Miałam 2 punktowa glukoze.A gdzie masz wynik po godzinie? No on też jest tu ważny
reklama
Hmm. Ciężko mi powiedzieć. Mi lekarz który kierował na histeroskopie powiedział że mogę mieć zrosty po pierwszym łyżeczkowaniu a już byłam miesiąc albo dwa po drugim.To tak jak my. Zawsze od zawsze metoda antykoncepcji był stosunek przerywany. Mój mąż miał wykryte po 2 Poronieniu żylaki powrózka nasiennego, ale w lipcu miał usunięte. Potem kazano poczekac 2,5-3 miesięcy i działać. No i działamy, ale nic na razie. Właśnie tez myśle, ze to wszystko przez ciagle myślenie i nakręcanie się.
Oczekujaca123
Fanka BB :)
W ciąży ważny jest wynik po 1h. Glukometrem też w ciąży mierzy się po 1h z A poza Ciąż A przy cukrzycy po 2h,
Miałam 2 punktowa glukoze.
Zobaczymy co lekarz powie.W ciąży ważny jest wynik po 1h. Glukometrem też w ciąży mierzy się po 1h z A poza Ciąż A przy cukrzycy po 2h,
@gigi_ Moim zdaniem powie, że jest dobrze
Jednakże powiem Ci, że jak robiłam po ciąży krzywą, to ten wynik po 2h godzinach był zbliżony do tego na czczo. W pierwszej ciąży wynik wyszedł mi tuż pod górną normę (154 po 1h i 137 po 2h) i dostałam na tej podstawie skierowanie do diabetologa (ale w sumie nie poszłam, tylko się pilnowałam z jedzeniem).
A jak robiłam krzywą w kolejnej, to miałam nieznacznie przekroczony cukier po 2h, ale po 1h był niższy niż po 2h... I też dostałam skierowanie do diabetologa. Dostałam glukometr i miałam mierzyć 1h po głównych posiłkach. I dietę udało mi się w ryzach trzymać. Tylko kilka razy przekroczyłam 120 po 1h.
No i zauważyłam, że jak takie podwyższone wyniki mi wychodziły, to ta glukoza mi nawet smakowała, a po ciąży jak robiłam kontrolę, to myślałam, że ją zwrócę, a w czasie czekanie to i jakieś zawroty głowy miałam.
Jednakże powiem Ci, że jak robiłam po ciąży krzywą, to ten wynik po 2h godzinach był zbliżony do tego na czczo. W pierwszej ciąży wynik wyszedł mi tuż pod górną normę (154 po 1h i 137 po 2h) i dostałam na tej podstawie skierowanie do diabetologa (ale w sumie nie poszłam, tylko się pilnowałam z jedzeniem).
A jak robiłam krzywą w kolejnej, to miałam nieznacznie przekroczony cukier po 2h, ale po 1h był niższy niż po 2h... I też dostałam skierowanie do diabetologa. Dostałam glukometr i miałam mierzyć 1h po głównych posiłkach. I dietę udało mi się w ryzach trzymać. Tylko kilka razy przekroczyłam 120 po 1h.
No i zauważyłam, że jak takie podwyższone wyniki mi wychodziły, to ta glukoza mi nawet smakowała, a po ciąży jak robiłam kontrolę, to myślałam, że ją zwrócę, a w czasie czekanie to i jakieś zawroty głowy miałam.
Dorotkaa91
Aktywna w BB
Z tego co słyszałam to zrosty nie pojawiają się od razu po zabiegu, czytalam również że po zabiegu ich usunięcia istnieje prawdopodobieństwo że w przeciągu 1.5 roku się odnowa.Hmm. Ciężko mi powiedzieć. Mi lekarz który kierował na histeroskopie powiedział że mogę mieć zrosty po pierwszym łyżeczkowaniu a już byłam miesiąc albo dwa po drugim.
mohaaa
Fanka BB :)
Masakra :/Z tego co słyszałam to zrosty nie pojawiają się od razu po zabiegu, czytalam również że po zabiegu ich usunięcia istnieje prawdopodobieństwo że w przeciągu 1.5 roku się odnowa.
Jivka
Moderator
Dziwne że nie masz po 1h mierzonej [emoji848]Miałam 2 punktowa glukoze.
reklama
Dorotkaa91
Aktywna w BB
Dlatego strasznie się ich obawiamMasakra :/