reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
To tak jak my. Zawsze od zawsze metoda antykoncepcji był stosunek przerywany. Mój mąż miał wykryte po 2 Poronieniu żylaki powrózka nasiennego, ale w lipcu miał usunięte. Potem kazano poczekac 2,5-3 miesięcy i działać. No i działamy, ale nic na razie. Właśnie tez myśle, ze to wszystko przez ciagle myślenie i nakręcanie się.
Hmm. Ciężko mi powiedzieć. Mi lekarz który kierował na histeroskopie powiedział że mogę mieć zrosty po pierwszym łyżeczkowaniu a już byłam miesiąc albo dwa po drugim.

Hmmm... tez pierwszy raz widzę żeby ktoś w badaniu krzywej cukrowej miał tylko badanie na czczo i po 2 godzinach 🤭[emoji848] i to w ciąży ...🤷‍♀️ dziwny lekarz, który dał takie skierowanie ...

@gigi_ Moim zdaniem powie, że jest dobrze :)
Jednakże powiem Ci, że jak robiłam po ciąży krzywą, to ten wynik po 2h godzinach był zbliżony do tego na czczo. W pierwszej ciąży wynik wyszedł mi tuż pod górną normę (154 po 1h i 137 po 2h) i dostałam na tej podstawie skierowanie do diabetologa (ale w sumie nie poszłam, tylko się pilnowałam z jedzeniem).
A jak robiłam krzywą w kolejnej, to miałam nieznacznie przekroczony cukier po 2h, ale po 1h był niższy niż po 2h... I też dostałam skierowanie do diabetologa. Dostałam glukometr i miałam mierzyć 1h po głównych posiłkach. I dietę udało mi się w ryzach trzymać. Tylko kilka razy przekroczyłam 120 po 1h.
No i zauważyłam, że jak takie podwyższone wyniki mi wychodziły, to ta glukoza mi nawet smakowała, a po ciąży jak robiłam kontrolę, to myślałam, że ją zwrócę, a w czasie czekanie to i jakieś zawroty głowy miałam.

Hmm. Ciężko mi powiedzieć. Mi lekarz który kierował na histeroskopie powiedział że mogę mieć zrosty po pierwszym łyżeczkowaniu a już byłam miesiąc albo dwa po drugim.
Z tego co słyszałam to zrosty nie pojawiają się od razu po zabiegu, czytalam również że po zabiegu ich usunięcia istnieje prawdopodobieństwo że w przeciągu 1.5 roku się odnowa.

reklama
Do góry