymagaja nr polisy albo ja źle patrze.
Możesz też załatwić sprawę przez pracodawcę jeśli chcesz. Ja akurat tak robiłam. Dawałam w pracy dokumenty, babka kserowala i zglaszala. A jak nie to na pewno jak zapytasz to podadza numer polisy.

Hey :)
Dzisiaj rano miałam łyżeczkowanie.
Lekarze średnio uświadomili mi jakie są zalecenia po zabiegu. Jakie są u was ?
Mi też w szpitalu nie powiedzieli nic, wszystkiego musiałam się dowiadywać sama....
Najważniejsze to żeby się oszczędzać-nie dźwigać, nie przemeczac się. Krwawienie po zabiegu teoretycznie jest mniejsze i krótsze (choć w moim przypadku się nie sprawdzilo) i może trwać nawet do 6 tyg. Po 6-8tyg powinnaś dostać pierwszy @ i po nim najlepiej iść na kontrolę do swojego gina. Zrobi Ci usg, powie co dalej. Za jakieś 3 Ty powinnaś mieć do odbioru wynik badania hist-pat. Za wiele on nie wnosi, ale pewnie będziesz musiała to odebrać. Czasem po zabiegu wypisują receptę na antybiotyk, wtedy warto jak przy każdym antybiotyku, brać jakiś probiotyk.

@Takaja123 słodkie takie malutkie owieczki ;) całe się nie dziwię że nie chcesz ich zostawic ;)

Możesz też załatwić sprawę przez pracodawcę jeśli chcesz. Ja akurat tak robiłam. Dawałam w pracy dokumenty, babka kserowala i zglaszala. A jak nie to na pewno jak zapytasz to podadza numer polisy.

Mi też w szpitalu nie powiedzieli nic, wszystkiego musiałam się dowiadywać sama....
Najważniejsze to żeby się oszczędzać-nie dźwigać, nie przemeczac się. Krwawienie po zabiegu teoretycznie jest mniejsze i krótsze (choć w moim przypadku się nie sprawdzilo) i może trwać nawet do 6 tyg. Po 6-8tyg powinnaś dostać pierwszy @ i po nim najlepiej iść na kontrolę do swojego gina. Zrobi Ci usg, powie co dalej. Za jakieś 3 Ty powinnaś mieć do odbioru wynik badania hist-pat. Za wiele on nie wnosi, ale pewnie będziesz musiała to odebrać. Czasem po zabiegu wypisują receptę na antybiotyk, wtedy warto jak przy każdym antybiotyku, brać jakiś probiotyk.

@Takaja123 słodkie takie malutkie owieczki ;) całe się nie dziwię że nie chcesz ich zostawic ;)
Super dzięki za odpowiedz.
Nie dostałam antybiotyku. Nie wiem od czego to zależy ?

Dziewczyny chce zrobić podstawowe badania w 21 dc. Planuje progesteron i prolaktynę. Coś jeszcze zrobić? Gdzieś słyszałam o testosteronie ale on coś wnosi?
Mojemu M spadło libido jakiś czas temu. Kupiłam zwykle witaminy chyba gold-vit ale chyba na niego w ogóle nie działają. W sensie mówi że nie odczuwa wiekszej różnicy.
Polecacie mi coś do 100 zł na miesiąc. Więcej on nie wyda, a nie będę go wkręcać że są tańsze.
Moze polecicie jakie badania powinien zrobić. (Oprócz nasienia)

Dziewczyny chce zrobić podstawowe badania w 21 dc. Planuje progesteron i prolaktynę. Coś jeszcze zrobić? Gdzieś słyszałam o testosteronie ale on coś wnosi?
Mojemu M spadło libido jakiś czas temu. Kupiłam zwykle witaminy chyba gold-vit ale chyba na niego w ogóle nie działają. W sensie mówi że nie odczuwa wiekszej różnicy.
Polecacie mi coś do 100 zł na miesiąc. Więcej on nie wyda, a nie będę go wkręcać że są tańsze.
Moze polecicie jakie badania powinien zrobić. (Oprócz nasienia)
Polecam mace i ashwagadhe na libido bardzo dobre

reklama
Dziewczyny. Jestem dokładnie 14 dni po indukowanym poronieniu. Krwawić przestałam gdzieś w 7-8 dniu i od tamtej pory dzieją się co najmniej dziwne rzeczy. Albo już nie leci, albo tylko przy wizytach w wc zauważam brązową wydzielinę, ale są też dni, gdzie tej brązowej wydzieliny jest więcej i muszę zakładać wkładkę. Albo dni takie jak dzisiaj, że jest jej jeszcze więcej. Założę się, że jutro znowu jej nie będzie. Żadnych bóli przy tym nie mam. Trochę mnie to martwi, bo przy pierwszym poronieniu jak poroniłam w domu to krwawienie razem z plamieniem było przez 6 dni i koniec, czysto. A teraz to się ciągnie i ciągnie. W poniedziałek mam dopiero kontrolę, ale czy to jest objaw złego oczyszczenia się macicy i że coś jeszcze w środku zostało?

Do góry