szkala
Fanka BB :)
Wiesz, nie panikowałabym, gdyby nie te wyniki testów ciążowych - wczoraj w południe też tylko lekka kreska, dziś rano tak samo. A w piątek była wyraźna. Dwa dni temu miałam niską tę betę, ona nadal może być poniżej 100, więc to niby nie dziwne..., ale.... Dziś pójdę na betę jedną zrobię w tym labo co w poniedziałek, ale tam wynik jest po 20, więc pójdę jeszcze do drugiego, gdzie wynik jest dużo wcześniej. Nie wiem, czy jest sens iść do tego pierwszego...Wiem jak to jest z cieszeniem się po stracie. Będziesz na pewno pełna obaw cały czas. Byle bez paniki i na spokojnie :* zrób tak jak mówisz, sprawdź przyrost i tyle. Czekaj do kolejnej wizyty. Na kiedy jesteś umówiona?
@Mama dwójki dziewczyny mają rację, nie wiem skąd czerpiesz informacje. poczytaj o przyczynach poronień i nie sugeruj się tymi starymi sprzed lat.
Dziewczyny co do kosztów pracodawcy, to po pierwsze za każde L4 do 33 dni płaci pracodawca, a nie ZUS, czyli pracodawca nie ma pracownika i musi mu normalnie wypłacać wynagrodzenie. Dopiero po 33 dniach obowiązek ten przechodzi na ZUS. Po drugie jednak tego pracownika trzeba jakoś zastąpić, kogoś wdrożyć, zatrudnić, co pociąga za sobą kolejne koszty (nowy pracownik lud przeszkolenie innego to sporo czasu a czas to pieniądze )